Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Απόβαση Αμερικανών Μισθοφόρων-Γέμισε Abrams και Bradley η Αλεξανδρούπολη – Δείτε φωτογραφίες

Όπως είχαμε αποκαλύψει σε σχετική μας ανάρτηση, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε μια ακόμη Απόβαση μεγάλων δυνάμεων του Αμερικανικού Στρατού, με το θηριώδες φορτηγό πλοίο να ξεφορτώνει δεκάδες ΤΟΜΑ Bradley και οχήματα υποστήριξης στο πλαίσιο ενεργοποίησης των ΗΠΑ της στρατιωτικής ενίσχυσης της Ευρώπης υπό το ΝΑΤΟ.
Το φορτηγό πλοίο Leroy A. Mendonica ξεφόρτωσε μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προς υποστήριξη της ανάπτυξης της Ομάδας Μάχης της 3ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 4ης Μεραρχίας Πεζικού.
Η εκφόρτωση έγινε στο πλαίσιο της 9μηνης ανάπτυξης του 3ου ABCT ως εκ περιτροπής στρατεύματος. Το 3ο ABCT ενισχύθηκε από πολλές μονάδες για να συμπεριλάβει το 839ο Τάγμα Μεταφορών της 598ης Ταξιαρχίας Μεταφορών, την 21η Διοίκηση Συντήρησης Θεάτρου και τους εταίρους της χώρας υποδοχής που συντόνισαν τις λιμενικές επιχειρήσεις για να εξασφαλίσουν την επιτυχή άφιξη και προετοιμασία του 3ου ABCT για την εν συνεχή υποστήριξη στο ευρωπαϊκό θέατρο.









Πάνω από 3.000 κομμάτια εξοπλισμού και βαρέων οχημάτων εκφορτώθηκαν μέσω Αλεξανδρούπολης και προωθήθηκαν οδικώς και μέσω τρένου προς την ανατολική Ευρώπη, παρακάμπτοντας τα στενά των Δαρδανελίων, αναδεικνύοντας την μεγάλη σημασία του λιμένα.
Μεταξύ άλλων από το πλοίο εκφορτώθηκαν άρματα μάχης M1A2 Abrams, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) M2 Bradley καθώς και ελαφρά θωρακισμένα οχήματα υποστήριξης JLTV
Όλα αυτά αποδεικνύουν την κλιμάκωση της συμμετοχής-εμπλοκής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο δια αντιπροσώπων που διεξάγεται στην Ουκρανία και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Έμποροι και επιχειρηματίες της περιοχής τρίβουν τα χέρια τους υπολογίζοντας τα κέρδη που θα τους αποφέρουν οι Αμερικανοί Μισθοφόροι, η αστική τάξη προσδοκά μερίδιο από την Ανοικοδόμηση της Ουκρανία.
Όλοι αυτοί προπαγανδίζουν το ρόλο του λιμανιού   της Αλεξανδρούπολης ως «Σούδας του Βορρά», όπως την είχαν χαρακτηρίσει ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με τον τότε Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, αλλά αποκρύπτουν τους μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας από την κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική σύγκρουση.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΦΩΤΟ https://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου