Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Προέρχονται από Βάση στην Ελλάδα τα αμερικανικά MQ-9 Reaper που πετούν πάνω από την Λωρίδα της Γάζας;

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η πτήση των αμερικανικών MQ-9 Reaper, για τα οποία υπήρξε επίσημη παραδοχή από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ότι πετούν πάνω από την Γάζα, με τη δικαιολογία ότι συμβάλλουν στον εντοπισμό των Ισραηλινών ομήρων.
Αυτό καταρχήν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι υπάρχει άμεση εμπλοκή των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κτηνώδη πολεμική επιχείρηση του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.
Αυτό σημαίνει ότι ο Αμερικανικός Στρατός αναζητά τα τούνελ της Αντίστασης και φυσικά τις πληροφορίες που συγκεντρώνει μοιράζεται με τον Ισραηλινό στρατό.
Ενώ Ειδικές Δυνάμεις του Αμερικανικού Στρατού έχουν συγκεντρωθεί στην Ελλάδα και σε γειτονικές χώρες της Μέσης Ανατολής έτοιμες να παρέμβουν.

«Στην υποστήριξη των προσπαθειών ανάκτησης ομήρων, οι ΗΠΑ πραγματοποιούν άοπλες πτήσεις UAV πάνω από τη Γάζα, καθώς και παρέχουν συμβουλές και βοήθεια για να υποστηρίξουν τον Ισραηλινό εταίρο μας καθώς εργάζονται στις προσπάθειές τους για την ανάκτηση ομήρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ.
Πρόσθεσε ότι οι πτήσεις ξεκίνησαν μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Οι New York Times αποκάλυψαν σήμερα ότι πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου MQ-9 Reaper των αμερικανικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
Μάλιστα όπως αναφέρουν δημοσιεύματα "δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν χθες ότι οι ΗΠΑ πετούν τα MQ-9 Reaper πάνω από τη Γάζα με στόχο να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να συνδράμουν στις προσπάθειες εντοπισμού των ομήρων".

Προκύπτει όμως μεγάλο ζήτημα και για την κυβέρνηση της ΝΔ.
Καθώς τέτοιου τύπου αεροσκάφη συναντούμε στην στρατιωτική βάση της Λάρισας, στην 110 ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα αεροσκάφη αυτά και στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ τώρα μπορεί να επιχειρούν είτε από την βάση στη Λάρισα, είτε από την αμερικανική βάση στη Σούδα.
Τι απαντούν το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Άμυνας;
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η πολυδιάστατη πολεμική εμπλοκή-συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην Γενοκτονία εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου