Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Μεγαλώνει η ελληνική συμμετοχή-εμπλοκή στον βρώμικο πόλεμο εναντίον του λαού της Παλαιστίνης-Μεγάλος ο Κίνδυνος για το πλήρωμα της φρεγάτας «Αδριάς»

Απευθύνουμε δημόσια το ερώτημα στο ΓΕΝ και και στο Υπουργείο Άμυνας:
υπάρχει Κίνδυνος για το πλήρωμα της Φρεγάτας ΑΝΔΡΙΑΣ;
Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει ως Αναλώσιμους τους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό των Φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού που έχει αναπτύξει εκτός χωρικών υδάτων, ανοικτά του Λιβάνου και της Παλαιστίνης μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα.
Αναλώσιμοι για να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της άρχουσας τάξης που επιδιώκει την στρατηγική αναβάθμιση της διαμέσου του πολέμου. Με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να στέκονται στο πλευρό του κράτους Κατακτητή Ισραήλ, συμμετέχοντας σε πολεμικές αποστολές μαζί με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση ανανέωσε τη συμμετοχή της χώρας στην επιχείρηση UNIFIL, η οποία «επιβλέπει» το εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ, αποσύροντας τη φρεγάτα «Σαλαμίς» και στέλνοντας στη θέση της τη φρεγάτα «Αδρίας», την ώρα που πυκνώνουν οι συγκρούσεις και στον Λίβανο κι ενώ ήδη βάση της αποστολής κοντά στο χωριό Χούλα, στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ, επλήγη από οβίδες.
Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής και ενώ οι συγκρούσεις εξαπλώνονται, το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε «ως μέτρο πρόληψης για την ασφάλεια του προσωπικού», όπως λένε οι Υποκριτές, η φρεγάτα «Αδρίας» να αποσυρθεί πέραν των 75 ν.μ. από τις ακτές του Λιβάνου, «εκτός βεληνεκούς συγκεκριμένων πυραύλων και συστημάτων»...
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ευάλωτη σε άλλα όπλα.

Το Δίκτυο «Σπάρτακος» καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της φρεγάτας «ΑΔΡΙΑΣ» να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στον νέο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή. 
Μας όρκισαν να υπερασπίζουμε την άμυνα της χώρας και όχι να στρέψουμε τα όπλα που μας δόθηκαν εναντίον του κατακτημένου λαού της Παλαιστίνης, ο οποίος βιώνει την μακρόχρονη κατοχή, εκμετάλλευση, καταπίεση από το κράτος του Ισραήλ.

Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Απαιτούμε να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με όλο το προσωπικό της. Να μην εμπλακεί άλλη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού όπως σχεδιάζεται. Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει του Παλαιστινιακού λαού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου