Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Έδωσαν αύξηση στους στρατιωτικούς αλλά τους πήρε περισσότερα το ενοίκιο και η Εφορία!

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει το μαύρο-άσπρο με τα κανάλια που χρυσοπληρώνει με τα λεφτά του λαού μας.
Προσπαθώντας να πάρει μαζί της τους στρατιωτικούς, πανηγύρισαν οι Υπουργοί Άμυνας Δένδιας και Κεφαλογιάννης, παρέα με το καταγέλαστο προπαγανδιστικό μιλιταριστικό σαιτ (!), ότι έδωσαν αυξήσεις στους στρατιωτικούς.
Για να δούμε όμως τι έγινε στην πραγματικότητα.
Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τα ενοίκια, καθώς η κυβέρνηση που διέλυσε την Εργατική Εστία, έχει αφήσει τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να αισχροκερδούν. 
Και είναι γνωστό το πόσο όμηροι των ιδιοκτητών σπιτιών είναι οι στρατιωτικοί, που είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται λόγω των μεταθέσεων.
Μόλις λοιπόν έγινε γνωστό ότι οι Στρατιωτικοί πήραν αύξηση πήγαν οι ιδιοκτήτες και έβαλαν αύξηση στα ενοίκια.
Όμως οι στρατιωτικοί θα δεχτούν και το μπιλιετάκι της Εφορίας.
Καθώς με την αύξηση αλλάζουν κλιμάκιο, θα φορολογηθούν με φορολογικό συντελεστή που θα τους αναγκάσει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Οι στρατιωτικοί πιάστηκαν κορόιδα καθώς στο τέλος διαπιστώνουν ότι παρά την αύξηση στο μισθό τους, το ταμείο θα είναι μείον.

Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να λύσεις σε ατομικό ή συντεχνιακό επίπεδο το πρόβλημα της Ανέχειας και της Ακρίβειας.
Το ζήτημα είναι ταξικό και αφορά την συνολική επίθεση που διεξάγει η κυβέρνηση με σκοπό να αναδιαρθρώσει τον ελληνικό καπιταλισμό, με συγκεντρωποίηση και μεγέθυνση των βασικών μερίδων της άρχουσας τάξης.
Επίθεση στους εργαζόμενους και στα μικροαστικά στρώματα ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση εκβιάζει στεγνά τους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς με βάση τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα ώστε να επανδρώσουν τις αποστολές εκτός συνόρων που αποτελούν στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης.
Και το καταφέρνει.
Λυτούς  και δεμένους βάζουν οι στρατιωτικοί για να πάνε σε Κόσοβο, Βοσνία, Βουλγαρία και Σαουδική Αραβία.
"Ο θάνατος σου ή ζωή μου" είναι το δόγμα του Μισθοφόρου Στρατιώτη του Ελληνικού Στρατού, που προς το παρόν δεν βλέπει να σφυρίζουν γύρω του σφαίρες καθώς δεν εμπλέκεται σε ενεργές πολεμικές ζώνες.
Όμως προς τα εκεί τείνουν τα πράγματα, κάτι που αποκαλύπτει η αποστολή της Φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα.
Και τα πρώτα φέρετρα ήρθαν από την Λιβύη εξαιτίας της αποστολής αυτοκτονίας των Μητσοτάκη-Δένδια-Φλώρου-Χούπη.
Η επιλογή να καταταγείς Μισθοφόρος Στρατιώτης δεν είναι διέξοδος από την Ανεργία, αλλά Ομηρεία σε μια αδιέξοδη κατάσταση που σε κάνει θύτη και θύμα.
Καλούμε τους στρατιωτικούς να Αποχωρήσουν από τον Ελληνικό Στρατό.
Κανένας νέος να μην Καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ.
Μαζί οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι πρόσφυγες πρέπει να αγωνιστούν για τα σύγχρονα ταξικά μας δικαιώματα.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com     

2 σχόλια:

  1. Αυτες η θεσεις εχουν κανονιστει απο τα βυσματα και σε αλλους οχι λογο σχηματισμου οπως και να ειναι εχουν επιλεχτεί αλλα να μην πουλανε τρελα σε αλλους που θελουν να μαζεψουν λεφτα για σοβαρα πραγματα και οχι για Mercedes που θελουν μερικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου θυμιζει Χιος που καποια ηθελε να με νοικιάσει (δεν θα το ελεγα διαμερισμα ) ενα δωματιο με τηλεόραση (που δεν χώραγες ) και ξεχωριστή τουαλετα με μπανιο ,χωρις κουζινα ολα για 700ευρω,ξεχωριστα κοινόχρηστα που ητανε 80ευρω (με το κλεψιμο) αλλα ποσα για το ρευμα μιας για θερμανση ητανε με το κλιματιστικό και με ειρωνευόταν οτι ειμαι τζαμπατζης με αλλα λογια <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή