Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΚΥΣΕΑ: Αποστρατεύεται ο Φλώρος και μένει εδώ με διάδοχο τον Χούπη

Σε ευρείες αλλαγές στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων θα προχωρήσει το σημερινό ΚΥΣΕΑ, που συνεδριάζει στις 11:00. 
Θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
Υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο που αποστρατεύεται θα διαδεχτεί ο μέχρι σήμερα διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις επερχόμενες αλλαγές έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Δένδια.
Πολλοί θα πουν ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές έχουν και την συμφωνία των ΗΠΑ.
Ο Χούπης είναι απόφοιτος της τάξης του ’87, ενώ νυν αρχηγοί είναι 3 και 4 χρόνια μεγαλύτεροι. 
Η επιλογή του Χούπη θα επιφέρει δύο αποστρατείες: 
του Αρχηγού του ΓΕΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά, αλλά και του Α/ΓΕΣ Άγγελου Χουδελούδη.

Μπορεί λοιπόν ο Φλώρος να Αποστρατεύεται αλλά όλα δείχνουν ότι "μένει" πίσω καθώς ο διάδοχος του αποτελεί συνεχιστής του έργου του.
Να μην ξεχνάμε ότι η αντιδραστική αναδιάρθρωση στις Ειδικές Δυνάμεις με την συγκρότηση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου αποτελούν κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου (με την συναίνεση της αμερικανικής πρεσβείας) και ότι οι Ειδικές Δυνάμεις ανήκουν απευθείας στο ΓΕΕΘΑ.
Η επιλογή του Αντιστράτηγου Χούπη στέλνει ένα μήνυμα σε όλους.
Με απόφαση της κυβέρνησης ο ελληνικός στρατός θα εμπλακεί και θα συμμετέχει ακόμη περισσότερο στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
Οι Ειδικές Δυνάμεις είναι αυτές που απολαμβάνουν την περισσότερη εύνοια του Υπουργείου Άμυνας αλλά και των Αμερικανών. 
Εξοπλισμός με σύγχρονα όπλα και πολεμικά μέσα, αλλά και συνεχείς συνεκπαιδεύσεις με τις αντίστοιχες Αμερικανικές Δυνάμεις.
Αυτό εξάλλου απαιτεί ο ρόλος τους στα Βαλκάνια και τη Μαύρη θάλασσα, τη Μεσόγειο, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Αν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων συνειδητοποίησαν με τον πλέον δραματικό τρόπο, με τα φέρετρα που ήρθαν από την Λιβύη, ότι είναι Αναλώσιμοι, η αποστολή της Φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα χωρίς δυνατότητα άμυνας σε επίθεση drone, που θα γίνει από τον νέο ΑΓΕΕΘΑ, επιβεβαιώνει αυτή την διαπίστωση.
Από την άλλη μεριά, με συνεργασία κυβέρνησης ΝΔ, στρατιωτικού κατεστημένου και Αμερικανών, εντείνεται η πολεμική εμπλοκή και απόδειξη είναι ο πολεμικός ρόλος και οι προετοιμασίες που γίνονται εν όψει της αποστολής της Φρεγάτας. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για την αποστολή αυξημένης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων ώστε να πραγματοποιούν νηοψίες, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής σε πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και Βρετανίας εναντίον των Χούθι, με χερσαίες δυνάμεις.  

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βρίσκεται απέναντι στον νέο ΑΓΕΕΘΑ και την αστική πολιτική κλιμάκωσης στους βρώμικους πολέμους και ικανοποίησης των συμφερόντων επιχειρηματιών, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που εξυπηρετεί.
Καλούμε στην ενίσχυση του Αντιπολεμικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

4 σχόλια:

  1. Άριστοι κρίνουν Άριστους! Τον 12,2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά το ΚΥΣΕΑ η Γη θα γυρίσει??? Η θα χαθούμε στο Σύμπαν!!!Θα φύγουν οι Άριστοι!Πάλι καλά που θα Αντικατασταθούν από Αριστοτερους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ευχηθούμε στους Απόστρατους καλοί Πολίτες και καλή Σύνταξη.Αν και μικρή σύνταξη σε σχέση με το Μισθό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλοί Πολίτες και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή