Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

O Α/ΓΕΕΘΑ Δημ.Χούπης φέρνει μαζί του και ευθύνες για τα πέντε φέρετρα από την Λιβύη;

Αμέσως μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να κάνει πράξη αυτό που είχε αναγγείλει εδώ και μέρες, δηλαδή να κάνει Α/ΓΕΕΘΑ τον Αντιστράτηγο Δημ.Χούπη, εξαπολύθηκε μια επικοινωνιακή εκστρατεία για να μας πείσουν ότι τώρα που ο Φλώρος πήγε σπίτι του, Δένδιας και Χούπης θα τα αλλάξουν όλα....
Λες και ο Δένδιας και Κεφαλογιάννης δεν είναι τόσους μήνες Υπουργοί Άμυνας, δεν φέρουν τεράστιες ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, κυρίως ενάντια στους φαντάρους, αλλά και στο χαμηλόβαθμο προσωπικό.
Ποιος εξάλλου μπορεί να ξεχάσει το δίδυμο Παναγιωτόπουλου-Χαρδαλιά στο Πεντάγωνο; 
Κυβέρνηση, Υπουργείο Άμυνας και στρατιωτικό κατεστημένο θεωρούν τους φαντάρους αντικείμενα εργασιακής-οικονομικής εκμετάλλευσης και Αναλώσιμους. Όπως επίσης και τα χαμηλόβαθμα στελέχη. 
Η άρχουσα τάξη έχει κάνει στρατηγική επιλογή να ταχθεί εντός του πλαισίου των αμερικανικών σχεδιασμών για να εξασφαλίσει τα στρατηγικά της συμφέροντα. 
Αυτό σημαίνει μετατροπή ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας σε Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Σε αυτές τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης υπάρχει πλήρη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για αυτό και διευκολύνουν την εφαρμογή της συγκεκριμένης αστικής πολιτικής με κάθε τρόπο.
Ο Κασσελάκης, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έτρεξε πρώτος απ' όλους να δώσει συγχαρητήρια στην νέα Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζοντας ποιος θα είναι ο ρόλος της!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει κάνει σαφές από την πρώτη στιγμή ότι  αποτελεί στρατηγική επιλογή για την ελληνική άρχουσα τάξη να βρεθεί και να κινηθεί, αναλαμβάνοντας πολεμικό ρόλο, εντός του πλαισίου των Αμερικανικών σχεδιασμών, και ενώ η Τουρκία παρουσιάζεται πιο Αυτόνομη, να ταυτιστεί πλήρως με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως προς τον ανταγωνισμό της με τη Κίνα και Ρωσία.
Αυτό σημαίνει ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, τερατώδεις πολεμικούς εξοπλισμούς από τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες κυρίως και τη Γαλλία, προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων μισθοφόρων στρατιωτών και την πολύ πιο βίαιη εκπαίδευση τους, σύνδεση των Πανεπιστημίων με τον Στρατό, το ΝΑΤΟ και τις πολεμικές βιομηχανίες.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει ξεκαθαρίσει από την  πρώτη στιγμή ότι η επιχείρηση λείανσης των ελληνο-τουρκικών αντιθέσεων εντός του πλαισίου των Αμερικανικών σχεδιασμών, αφήνει το περιθώριο και ανοίγει το δρόμο για την ακόμη πιο ποιοτικά και ποσοτικά αναβαθμισμένη πολεμική συμμετοχή του ελληνικού αστικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
Θυμίζουμε την αποστολή Ελλήνων στρατευμένων, μονίμου προσωπικού και πολεμικών μέσων, σε Ανατολική Μεσόγειο και Ερυθρά θάλασσα, Κόσοβο-Αρμενία-Ουκρανία-Σαουδική Αραβία, τις ετοιμασίες αποστολής εκστρατευτικού σώματος για τη Βοσνία, αλλά και την εμπλοκή-συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους πολέμους  σε Ουκρανία-Παλαιστίνη, ενώ έπεται η Αφρική και ο Ινδικός Ωκεανός!    

Σε όλα αυτά φυσικά υπήρχε η συμφωνία του Αντιστράτηγου Χούπη όταν βρισκόταν στην προηγούμενη θέση  του επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.
Για αυτό και έχουν πολλαπλασιαστεί οι συνεκπαιδεύσεις μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων ΗΠΑ-Ελλάδας.
Όμως όλες αυτές οι επιλογές αποστολής στρατού εκτός συνόρων σημαίνουν Αίμα, έχουν ως συνέπεια να επιστρέφουν φέρετρα τυλιγμένα σε ελληνική σημαία.
Η κυβέρνησης και το στρατιωτικό κατεστημένο προσδοκούν ότι θα υπάρξουν ελάχιστες κοινωνικές αντιδράσεις καθώς θα πρόκειται για φτωχόπαιδα, νέες  και νέους, που έκαναν το λάθος να επιχειρήσουν να ξεφύγουν από την ανεργία, την ανέχεια και την εργασιακή περιπλάνηση επιλέγοντας να Καταταγούν Μισθοφόροι Στρατιώτες.
Και ο Αντιστράτηγος Χούπης είχε και πολύ περισσότερο θα έχει Εμπλοκή και καθοριστικό ρόλο σε όλα αυτά.   
Θυμίζουμε ξανά ότι ο Χούπης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ως ΑΓΕΕΘΑ προερχόμενος από τη θέση του επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, η εμπλοκή της οποίας διερευνάται στην επιχείρηση φιάσκο της Λιβύης με τους 5 νεκρούς.

Σε ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γινόταν αναφορές στην ΔΕΠ και στην εμπλοκή της στην αποστολή της Λιβύης. 
Να υπενθυμίσουμε ότι επιζήσαντες της αποστολής έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Μορτοπουλο, ο οποίος είχε επισημάνει ότι υπεύθυνοι που βρίσκονται υπό διερεύνηση «φορούν στολή».

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βρίσκεται απέναντι στον νέο ΑΓΕΕΘΑ και την αστική πολιτική κλιμάκωσης στους βρώμικους πολέμους και ικανοποίησης των συμφερόντων επιχειρηματιών, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που εξυπηρετεί.
Καλούμε στην ενίσχυση του Αντιπολεμικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου