Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Το πανάκριβο Μνημείο Αθανάτων του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου μέσω Στρατολόγησης μαθητών και διάδοσης του Μιλιταρισμού

Μπορεί η περίοδος της αρχηγίας Φλώρου να επιδείνωσαν τρομερά τις συνθήκες υποχρεωτικής στράτευσης της νεολαίας, αλλά ήταν μια περίοδο εκτίναξης της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων σε Σαουδική Αραβία, εμπλοκή στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη, νεκροί στην Λιβύη, αποστολή πλοίου σε Ερυθρά, στρατιωτικοί σε Ουκρανία και Αρμενία, αναβάθμιση της παρουσίας του Πολεμικού Ναυτικού σε Μεσόγειου και του Στρατού Ξηράς, αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας στα Βαλκάνια. Σχέδια για αποστολή Ειδικών Δυνάμεων στην Αφρική. 
Παράλληλα, γίνεται μια πρωτοφανής επιχείρηση Στρατολόγησης δεκάδων χιλιάδων φτωχών νέων ως Μισθοφόρων Στρατιωτών προκειμένου να υλοποιηθεί ο στρατηγικός στόχος της ελληνικής αστικής τάξης που δεν είναι άλλος από την επέκταση του οικονομικού-πολιτικού της ρόλου μέσω του πολέμου.
Όμως την ίδια περίοδο η νεολαία δεν πάει στον Στρατό και του γυρνά την πλάτη.
Νεοσύλλεκτοι επιχειρούν να αποφύγουν την Κατάταξη.
Εκατοντάδες ΕΠ.ΟΠ. και στρατιωτικοί αποχωρούν από Πολεμικό Ναυτικό και Στρατό Ξηράς.
Οι Διαγωνισμοί στρατολόγησης νέων ΕΠ.ΟΠ. αποτυγχάνουν ο ένας μετά τον άλλο.

Πως αντιδρούν λοιπόν το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ.
Με τη διάδοση του Μιλιταρισμού.
Εργαλεία τους οι Επιδείξεις Όπλων, Στρατιωτικές Παρελάσεις, Γιορτές Αγίων Προστατών και Γιορτή Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατιωτικές Μπάντες παντού.    
Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και το νέο πανάκριβο Μνημείο Αθανάτων που έφτιαξαν στο Πεντάγωνο και καλούν τους μαθητές!
Αντί λοιπόν τα σχολεία να πηγαίνουν εκδρομή και επισκέψεις σε άλση, μουσεία, χώρους πολιτισμού και άθλησης, θα επισκέπτονται το Πεντάγωνο και τους χώρους του Πολέμου!

Το ΓΕΕΘΑ δεν κρύβει τις προθέσεις του: 
  Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 ξεκίνησαν οι επισκέψεις σχολείων, σχολών, συλλόγων και φορέων στο Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου», σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, ενώ επισημαίνεται ότι από το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 το Μνημείο θα είναι ανοιχτό κατά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα από 10.00 έως 13.00 για το ευρύ κοινό που επιθυμεί να το επισκεφθεί.
Η προσβασιμότητα του μοναδικού στην Ελλάδα Μνημείου όπου αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των 121.692 πεσόντων στους Αγώνες του Έθνους, δίνει την δυνατότητα στο ευρύ κοινό να θαυμάσει από κοντά την επιβλητικότητα και την ιστορική αξία του, και να περιηγηθεί στις περίοπτες επιτύμβιες στήλες του, αποτίοντας παράλληλα φόρο τιμής προς τις γενιές των Ηρώων που προσέφεραν την ζωή τους στον βωμό της ελευθερίας της Πατρίδος.





Το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να Ανασυγκροτηθεί και να παρέμβει αμφισβητώντας την στρατιωτικοποίηση και την στρατολόγηση της φτωχής νεολαίας στον Πόλεμο.
Είναι σημαντικό Ταξικό Καθήκον.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου