Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Τι αποκρύπτουν οι διαρροές του ΥΠΕΘΑ για τη αποτυχημένη δράση της Φρεγάτας ΥΔΡΑ απέναντι σε drone

H ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας για την σημερινή πολεμική εμπλοκή της Φρεγάτας ΥΔΡΑ αποτελεί δημόσια ομολογία Αποτυχίας.
Γιατί σήμερα τα όπλα της Φρεγάτας έβαλαν, δεν κατέρριψαν τα drone!
Τι διαβάζουμε στην ανακοίνωση;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Στις 13 Μαρτίου 2024, μεταξύ 05:00 π.μ. και 06:00 π.μ. (ώρα Τζιμπουτί), η ελληνική φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES και παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, άνοιξε πυρ με πυροβόλα κατά 2 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. (UAV) που αποτελούσαν άμεση απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Η ενέργεια που έκανε η «ΥΔΡΑ» ήταν αποτελεσματική για την αποφυγή ζημιών στους ναυτικούς και στην εμπορική ναυτιλία".

Τι σημαίνει η αποτυχία κατάρριψης των drone;
Είτε η φρεγάτα ΥΔΡΑ, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥΕΘΑ Ν.Δένδια, δεν φέρει τα απαραίτητα όπλα για να αντιμετωπίσει τα drone των Χούθι, είτε το πλήρωμα δεν έχει την κατάλληλη εκπαίδευση, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε άρον άρον την φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Διαβάζουμε την σχετική ανάρτηση του σαιτ ΠΤΗΣΗ https://flight.com.gr για το πως το ιταλικό αντιτορπιλικό που συμμετέχει στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ κατέρριψε δύο drone:


Με συνέντευξή του ο κυβερνήτης του ιταλικού αντιτορπιλικού αεράμυνας περιοχής Caio Duilio (D554) κλάσης Horizon, Andrea Quondamatteo, επιβεβαίωσε την χρήση πυροβολικού για την κατάρριψη drone των Χούθι την περασμένη εβδομάδα, στην πρώτη τέτοια εμπλοκή του Ιταλικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα.


Αν και η χρήση του συνδυασμού πυροβόλων OTO Melara Strales 76mm Super Rapid και πυρομαχικών διόρθωσης πορείας μέσω ραδιοελέγχου, με τα οποία είναι εξοπλισμένο το πλοίο εικαζόταν από την αρχή, το γεγονός επιβεβαιώθηκε μόνο μετά τη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Άραγε θα μας απαντήσει το ΓΕΕΘΑ;
Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση μας:
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου