Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Δένδιας: Οι στόχοι και οι πολιτικές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 2024

Χωρίς καμιά διάθεση απολογισμού και ανάληψης ευθυνών για τα όσα δραματικά συνέβησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του Νίκου Δένδια -πέντε νεκροί στην Λιβύη μετά την αποστολή αυτοκτονίας, πλημμύρα και καταστροφή της βάσης στο Στεφανοβίκειο της Αεροπορίας Στρατού κλπ- ο Υπουργός Άμυνας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», μιλά για τους στόχους και τις πολιτικές της Κυβέρνησης το 2024.

Οι στόχοι και η στρατηγική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 2024

Καταρχήν ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας θεωρεί δεδομένο την συμμετοχή-εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους δύο βρώμικους πολέμου σε Ουκρανία και Παλαιστίνη, αλλά και τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Αυτό καταρχήν σημαίνει αποστολή επιπλέον Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, με πρώτα βήματα την αποστολή της Φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα και το εκστρατευτικό σώμα της 71ης Ταξιαρχίας με τις σημαίες της ΕΕ στη Βοσνία.
Και φυσικά έπεται συνέχεια, με βλέψεις στην Υποσαχάρια Αφρική και αποστολή Ειδικών Δυνάμεων στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων της Γαλλίας.
Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες αυτών των αποστολών και να παίξει το ελληνικό αστικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας και οι Ένοπλες Δυνάμεις του ρόλο Χωροφύλακα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δρομολογούνται κολοσσιαίοι πολεμικοί εξοπλισμοί:
η απόκτηση φρεγατών FDI και αεροσκαφών Rafale, όπως και ο εκσυγχρονισμός των F-16, ενώ στο βάθος βρίσκεται η προμήθεια των αμερικανικών αεροσκαφών F 35.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε τη λεγόμενη Αμυντική Διπλωματία. Είναι το πλέγμα πολεμικών συμμαχιών του ελληνικού αστικού κράτους με τις ΗΠΑ που έχουν καταστήσει την ελληνική επικράτεια απέραντο ιμπεριαλιστικό Ορμητήριο, τη Γαλλία, το Ισραήλ και τις αντιδραστικές αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου. Οι συμμαχίες αυτές όμως στρέφονται εναντίον Ρωσίας, Κίνας, Ιράν, εξυπηρετούν τις ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.

Επίσης, ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας τόνισε τη διεξαγωγή διμερών και πολυμερών στρατιωτικών ασκήσεων όπως της τεράστιας Νατοϊκής Άσκησης "Ramstein Flag", που θα διεξαχθεί σε Αχαΐα και Ηλεία τον Σεπτέμβριο του 2024.

O YΕΘΑ Ν.Δένδιας αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση της πολιτικής εθνικής ασφάλειας. Όχι μόνο τονίζεται η διάσταση των ασύμμετρων αναγκών, αλλά και της στρατιωτικοποίησης της Πολιτικής Προστασίας.
Ο Μιλιταρισμός και η γενικότερη στρατιωτικοποίηση είναι βασικός άξονας της πολιτικής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 
Το Υπουργείο Άμυνας επιδιώκει την αναβάθμιση της οικονομικής και κυρίως εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας δια μέσου της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας.
Και το κάνει αυτό προπαγανδίζοντας ότι θα γίνει ΙΕΚ ο Στρατός και θα δίνει διπλώματα. Σε ειδικότητες όπως του Ναυαγοσώστη, δηλαδή του φαντάρου που εργάζεται δωρεάν τους καλοκαιρινούς μήνες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις όπου οι Αξιωματικοί απολαμβάνουν τις Δωρεάν Διακοπές τους.
Η κυβέρνηση όμως και το στρατιωτικό κατεστημένο είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι με την αδυναμία Στρατολόγησης φτωχών νέων ως Μισθοφόρους Στρατιώτες, αλλά και τις μαζικές αποχωρήσεις ΕΠ.ΟΠ., ΟΒΑ και στρατιωτικών από τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό.
Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ είναι η κατασκευή 1. 400 κατοικιών.

Τέλος εξαγγέλλεται ότι το 2024 θα είναι ένα έτος μετασχηματισμού για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, με την ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης Καινοτομίας. Το Κέντρο θα επικεντρωθεί στην κινητοποίηση πόρων και διεθνών συνεργασιών για την προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης τεχνολογίας. Από την προσπάθεια συνολικής αναζωογόνησης της αμυντικής βιομηχανίας δε θα μπορούσε να λείπει η προσπάθεια εξυγίανσης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, η εποπτεία της οποίας πέρασε ήδη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Βασικός στόχος η στρατιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και η σύνδεση τους με τον Στρατό, το ΝΑΤΟ και την πολεμική Βιομηχανία.
Απαιτείται η Ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού Κινήματος και η αντίσταση του κόσμου της εργασίας στους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου στην αλληλοδιαπλοκής τους με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου