Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Τρομοκρατία για να σπάσουν οι καταλήψεις

Σε κατάσταση πανικού κυβέρνηση και πρυτάνεις επιστρατεύουν κατασταλτικά μέσα για να πλήξουν τον αγώνα φοιτητών και εργαζομένων.

Την εξ’αποστάσεως διδασκαλία μαθημάτων και την εξ’αποστάσεως διενέργεια των εξεταστικών αποφάσισε πριν λίγη ώρα η σύγκλητος του ΕΜΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε πως σε σχολές του ιδρύματος που δεν έχουν συμπληρωθεί οι 13 εβδομάδες μαθημάτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαλέξεων πριν την περίοδο της εξεταστικής, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά! Ακόμα, φαίνεται πως η Σύγκλητος προετοιμάζει το έδαφος ώστε οι εξετάσεις του τρέχοντος εξαμήνου να διεξαχθούν και πάλι εξ’αποστάσεων ώστε το εαρινό εξάμηνο να ξεκινήσει στις 12 Φεβρουαρίου, όπως προβλέπεται.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια των επιθετικών κινήσεων του κράτους, όπου ζήτησε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας αναφορικά με τις καταλήψεις. Την ίδια, σχεδόν, στιγμή ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκη, είχε ζητήσει οι εξετάσεις των Πανεπιστημίων να μπορούν να γίνουν ψηφιακά, για όσο διάστημα παρατείνονται οι καταλήψεις ενώ κάλεσε σε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ απέστειλε πριν λίγες ημέρες αποστολή στον Υπουργό με την οποία ζητάει να σταματήσουν άμεσα όλες οι παράνομες καταλήψεις και να μην χαθεί καμία εξεταστική, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται ηλεκτρονικές εξετάσεις!

Η επιθετική στάση των ΔΑΠ, της Συγκλήτου του ΕΜΠ και του Υπουργού Παιδείας στοχεύει στην φίμωση των Γενικών Συνελεύσεων εκατοντάδων Φοιτητικών Συλλόγων που εδώ και τρεις εβδομάδες προχωράνε σε αγωνιστικές καταλήψεις και στη διοργάνωση πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων.

Η απάντηση του φοιτητικού κινήματος, μπροστά στις παραπάνω εξελίξεις, είναι άμεση. Ήδη o Συντονισμός Σχημάτων και Αγωνιστ(ρι)ών έχει καταθέσει πρόταση για πανελλαδική κινητοποίηση και πανελλαδικό συντονιστικό Γ.Σ στις 8/2.

Αναλυτικά η πρόταση από τον Συντονισμό Σχημάτων και Αγωνιστ(ρι)ών

«Η κυβέρνηση οξύνει την επίθεση απέναντι στις καταλήψεις και τους συλλόγους, εξαγγέλοντας εισαγγελική παρέμβαση. Ταυτόχρονα διαρροές από κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για κατάθεση του νομοσχεδίου στο τέλος της επόμενης βδομάδας.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι εκατοντάδες καταλήψεις πανελλαδικά δίνουν ένα ισχυρό μήνυμα. Τώρα είναι η ώρα για αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα, την επόμενη βδομάδα να βουλιάξει το κέντρο της Αθήνας. Προτείνουμε την οργάνωση πανελλαδική κινητοποίησης έτσι ώστε να συνεβρεθούν οι καταλήψεις από την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Πάτρα και την Κρήτη, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα- να πλημμυρίσουμε το κέντρο της Αθήνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου