Ενοπλες Δυνάμεις: Ακροβασία μεταξύ θρήνου και ανευθυνότητας Τι δείχνουν τα διαρκή δυστυχήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις
Η πατρίδα μας ξανά θρηνεί. Μεσίστιες από χθες οι σημαίες στο υπουργείο εθνικής άμυνας, σκηνικό που έχει γίνει πια συνηθισμένο, και ένας ακόμη νεκρός στρατιωτικός προστίθεται στη λίστα των “ηρώων”. Η ηρωοποίηση αυτή, ωστόσο, δεν καλύπτει τις ευθύνες που διαρκώς αποφεύγονται.
Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η ακροβασία μεταξύ θρήνου και ευθύνης; Είναι αξιοθρήνητες οι χώρες που χρειάζονται ήρωες για να σταθούν στα πόδια τους», έλεγε ο Γαλιλαίος στο έργο του Μπρεχτ «Ο βίος του Γαλιλαίου» και είναι καιρός να αναλογιστούμε σοβαρά τα λόγια αυτά.
Η συνεχής ανακήρυξη νεκρών σε ήρωες φαίνεται πως κρύβει την αποτυχία να αναληφθούν ευθύνες, όπως στην περίπτωση της πρόσφατης τραγωδίας με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 στην Καλαμάτα, αλλά και το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 τον Ιούλιο του 2023. Η ηλικία και η συντήρηση του εξοπλισμού μας είναι ζητήματα που δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί η απίστευτη βεβαιότητα ορισμένων που δηλώνουν δημοσίως ότι “τίποτα δεν πετάει αν δεν είναι ασφαλές”. Παρά ταύτα, τα γεγονότα δείχνουν διαφορετικά. Υπάρχει άραγε διαφάνεια στη συντήρηση των οπλικών συστημάτων;
Ο Έλληνας φορολογούμενος αξίζει να γνωρίζει πώς δαπανώνται τα χρήματά του για τη συντήρηση των αεροσκαφών, πλοίων, και των άλλων οπλικών συστημάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου