Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

O Πρόθυμος Μητσοτάκης θα μείνει μόνος δίπλα στις ΗΠΑ στην Ερυθρά θάλασαα

“Η Επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά Θάλασσα έχει ουσιαστικά καταρρεύσει καθώς η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη Δομή Διοίκησης των ΗΠΑ για την Επιχείρηση, με τα Τρία Έθνη να δηλώνουν ότι θα διεξάγουν περαιτέρω Θαλάσσιες Επιχειρήσεις μόνο υπό τη Διοίκηση του ΝΑΤΟ και/ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι τις Ηνωμένες Πολιτείες”.
Η είδηση κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και εκθέτει την κυβέρνηση που με ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη έσπευσε να δηλώσει παρόν στο πλευρό των ΗΠΑ, ως το πιο πρόθυμο στρατιωτάκι τους στην περιοχή!
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Θυμίζουμε την ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
H κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει Φρεγάτα στο Σουέζ σε μια ακόμη Αποστολή Αυτοκτονίας!
Την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Χρ.Στυλιανίδη "η Ελλάδα είναι έτοιμη να εμπλακεί στην επιχείρηση της Ερυθράς Θάλασσας"... 
Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει έτσι στη διεθνή task force που συγκρότησαν οι ΗΠΑ με πρόσχημα την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογο του πτέραρχο πτέραρχο Τσαρλς Μπράουν Τζούνιορ με τον οποίο συζήτησαν τις τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, τη διαμορφωθείσα κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία, στην Μέση Ανατολή και στην Ερυθρά Θάλασσα και «τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, για την σταθερότητα της περιοχής», όπως έγραψε στο Twitter ο ΓΕΕΘΑ. 
Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωστοποίησε χθες βράδυ ότι τα κράτη - μέλη θα συμβάλουν στη διεθνή ναυτική δύναμη.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ πρέπει να εξεταστεί σε πολλαπλά επίπεδα.
Καταρχήν, πρόκειται για μια ακόμη Αποστολή Αυτοκτονίας Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε εμπόλεμη ζώνη, μετά την απώλεια πέντε πολιτών και στρατιωτικών στην Λιβύη, όπου το Δόγμα της "επίδειξης σημαίας", δηλαδή η αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου του αστικού ελληνικού κόσμου και κράτους διαμέσου τις εμπλοκής-συμμετοχής σε πολεμικές αναμετρήσεις αποδεικνύεται Δολοφονικό για το προσωπικό!
Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει σήμερα πολεμικό πλοίο για να συμμετάσχει στις ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις, κάτι που η κυβέρνηση το γνωρίζει -για αυτό προχωρούν στους τερατώδεις πολεμικούς εξοπλισμούς με την συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Ελληνικής Λύσης! 
Στέλνει επομένως στην Ερυθρά Θάλασσα μια πεπαλαιωμένη Φρεγάτα χωρίς να διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, για να συμμετέχει σε μία αποστολή Υψηλού Κινδύνου, αντιμετωπίζοντας τους στρατεύσιμους Ναύτες και τα στελέχη ως πιόνια σε γεωπολιτικά παιχνίδια, ως Αναλώσιμους, θυσιάζοντας τους στην εξασφάλιση των κερδών των εφοπλιστών. 
Το Σαββατοκύριακο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου κατέρριψε 15 drones που εκτοξεύτηκαν από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι. 
Ποια Φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να πράξει το ίδιο ή να προστατεύσει το προσωπικό της που θα δεχθεί ενδεχομένως επίθεση από drone;

Τα όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά θάλασσα είναι απόρροια του κτηνώδους πολέμου του κράτους κατακτητή Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, βλέψεων τοπικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αλλά και της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, Κίνας.
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης υποσχέθηκαν να συνεχίσουν να στοχεύουν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα παρά την κίνηση των ΗΠΑ να συγκροτήσουν μια διεθνή ναυτική task force. Μάλιστα, οι συγκρούσεις μπορεί να επεκταθούν ευρύτερα και υπάρχουν σχεδιασμοί των ΗΠΑ για χερσαίες επιχειρήσεις. 
Τι θα κάνει τότε η κυβέρνηση της ΝΔ, θα στείλει τμήματα των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων που εκπαιδεύονται συστηματικά με τις αντίστοιχες Αμερικανικές και Ισραηλινές;  
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα προειδοποίησε επίσης την Ουάσιγκτον ότι είναι πρόθυμη να αντιδράσει εάν οι ΗΠΑ επιλέξουν στρατιωτικές επιθέσεις στις βάσεις των Χούθι.
«Προσπαθούμε να αναπτύξουμε τις στρατιωτικές μας ικανότητες για να ξεπεράσουμε τυχόν εμπόδια και να φτάσουμε στους στόχους μας», δήλωσε ο ηγέτης των Χούθι Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι σε τηλεοπτική ομιλία την Τετάρτη. Εάν οι ΗΠΑ επιτεθούν στην Υεμένη, «θα τις στοχοποιήσουμε» εκτοξεύοντας πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αμερικανικά θωρηκτά και άλλα πλοία, πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης κατά των Χούθι, αν και εξακολουθούν να προτιμούν μια διπλωματική λύση, ανέφερε το Bloomberg. 

Η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και ο ενεργότερος ρόλος που αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στο όνομα της «προστασίας της ναυσιπλοΐας», εντείνουν τους φόβους για ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση και γενίκευση του πολέμου.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 
Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης. 
Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.
Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν και υλοποιούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. 
Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. 
Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 
Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει για την ικανοποίηση των Δίκαιων Αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου