Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Mε Έλληνα διοικητή και στρατηγείο στη Λάρισα η στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα

Συστάθηκε επισήμως από την ΕΕ, η «EUNAVFOR ASPIDES» με Έλληνα διοικητή και στρατηγείο στη Λάρισα, η ευρωπαϊκή στρατιωτική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ, σε μια περιοχή – σταυροδρόμι ισχυρών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων Ενέργειας και εμπορίου, τις αγορές και τις σφαίρες επιρροής. 
Μια επιχείρηση πρόκληση για τον λαό της Παλαιστίνης αλλά και για όλους τους λαούς της Ανθρωπότητας, καθώς η ΕΕ αναπτύσσει πολεμικό στόλο ενάντια στους αντάρτες Χούθι που επιτίθενται σε πλοία τα οποία εφοδιάζουν το Ισραήλ και απαιτούν τον Τερματισμό του πολέμου σφαγή από τον Ισραηλινό στρατό.
Ισραήλ που σφαγιάζει τον λαό της Παλαιστίνης στη Ράφα όπου βρίσκονται 1,3 εκατομμύρια άμαχοι, επιδιώκοντας την Εκκαθάριση της Λωρίδας της Γάζας και τον έλεγχο ολόκληρης της Παλαιστίνης, χωρίς όμως Παλαιστινίους.
Σε αυτή την επιχείριση πρωτοστατεί η κυβέρνηση της ΝΔ και το Πολεμικό Ναυτικό επιδιώκοντας να αναβαθμίσει τον στρατηγικό ρόλο της άρχουσας τάξης και να συσφίξει τους δεσμούς της  με ΗΠΑ, Ισραήλ, τους Μακελάρηδες των λαών της Μέσης Ανατολής. 

Σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της «EUNAVFOR ASPIDES», που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ στις 12 Φλεβάρη, Διοικητής της επιχείρησης διορίζεται ο Έλληνας Αρχιπλοίαρχος, Βασίλειος Γρυπάρης και το Επιχειρησιακό Στρατηγείο της EUNAVFOR ASPIDES βρίσκεται στη Λάρισα.
Το θέατρο επιχειρήσεων περιλαμβάνει τα Στενά του Baab al-Mandab και τα Στενά του Ορμούζ, καθώς και τα διεθνή ύδατα στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν, την Αραβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο. Τα λεπτομερή του όρια, κάθε υποτομέα και τομέα ενδιαφέροντος καθορίζονται στα σχετικά έγγραφα σχεδιασμού που εγκρίνει το Συμβούλιο.
Η επιχείρηση θα είναι η μεγαλύτερη που έχει οργανώσει ποτέ η ΕΕ.
Στην επιχείρηση αυτή εκτός της Ελλάδας θα συμμετέχουν Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, να τονίζει ότι «θα πρέπει να προστεθούν, πάντως, και άλλες χώρες της Ένωσης», αποκαλύπτοντας τις αντιθέσεις που υπάρχουν.

Σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο, η EUNAVFOR ASPIDES θα εργαστεί σε στενό συντονισμό με τη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ «EUNAVFOR ATALANTA» η οποία συστάθηκε το 2008, για να συμβάλει στην ασφάλεια στη θάλασσα στο Δυτικό Ινδικό Ωκεανό και στην Ερυθρά Θάλασσα. Θα συνεργαστεί, επίσης, με την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχείρηση «Prosperity Guardian».

Η αρχική εντολή της EUNAVFOR ASPIDES είναι 12 μήνες από την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της, με δυνατότητα επανεξέτασης πριν τη λήξη της ισχύος της. 
Το ποσό δημοσιονομικής αναφοράς για τις κοινές δαπάνες είναι 8 εκατομμύρια ευρώ. 
Η έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης θα πρέπει να αποφασιστεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της 19ης Φλεβάρη.

Ποιος ο ρόλος της EUNAVFOR ASPIDES:

α) συνοδεύει σκάφη εντός του θεάτρου επιχειρήσεων·

β) διασφαλίζει επίγνωση της κατάστασης στη θάλασσα εντός του θεάτρου επιχειρήσεων·

γ) προστατεύει σκάφη από πολυτομεακές επιθέσεις στη θάλασσα

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» αποτελεί το πιο ευάλωτο πλοίο με τις μικρότερες αντιαεροπορικές δυνατότητες.
Τα πολυδιαφημισμένα πυροβόλα εγγύς προστασίας Phalanx αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα drone, καθώς αυτά δεν γίνονται αντιληπτά από τα ραντάρ λόγω μικρού μεγέθους και χαμηλής ταχύτητας.
Την τελευταία στιγμή το ΓΕΑ εφοδίασε τη φρεγάτα ΥΔΡΑ με ισραηλινής προέλευσης αντι-drone σύστημα ισραηλινής προέλευσης, για το ποίο υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά. Με το πλήρωμα να έχει εκπαιδευτεί ελάχιστα   αποτελεί «ασπίδα» ασφάλειας της φρεγάτας έναντι κάθε απειλής. 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει τις πολεμικές επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης ΝΔ, καλώντας τους συναδέλφους στρατευμένος να Αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή τους την αποστολή Φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους Κατακτητή Ισραήλ που διεξάγει Γενοκτονία και Εθνοκάθαρση εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Οι ΗΠΑ συγκρότησαν τη διεθνή αποστολή Prosperity Guardian ως απάντηση στους αντάρτες Χούθι που πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων τα οποία θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάλογη πολεμική αρμάδα επιδιώκει να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και του Μπαχρέιν προχώρησαν σε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των Χούθι, στην Υεμένη. 

Η κυβέρνηση στέλνει το προσωπικό της Φρεγάτας ΥΔΡΑΣ ή ΨΑΡΑ να συμμετάσχουν στην επιχείρηση Prosperity Guardian ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, καθώς κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 

Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. . 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου