Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Atlantic Resolve 2024: Αμερικανική «απόβαση» σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με το σαιτ Armyvoice News από τις πρώτες μέρες του Μαρτίου ξεκινάει η «απόβαση» των αμερικανικών στρατευμάτων στα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της επιχείρησης Altantic Resolve που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια στην Ευρώπη. Τα αμερικανικά στρατεύματα και το υποστηρικτικό υλικό με επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά επικουρικά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα διέλθουν από τη χώρα μας προκειμένου να προωθηθούν προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο κύμμα θα καταπλεύσει τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου και μέσω των εθνικών οδικών αξόνων θα προωθηθούν προς την Ευρώπη. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει οι ΗΠΑ οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν αυξήσει την παρουσία τους στην Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, 80.000–90.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονταν στην Ευρώπη υποστηρίζοντας την επιχείρηση Atlantic Resolve.
Οι ΗΠΑ έχουν παράσχει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από οποιοδήποτε άλλο έθνος. Η ικανότητα των ΗΠΑ να παρακολουθούν ευαίσθητα αμυντικά είδη που παρέχονται στην Ουκρανία έχει βελτιωθεί, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να μην έχει πλήρη εικόνα της κατάστασής τους και του τρόπου χρήσης τους. Από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2023, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παρείχε ατομική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε περίπου 5.500 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στις παραπάνω αποκαλύψεις να προσθέσουμε τις ανταποκρίσεις των συνφάνταρων που κάνουν λόγο για αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας των Αμερικανών Μισθοφόρων Στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη, όπου εκατοντάδες από αυτούς αναμένονται στο στρατόπεδο  Γιαννούλη.
Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι καταγγελίες που αφορούν τη χορήγηση στον Ουκρανικό στρατό οπλισμού και πυρομαχικών από τα αποθέματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Διαβάστε περισσότερα:

Η εμπλοκή-συμμετοχή της κυβέρνησης ΝΔ στο  βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας δια αντιπροσώπων που διεξάγεται στην Ουκρανία είναι τεράστια.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη του αστικού κόσμου και των καθεστωτικών ΜΜΕ προπαγανδίζει ότι βρίσκεται στην σωστή πλευρά της Ιστορίας.
Στην παραγματικότητα όμως εκθέτει τον λαό μας σε κίνδυνο, μας επιβαρύνει με τεράστιο δανεισμό για αγορές αμερικανικών όπλων προκειμένου να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, με τους εφοπλιστές να συνεργάζονται με την Ρωσία και Έλληνες επιχειρηματίες να διεκδικούν συμβόλαια από την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ενώ παίζονται και ατομικά πολιτικά παιχνίδια.
Πρέπει να αντισταθούμε.
Να Μπλοκάρουμε την Μηχανή του Πολέμου και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Να σταθούμε απέναντι σε όλους τους Ιμπεριαλιστές και τους εντεινόμενους ανταγωνισμούς τους που μας απειλούν ακόμη και με πυρηνικό όλεθρο.
Με Αντιπολεμικό κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου