Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

«Έχει περάσει καιρός και ο κόσμος έχει κουραστεί» παραδέχεται ο Ζελένσκι


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι | Ukrainian Presidential Press Office via AP
«Έχει περάσει καιρός και ο κόσμος έχει κουραστεί» παραδέχεται ο Ζελένσκι
Το «αδιέξοδο» του πολέμου στην Ουκρανία διχάζει το Κίεβο
efsyn.gr
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνείται πως ο πόλεμος με τη Ρωσία έχει οδηγηθεί σε «αδιέξοδο» και ζητά περισσότερη συνεργασία με τους συμμάχους για να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας του.

Η συζήτηση για το «αδιέξοδο» του πολέμου έρχεται λίγες μέρες μετά το άρθρο του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στρατηγού Βαλέρι Ζαλούζνι, σύμφωνα με το οποίο η σύγκρουση κινείται προς ένα στάδιο στατικού πολέμου φθοράς που μπορεί να επιτρέψει στη Μόσχα να ανακτήσει την στρατιωτική της ισχύ.

Σε συνέντευξή του στον Economist, ο στρατηγός Β. Ζαλούζνι παραδέχεται ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο, μιλώντας για λάθη στην αντεπίθεση της Ουκρανίας.

«Έχει περάσει καιρός και ο κόσμος έχει κουραστεί. Αλλά δεν πρόκειται για αδιέξοδο. Η Ρωσία ελέγχει τους αιθέρες. Εμείς ενδιαφερόμαστε για τον στρατό μας», είπε ο Ζελένσκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Ζελένσκι αναγνώρισε ότι έχουν υπάρξει δυσκολίες στον πόλεμο, ο οποίος μετράει ήδη 21 μήνες και ότι το Κίεβο δεν έχει ακόμη σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στην αντεπίθεσή του.

Την ίδια ώρα, η παγκόσμια προσοχή στον πόλεμο στη Γάζα έχει θορυβήσει τον Ζελένσκι που φοβάται πως θα απομακρυνθεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος από την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ρωσία «αντιλήφθηκε ότι το επίκεντρο θα απομακρυνθεί από την Ουκρανία», σχολίασε αλλά εμφανίστηκε βέβαιος πως η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει την πρόκληση.

1 σχόλιο:

  1. Τοσα χρονια τζαμπα λεφτα και το αμερικανικο ονειρο δεν εγινε τελικα και με βαζη τον πολεμο ,πηγαν ολα στα ύψη η τιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή