Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στο Σύνταγμα

Ψηλά τις σημαίες της Παλαιστίνης σήκωσαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, την καταδίκη στη δολοφονική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα και την αντίσταση σε κάθε εμπλοκή-συνενοχή του ελληνικού κράτους. Το πρώτο Σάββατο της αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη πραγματοποιήθηκε.

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Σωματείων και Συλλογικοτήτων, καθώς και στα καλέσματα πολιτικών οργανώσεων και κινήσεων. Από τις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο από τη βουλή, όπου άνοιξαν και μεγάλο πανό, ενώ δεκάδες παλαιστινιακές σημαίες ανέμιζαν. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων παραπλεύρως της κινητοποίησης.
Γύρω στις 2 μ.μ. ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και δόθηκε ραντεβού για το επόμενο Σάββατο, 30 Δεκέμβρη και πάλι στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Όπως υπογράμμιζαν αγωνιστές των Πρωτοβουλιών αλληλεγγύης έχει ιδιαίτερη σημασία να στηριχθεί αυτή η μορφή κινητοποίησης κάθε Σάββατο και για όσο διαρκεί η εγκληματική επιδρομή του Ισραήλ σε παλαιστινιακά εδάφη, ειδικά μέσα στις γιορτές, έτσι ώστε να μην ατονήσει η υποστήριξη στην Παλαιστίνη, αλλά και η πίεση στην κυβέρνηση για απεμπλοκή από τη δολοφονική επιχείρηση του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου