Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Στην περιφέρεια του Βορίδη, έκαναν επίτιμο δημότη το Φλώρο


Στην περιφέρεια του Βορίδη, έκαναν επίτιμο δημότη το Φλώρο – Ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης εκτίμησε «την ισχυρή προσωπικότητά του»

Στην περιφέρεια που εκλέγεται ο Μάκης Βορίδης της ΝΔ, ο Στ. Φωτόπουλος της Ελληνικής λύσης και ο Ι. Δημητροκάλλης των Σπαρτιατών, εκτίμησαν την «ισχυρή προσωπικότητα» του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου τον ανακήρυξαν επίτιμο δημότη.

Η ομόφωνη απόφαση του δημοστικού συμβουλίου με πρόταση του δημάρχουν έλαβε σάρκα και οστά την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Η βάση της γνωρισμίας αποτελεί σίγουρα η Σχολή Ευελπίδων, η οποία βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντάλλασσαν συχνά επισκέψεις και δήλωναν παρόντες σε πολλές εκδηλώσεις. Κάπως έτσι ισχυροποιήθηκε η γνωριμία που οδήγησε στην ανακήρυξη ως επίτιμου δημότη του στρατηγού Φλώρου.

Πάντως δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποτελέσει και μια καλή αφορμή για ενδεχόμενη κάθοδό του στην πολιτική αρένα σε αυτή την περιοχή που μοιάζει να έχει πρόσφορο έδαφος στα πολιτικά δείγματα που έχει δώσει έμπρακτα ο στρατηγός.

Όπως έχουμε ήδη γράψει, αναλύοντας τις κινήσεις του, έχει προσδιορίσει τον πολιτικό χώρο στον οποίο στοχεύει να απευθυνθεί μετά την αποστρατεία του. Είναι σαφές ότι αυτός ο χώρος είναι στο δεξιό άκρο της Νέας Δημοκρατίας ή ακόμα και πέραν αυτής.

Και η Α’ Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής προσφέρεται για την άγρα τέτοιων ψήφων.

Πάντως αν θυμηθούμε και την περίπτωση Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος είχε επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότητης σε πολλές περιοχές, τελικά δεν κατάφερε να τις μετατρέψει σε εκλογικές περιφέρειες και όταν κατέβηκε διεκδικώντας την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν πέτυχε να την κερδίσει.

Ο χρόνος θα δείξει τι θα φέρει για τον στρατηγό Φλώρο όταν αποστρατευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου