Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Ισραήλ: «Αλλαγή της στρατηγικής στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο νότο»

Ισραήλ: «Αλλαγή της στρατηγικής στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο νότο»
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ παρουσίασε απόψε τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για την επόμενη φάση του πολέμου στη Γάζα, με μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα και τη συνέχιση των επιχειρήσεων στον νότο.

Ο Γκάλαντ ανέφερε ότι στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας θα υπάρξει μετάβαση σε μια νέα προσέγγιση του πολέμου που θα περιλαμβάνει επιδρομές, την καταστροφή των σηράγγων της Χαμάς, αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις καθώς και «ειδικές» επιχειρήσεις.


Στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ο στρατός του Ισραήλ επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην εξόντωση της ηγεσίας της Χαμάς και την επιστροφή των ομήρων. «Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός.


Μετά τον πόλεμο η Χαμάς δεν θα ελέγχει πλέον τη Γάζα, η οποία θα διοικείται από παλαιστινιακά όργανα, εφόσον δεν υπάρχει κάποια απειλή για το Ισραήλ. Το Ισραήλ θα διατηρήσει το δικαίωμα να αναλαμβάνει δράση στον θύλακα, όμως δεν θα υπάρχει παρουσία Ισραηλινών πολιτών εκεί, πρόσθεσε ο Γκάλαντ.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου