Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Μαρόκο απαίτησαν διακοπή των σχέσεων με Ισραήλ


ID 297364492 © Egar Anugrah | Dreamstime.com
Χιλιάδες διαδηλωτές στο Μαρόκο απαίτησαν διακοπή των σχέσεων με Ισραήλ
efsyn.gr
Μία από τις μεγαλύτερες πορείες υπέρ των Παλαιστινίων έλαβε χώρα την Κυριακή, στην πρωτεύουσα του Μαρόκο, Ραμπάτ. Οι περίπου 10.000 διαδηλωτές εκτός από την παύση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, απαίτησαν και τη διακοπή των σχέσεων της χώρας τους με το Ισραήλ. Σημειώνεται ότι το 2020, το Μαρόκο προσχώρησε –μαζί με μια σειρά αραβικών χωρών– στη σύναψη διπλωματικών και εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.

Τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές καταδίκαζαν την «καταστροφή νοσοκομείων» στη Γάζα και τους ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Παράλληλα, ζητούσαν «ελεύθερη Παλαιστίνη» και «να σωθεί η Γάζα».

Το πλήθος φώναζε συνθήματα επαινώντας την «αντίσταση του παλαιστινιακού λαού» και εξέφρασε την οργή του για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορώντας τις πως υποστηρίζουν τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

Οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα έχουν επανειλημμένως κατεβάσει χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους, στο Μαρόκο, από την έναρξη του πολέμου πριν από δύο και πλέον μήνες, υπό την καθοδήγηση κυρίως παν-αραβικών και ισλαμικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου