Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Θέμα ημερών ο απόπλους της Φρεγάτας ΥΔΡΑ για την Αποστολή Αυτοκτονίας στην Ερυθρά θάλασσα

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 130 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει 170, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας. 
Επίσης, αναφέρει ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου έχει ανέλθει σε 27.840, ενώ τουλάχιστον 67.317 έχουν τραυματιστεί.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά, έχει σημάνει αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» της ΕΕ. Στην ευρωπαϊκή αρμάδα θα συμμετέχει και η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
Το Υπουργείο Άμυνας για να κάμψει τις αντιδράσεις του πληρώματος  που αρνείται να συμμετάσχει σε αυτή την πολεμική επιχείριση, η οποία τους μετατρέπει σε συνένοχους της σφαγής που διεξάγει ο Ισραηλινός στρατός εναντίον του λαού της Παλαιστίνης. 
Μια πολεμική επιχείριση που εξυπηρετεί να σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών που εφοδιάζουν το Ισραήλ...
Προχωρά στην αύξηση των λύτρων Εξαγοράς τους, κοστολογώντας την ζωή τους σε 140-120 ευρώ ως πλεύσιμα και 1500 ευρώ ως επίδομα στην οικογένεια τους. 
Έχει σημασία επομένως να παρακολουθήσουμε την αρθρογραφία που περιγράφει τα πλοία της πολεμικής αρμάδας της ΕΕ, καθώς διαπιστώνουμε ότι η Φρεγάτα ΥΔΡΑ είναι το πλέον ευάλωτο σε επίθεση drone των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι απαιτούν τερματισμό της Γενοκτονίας και της Εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων, επιτιθέμενοι σε πλοία που εφοδιάζουν το Ισραήλ
Τελευταία προσθήκη η γερμανική φρεγάτα F-221 «Hessen», η οποία έρχεται να προστεθεί στo ιταλικό αντιτορπιλικό D-554 «Caio Duillio», στην γαλλική φρεγάτα D-653 «Languedoc» και στην ελληνική φρεγάτα F-453 «ΥΔΡΑ». 
Να θυμίσουμε ότι την πλω διοίκηση της αρμάδας αποφασίστηκε να αναλάβει η Ιταλία, ενώ την χερσαία τακτική διοίκηση της επιχείρησης θα αναλάβει η Ελλάδα από το Στρατηγείο της Λάρισας.
Η Ρώμη στέλνει στην επιχείρηση την πιο ισχυρή Μονάδα κρούσης του στόλου της, το πανίσχυρο υπερσύγχρονο αντιτορπιλικό «Caio Duillio», μήκους 152 μέτρων και με εκτόπισμα που αγγίζει τους 7.700 τόνους. Πλοίο με πολύ υψηλές αντιαεροπορικές δυνατότητες, χάρη στο κορυφαίο 3D Radar SPY-790 και τα 48 κελιά με αντίστοιχους πυραύλους Aster 15 και Aster 30 μέσου και μεγάλου βεληνεκούς. Το ιταλικό αντιτορπιλικό διαθέτει επίσης, μεταξύ άλλων, 3 πυροβόλα Oto Melara 76/62mm αναβαθμισμένα σε Strales αλλά και 8 πανίσχυρους πυραύλους επιφανείας-επιφανείας Τeseo MK2/A. Ενώ, είναι εξοπλισμένο και με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών. Ένα πλωτό φρούριο, ικανό να αντιμετωπίσει τόσο τους πυραύλους κρουζ όσο και τα drones των Χούθι.
Το ιταλικό αντιτορπιλικό Caio Duillio


Υψηλών, όμως, επιχειρησιακών δυνατοτήτων είναι και η γερμανική φρεγάτα «Hessen» που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ». Mε μήκος 153 μέτρα και εκτόπισμα 5.800 τόνους διαθέτει επίσης πολύ υψηλές αντιαεροπορικές δυνατότητες με το αξιόπιστο radar SMART-L και συνολικά 32 κελιά για 24 πυραύλους SM-2 και 32 μικρότερους RIM-162 ESSM. Ενώ επιπλέον, είναι εξοπλισμένη με δύο εκτοξευτές RAM εγγύς προστασίας με 21 βλήματα έκαστος. Στον οπλισμό της περιλαμβάνεται πυροβόλο ΟΤΟ Melara 76mm, δύο μικρότερα Mauser των 27mm αλλά και 8 αντιπλοικοί Harpoon.
Η γερμανική φρεγάτα «Hessen»

Η γαλλική φρεγάτα «Languedoc» με εκτόπισμα 6.000 τόνους και μήκος 142 μέτρα αποτελεί Μονάδα με επίσης αξιοσημείωτες αντιαεροπορικές δυνατότητες. Ισχυρό ραντάρ πολλαπλών ρόλων «Herakles», 16 κελιά για αντίστοιχους πυραύλους Αster 15, ακόμη 16 κελιά για πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς MDCN, πυροβόλο 76mm Super Rapid, πυροβόλα 20mm και αντιπλοϊκους πυραύλους Exocet. Και τα τρία πλοία μεταφέρουν οργανικά ελικόπτερα με πολύ υψηλές δυνατότητες στην επιτήρηση και στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.
Η γαλλική φρεγάτα «Languedoc»


Εμφανές είναι ότι η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» αποτελεί το πιο ευάλωτο πλοίο με τις μικρότερες αντιαεροπορικές δυνατότητες.
Τα πολυδιαφημισμένα πυροβόλα εγγύς προστασίας Phalanx αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα drone, καθώς αυτά δεν γίνονται αντιληπτά από τα ραντάρ λόγω μικρού μεγέθους και χαμηλής ταχύτητας.
Την τελευταία στιγμή το ΓΕΑ εφοδίασε τη φρεγάτα ΥΔΡΑ με ισραηλινής προέλευσης αντι-drone σύστημα ισραηλινής προέλευσης, για το ποίο υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά. Με το πλήρωμα να έχει εκπαιδευτεί ελάχιστα   αποτελεί «ασπίδα» ασφάλειας της φρεγάτας έναντι κάθε απειλής. 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει τις πολεμικές επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης ΝΔ, καλώντας τους συναδέλφους στρατευμένος να Αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή τους την αποστολή Φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους Κατακτητή Ισραήλ που διεξάγει Γενοκτονία και Εθνοκάθαρση εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Οι ΗΠΑ συγκρότησαν τη διεθνή αποστολή Prosperity Guardian ως απάντηση στους αντάρτες Χούθι που πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων τα οποία θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάλογη πολεμική αρμάδα επιδιώκει να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και του Μπαχρέιν προχώρησαν σε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των Χούθι, στην Υεμένη. 

Η κυβέρνηση στέλνει το προσωπικό της Φρεγάτας ΥΔΡΑΣ ή ΨΑΡΑ να συμμετάσχουν στην επιχείρηση Prosperity Guardian ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, καθώς κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 

Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. . 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


πληροφορίες από onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου