Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Προσήχθη Παλαιστίνιος που ύψωσε παλαιστινιακή σημαία για διατάραξη των σχέσεων με το Ισραήλ

Σε μια απαράδεκτη ενέργεια, η Αστυνομία προχώρησε το πρωί της Τρίτης στην προσαγωγή ενός Παλαιστίνιου επειδή ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια της πολύ μεγάλης διαδήλωσης που έγινε στο Σύνταγμα για τη σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, προσήχθη με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει «όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Ο νεαρός Παλαιστίνιος είχε ανέβει σε στύλο φωτισμού κρατώντας την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η Αστυνομία «προσήχθη την Τρίτη το πρωί, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023».

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου