Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Αποφασίζεται η αποστολή ελληνικής φρεγάτας-συγκροτεί στόλο και η ΕΕ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που ουσιαστικά αναπαράγουν την κυβερνητική προπαγάνδα, θέμα ημερών είναι να λάβει εντολή για ανάληψη αποστολής η φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, όπου με ευθύνη των ΗΠΑ και της Βρετανίας ο πόλεμος επεκτείνεται στην Μέση Ανατολή μετά τους βομβαρδισμούς της Υεμένης. Πλέον επιθέσεις από τους αντάρτες Χούθι δέχονται εμπορικά και πολεμικά αμερικανικά πλοία που αδυνατεί όμως να αντιμετωπίσει η Ελληνική Φρεγάτα.
Mετά την επιχείρηση Prosperity Guardian, η οποία οργανώνεται από τους Αμερικανούς με σκοπό με ελέγξουν την περιοχή, σήμερα η ΕΕ αναμένεται να ψηφίσει για τη συγκρότηση και αποστολή αρμάδας στην περιοχή, η οποία θα επιχειρεί συμπληρωματικά της ναυτικής δύναμης που θα συγκεντρώσουν οι Αμερικανοί.
Η επιχείρηση Prosperity Guardian - σύμφωνα με πληροφορίες - θα αποσκοπεί στην προστασία των εμπορικών πλοίων, την αναχαίτιση οπλισμένων drones και πυραύλων που εκτοξεύουν οι αντάρτες.
Ωστόσο, μια τέτοια επιχείρηση ενέχει πολλούς κινδύνους.
Μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν ισχυρό ναυτικό, όπως η Ιταλία και η Γαλλία εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το εγχείρημα, ενώ η Ισπανία έως τώρα δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει. 
Η Γερμανία ενέκρινε τη συμμετοχή του Ναυτικού της στην πολυεθνική επιχείρηση, ενώ η Δανία στέλνει ήδη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη στιγμή δήλωσε την πρόθεση της να συμμετάσχει στην επιχείρηση Prosperity Guardian με την αποστολή μιας φρεγάτας, ακολουθώντας τους αμερικανικούς σχεδιασμούς και κάνοντας πράξη την στρατηγική της απόφαση για αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού αστικού κράτους διαμέσου της ενεργής του πολεμικής εμπλοκής.
Ναυτικές Πηγές τονίζουν σε δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου ότι η ελληνική φρεγάτα δεν θα αποπλεύσει από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας αν δεν έχει καθοριστεί το πλαίσιο της επιχείρησης, το οποίο θα δηλώνει αν το ελληνικό πλοίο θα έχει ρόλο συνοδείας εμπορικών πλοίων ή ελέγχου των στενών του Σουέζ, όπως και για το αν θα συμμετέχει σε νηοψίες σε ύποπτα πλοία και σε επιχειρήσεις αναχαίτισης drones και πυραύλων. Παράλληλα, αναμένεται να καθοριστούν και οι κανόνες εμπλοκής, ο τομέας ευθύνης, η θαλάσσια περιοχή δράσης των πλοίων και οι στόχοι της επιχείρησης.
Tη Παρασκευή, πάντως, μετέβη στο αμερικανικό Στρατηγείο στο Μπαχρείν, που έχει στηθεί στην αμερικανική ναυτική βάση NSA στη Μανάνα, ο ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επιχείρησης και να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και ο ρόλος της ελληνικής συμμετοχής στην πολυεθνική επιχείρηση.
Το Αρχηγείο Στόλου προκρίνει τη συμμετοχή της φρεγάτας ΥΔΡΑ ή της φρεγάτας ΨΑΡΑ.
Εφόσον αποφασισθεί σήμερα από την ΕΕ η ανάπτυξη Ευρωπαϊκής Ναυτικής Δύναμης η ελληνική φρεγάτα πιθανότατα θα ενταχθεί στο σχηματισμό των πλοίων που θα σταλούν στα ταραγμένα νερά της Ερυθράς Θάλασσας.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους Κατακτητή Ισραήλ που διεξάγει Γενοκτονία και Εθνοκάθαρση εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Οι ΗΠΑ συγκρότησαν τη διεθνή αποστολή Prosperity Guardian ως απάντηση στους αντάρτες Χούθι που πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων τα οποία θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάλογη πολεμική αρμάδα επιδιώκει να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και του Μπαχρέιν προχώρησαν σε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των Χούθι, στην Υεμένη. 

Η κυβέρνηση στέλνει το προσωπικό της Φρεγάτας ΥΔΡΑΣ ή ΨΑΡΑ να συμμετάσχουν στην επιχείρηση Prosperity Guardian ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, καθώς κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 

Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. . 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου