Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ή ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ υπό τεράστια ψυχολογική πίεση;

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ή ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ υπό τεράστια ψυχολογική πίεση;

"Αν μπορώ να σώσω έστω μία ζωή, τότε αξίζει"
Ο 62χρονος John Barnett είχε εργαστεί στην Boeing επί τρεις δεκαετίες σε υψηλόβαθμες θέσεις. Μετά τη συνταξιοδότησή του αποφάσισε να καταγγείλλει αυτά για τα οποία συγκρουόταν με τη διοίκηση όσο εργαζόταν εκεί.
Σύμφωνα με τον Barnett, η Boeing, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου με δισεκατομμύρια δολάρια τζίρο και συνεργασία με τον αμερικάνικο στρατό, παρέβλεπε και κουκούλωνε σοβαρά ζητήματα ασφαλείας προκειμένου να πιάνει τους στόχους των παραγγελιών τους και να μη θιγεί η κερδοφορία της!
Ο Barnett είχε ήδη καταθέσει δύο φορές για το ζήτημα και ετοιμαζόταν για την τρίτη. Υποτίθεται ότι είχε μπει στο ειδικό πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων. Ξαφνικά εξαφανίστηκε. Μετά από μερικές έρευνες πραγματοποιήθηκε έρευνα αναζήτησής του και εντοπίστηκε νεκρός στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Φέρεται να έχει αυτοκτονήσει όμως οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, ο δικηγόρους του έκανε λόγο για έναν γενναίο άνθρωπο που είχε στόχο να σώσει ανθρώπινες ζωές ενώ φίλοι του κατήγγειλλαν στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι λίγο καιρό πριν τους είχε πει επί λέξη: "Αν μου συμβεί ο,τιδηποτε, δεν θα είναι αυτοκτονία"
Ο John Barnett ήταν ένας ακόμα ευσυνείδητος άνθρωπος που τόλμησε να πει στην αλήθεια και να τα βάλει με ένα μεγαθήριο, όπως η Boeing κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλαπλά ατυχήματα σε αεροσκάφη της Boeing, τα οποία είναι παράγωγα των πλημμελών ποιοτικών ελέγχων.
Για άλλη μια φορά: Τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας!
Ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο, δημόσιο και βασισμένο, όχι τα κέρδη, αλλά στις ανθρώπινες ανάγκες και την ασφάλεια των επιβατών είναι αυτό που έχουμε ανάγκη.
R.I.P John Barnett! Ο αγώνας σου θα συνεχιστεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου