Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Που πάνε τα χρήματα του λαού μας; Σοβαρές σπατάλες στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση του militaire.gr και θυμίζουμε ότι σε εκατοντάδες επιστολές με καταγγελίες φαντάρων θίγεται το ζήτημα του άθλιου φαγητού.
Της έλλειψης πόσιμου νερού.
Των αισχρών εγκαταστάσεων και των τρομερών ελλείψεων σε είδη υγιεινής και καθαριότητας.
Συνεχείς καταγγελίες από την Μυτιλήνη, τα υπόλοιπα νησιά και τον Έβρο για τα επικίνδυνα στρατιωτικά οχήματα, με τις απίστευτες ελλείψεις ανταλλακτικών.
Πρόσφατα η Λέσχη Αξιωματικών Ιωαννίνων κόντεψε να καταστραφεί από πυρκαγιά, καθώς ξόδεψαν χιλιάδες ευρώ για το διαμέρισμα του Ταξιάρχου και τα εστιατόρια των Ανωτάτων Αξιωματικών, αλλά όχι για τα μαγειρεία -που ξέσπασε η πυρκαγιά- και τον χώρο που θαλαμίζονται οι συνφάνταροι.
Την ίδια περίοδο το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ σπαταλούν τεράστια ποσά για τα προνόμια των Αξιωματικών, ενώ ο λαός μας υποχρεώνεται να στέλνει το παιδί του στον Στρατό και να ξοδεύει 5000 με 6000 ευρώ.
Πρέπει να Αντισταθούμε.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
  
Λεφτά υπάρχουν! Για VIP αεροσκάφη, γιατί μόνο έτσι πετάει ο πρωθυπουργός και υπουργοί του…Λεφτά υπάρχουν για κάθε είδους σπατάλη που εύκολα θα μπορούσε να αποφευχθεί, όχι μόνο για την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και για να δοθεί ένα μήνυμα προς «τα κάτω» ότι αυτοί που κυβερνούν και διοικούν έχουν καταλάβει ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην οικονομία, άσχετα απ΄ όσα λένε στις τηλεοράσεις.
Ακόμη κι ήταν αλήθεια ότι …η οικονομία πετάει, θα έπρεπε μετά από τρία μνημόνια και τόση ταλαιπωρία που υφίσταται ο πολίτης, να είναι διπλά προσεκτικοί σε κάθε ευρώ που δαπανούν.

Πέρα βρέχει και οι σπατάλες συνεχίζονται.
Αποχαιρετήσαμε το 2023 και υποδεχόμαστε το 2024 με μερικές από τις εξωφρενικές δαπάνες σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πατώντας τα λινκ μπορείτε να δείτε και τις σχετικές αποφάσεις:

•30.000 για μίσθωση καταλυμάτων (ξενοδοχεία)-

•30.000 για είδη διατροφής.

•30.000 για έξοδα εθιμοτυπίας…..




Συνεχίζουμε με ακόμα 117.000 Ευρώ:


Ακόμη 24.000 ευρώ από το ΓΕΕΘΑ για συντήρηση πρασίνου. Μετά από την κατασκευή του μνημείου Αθανάτων μόνο πράσινο που έχει απομείνει «είναι ο πράσινος μπερές του Α/ΓΕΕΘΑ», μας έλεγε στέλεχος που προσπαθεί να αντιμετωπίσει με χιούμορ τον παραλογισμό.

Και μια και μιλάμε για έξοδα να επαναφέρουμε το θέμα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου: πότε θα γίνει η περίφραξη για την οποία είχε εκδοθεί απευθείας ανάθεση αξίας 73.000 Ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΓΕΣ και έπρεπε ο φάκελος και το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2023;

4 σχόλια:

  1. Δεν βγαίνουν η αριθμοί μερικές φορές δηλαδή 37.000 για έπιπλα? Τα έπιπλα που πήραν από την Πειραιώς που έκλεισε το βάζουν σε κόστος ,..όταν τα περνούν τζάμπα?Σε πολλά σημεία Ελλάδος αλλά και νησιά πήραν τα έπιπλα από την Πειραιώς.Τα 37.000 επισκευή εγκαταστάσεων δεν θα έλεγα ότι κοστίζει τόσο όταν περνούν τα ποιο φτηνά υλικά και βάζουν άτομα από το στρατό για την επισκευή που παρόμοια κοπέλα κάνουν αρκετή και σε άλλα μέρη τις Ελλάδος με τα ποιο φτηνά υλικά που υπάρχουν και όμως μετά από 1 χρόνο όλα ξανά από την αρχή...τα λεφτά αυτά θα μπορούσαν πολλά να κάνουν.παντου και καλύτερες εγκαταστάσεις όπως στρώματα καινούργια και όχι αυτά που σαπίζουν ( άσε που δεν είναι στρώματα και ποτισμένα με κοριούς και ότι άλλο ζωντανό θες έχει ) ,διότι ένα στρώμα ΜΟΝΟ κοστίζει 50€ με 70€ και με μεγάλη παραγγελία δεν έχει έξοδα μεταφοράς θα πρέπει να είσαι πολύ χαζός να μην ξέρεις ότι είναι τόσο φτηνά πλέον.Τ ανταλλακτικά γίνονται με αίτησης που φέρνεις άκυρο συνέχεια και σχεδόν καμία απάντηση,διότι δεν είναι σημαντικό,όπως λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αριθμοί δεν βγαίνουν διότι δεν τα βλέπω αυτά τα έργα και εκτός από αυτά , όπως λέει και ο προηγούμενος τα στρώματα είναι σάπια είναι πολύ παλιά και γεμάτα,σχεδόν φεύγουν κομμάτι δεν είναι στρώματα όπως φαντάζονται μερική πολιτικού τύπου που θα μπορούσαν να το κάνουν πλέον έχουν 50€ με 70€βαρια και χωρίς έξοδα αποστολής μιας ,αν κάνουν μεγάλη παραγγελίας που θα λύσουν ένα από τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν .Τα άλλα ποσά που διάβασα είναι καλή τακτική μιας το κάνουν και άλλες ταξιαρχίες και μεραρχίες που στην τελική περνούν τα φτηνά υλικά και βάζουν άτομα από το στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν δεν έκλεβαν προς δικός τους όφελος θα είχανε γίνει πολλά πράγματα στο στρατό κάτι που δεν θα γίνει ποτέ για παράδειγμα οτ ποιο απλά πράγμα κάθε τόσο και λιγάκι με κοριούς παντού και στρώματα που σαπίζουν και θα τα πληρώσει κάποιος για καινούργια η τις μονάδες που δεν έχουν budget και ότι κάνουν είναι από τα κυλικεία και τα χωσιματα στα νησιά που βγάζουν κάθε όχημα εκτός λειτουργίας κάθε τόσο και λιγάκι που στο τέλος δεν θα έχει καμία μονάδα λειτουργικό και εκτός από αυτά όσα φτιάχνονται χαλάνε πάλι με του 76 πόσο ακόμα να αντέξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λεφτά αυτά δεν τα βλέπεις πουθενά διότι περνούν φτηνά υλικά και βάζουν ανθρώπους του στρατού να τα κάνουν οπότε 37000€ θα είχανε γίνει 3 κτήρια και θα περισσέψει κιόλας εάν κάνουν σωστή την δουλειά μαζί με μόνωσης με τα υλικά αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή