Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Τι ζητά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μπλίνκεν στην Ελλάδα - Τι θα συζητήσουν με τον Μητσοτάκη

Μετά την Τουρκία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν θα είναι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ταξίδι του Αμερικανού ΥΠΕΞ προπαγανδίζεται ότι αποσκοπεί στην μη επέκταση των πολεμικών αναμετρήσεων στη Μέση Ανατολή, οι κυβερνητικές διαρροές μιλούν για μια πλούσια ατζέντα των συζητήσεων στα Χανιά με ελληνοτουρκικά και πολεμικούς εξοπλισμούς, εξελίξεις σε Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Ουκρανία.

Τι λένε κυβερνητικές πηγές για την επίσκεψη Μπλίνκεν
Τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, ως αξιόπιστου και αναγκαίου εταίρου και συμμάχου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναδεικνύει η επίσκεψη Μπλίνκεν στα Χανιά και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών σε μια περίοδο πυκνών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή που δημιουργούν επικίνδυνο περιβάλλον για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να συζητηθούν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ.

Καταρχήν πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου στη Μέση Ανατολή προέρχεται από το Ισραήλ που επιτέθηκε και δολοφόνησε πρόσφατα σε Λίβανο και Ιράν. Είναι το Ισραήλ που στηρίζουν οι ΗΠΑ με παροχή δεκάδων δις δολαρίων, όπλων και πυρομαχικών. Όλα αυτά μεταφέρονται μέσω του ελληνικού εναέριου χώρου, των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα αλλά και Πτέρυγες Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι ΗΠΑ συμμετέχουν άμεσα στην σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, έχουν μεταφέρει δύο πολεμικούς στόλους σε Μεσόγειο και Ερυθρά θάλασσα με σκοπό να μην εμπλακούν άλλες δυνάμεις στην πολεμική αναμέτρηση και να αφεθεί το Ισραήλ ανενόχλητο να επιχειρεί τη Γενοκτονία και Έξοδο του λαού της Παλαιστίνης από τη Λώριδα της Γάζας.
Στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ  βρίσκονται και τα πολεμικά σκάφη των κρατών της ΕΕ, αλλά και της Ελλάδας. Πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που επιχειρούν στη Μεσόγειο, ενώ η φρεγάτα ΨΑΡΑ στέλνεται σε μια αποστολή αυτοκτονίας στην Ερυθρά Θάλασσα (δεν μπορεί να αντιμετωπίσει drone). Μπορεί το προσωπικό της φρεγάτας να είναι Αναλώσιμο, αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι στη φρεγάτα θα επιβαίνει ισχυρή ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων που θα επιχειρούν νηοψίες, ενώ δημοσιεύματα του διεθνή τύπου αναφέρουν ότι ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν επιχειρήσεις χερσαίων και ειδικών δυνάμεων εναντίον των ανταρτών Χούθι. 
Τι άραγε θα πράξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ και ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος;
Φαίνεται ότι τα πέντε (5) φέρετρα ντυμένα στην ελληνική σημαία που επέστρεψαν πρόσφατα από την Λιβύη δεν θα είναι τα μοναδικά.
Αποκαλύπτοντας ότι το προσωπικό της Φρεγάτας ΨΑΡΑ είναι Θύτες και Θύματα της εγκληματικής πολιτικής της ΝΔ και όλου του ελληνικού αστικού κόσμου που αναζητά την στρατηγική αναβάθμιση του ρόλου διαμέσου της εμπλοκής του σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και του επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. 
Για αυτό ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση της ΝΔ πιέζει για να αγοράσει τα αμερικανικά αεροσκάφη και πιο συγκεκριμένα μια μοίρας F35 που θα κοστίσουν (5) δις δολάρια. 
Μια εξέλιξη που συνδέεται με τις διεργασίες στα ελληνοτουρκικά (οι δηλώσεις του Υπουργού Συρίγου για ξεπερασμένη συνθήκη της Λωζάνης να δίνουν τον τόνο για το είδος των συνομιλιών που προωθούν το ξεπέρασμα των στρατηγικών αντιθέσεων ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης, στο πλαίσιο των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την περιοχή) και την πορεία των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων (προμήθεια επιπλέον F 16 και στάση Τουρκίας στο ΝΑΤΟ).
Όλα τα παραπάνω θα εξεταστούν με παρανομαστή την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας, Κίνας με τον πόλεμο της Ουκρανίας να είναι πάντα στο επίκεντρο. 
Και ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους είναι πολύ σημαντικός. 
Ως βάσεις, έλεγχος του Αιγαίο και Μεσογείου, διεξαγωγή αναβαθμισμένων διεθνών ασκήσεων, αλλά και ως Χωροφύλακας του ΝΑΤΟ σε μια περιοχή που επεκτείνεται από τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, μέχρι τη Μεσόγειο, Αφρική και Μέση Ανατολή.   
Απαιτείται η Ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού Κινήματος και η αντίσταση του κόσμου της εργασίας στους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου στην αλληλοδιαπλοκής τους με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου