Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΣΜΥ: Ένα τρίμηνο μόνο γυμναστική Ειδικών Δυνάμεων και Εκδίκηση Αξιωματικού για τις καταγγελίες γονιών!

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: 
Γιατί δεν σηκώνονται να φύγουν όλοι οι σπουδαστές;
Γιατί κάθονται και τα δέχονται όλα αυτά;
Γιατί ένας νέος άνθρωπος να γίνει Μισθοφόρος Στρατιωτικής, να τυραννηθεί για να γίνει ένας Ένστολος Δολοφόνος για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ;
Ένα τρίμηνο αντί μαθημάτων έκαναν γυμναστική – Η υπαιτιότητα του υπουργείου που μεθοδεύει την απαξίωση των ΑΣΣΥ με αποδείξεις

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Γράφαμε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι η υποβάθμιση των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) σε σχολές ΙΕΚ, με παράλληλη αύξηση της φοίτησης από 2 σε 3 έτη, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους απόφοιτους. Το κυοφορούμενο σχέδιο νόμου εστιάζει στην αναβάθμιση των ΑΣΕΙ, αγνοώντας τις ΑΣΣΥ, με μια πρόχειρη παράγραφο για διδασκαλία από στρατιωτικούς ή ωρομίσθιους.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε όμως ότι η υποβάθμιση είναι μεθοδευμένη και προφανώς εκπορεύεται από το ΥΠΕΘΑ.

Δυστυχώς η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία μας. Σήμερα, το Armyvoice.gr αποκαλύπτει ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο δεν έγινε κανένα από τα ακαδημαϊκά μαθήματα στη σχολή, παρά μόνο τα στρατιωτικά. Και οι μαθητές αντί των ακαδημαϊκών μαθημάτων έκαναν γυμναστική για να γεμίσουν τις κενές ώρες.

Γιατί συνέβη αυτό; Μέχρι τον Ιανουάριο δεν είχε προσληφθεί διδακτικό προσωπικό στη ΣΜΥ. Οι καθηγητές προσλήψθηκαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα και ξεκίνησαν μαθήματα τον Ιανουάριο!

Χάθηκε δηλαδή ένα ολόκληρο εξάμηνο στο οποίο οι μαθητές των τριών τάξεων κλήθηκαν να δώσουν κανονικά εξετάσεις, επιβεβαιώνοντας τη ρήση ότι εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο Στρατός.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 28 Ιουνίου 2023 δημοσιεύεται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για την «Πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού στη ΣΜΥ με Ωριαία Αποζημίωση για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023 – 2024».
Υποβάθμιση ΣΜΥ: Ένα εξάμηνο αντί μαθημάτων έκαναν γυμναστική

Στις 2 Οκτωβρίου 2023, δημοσιεύεται επίσης στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα πρόσληψης του διδακτικού προσωπικού.

Το ακαδημαϊκό έτος στην ΣΜΥ έχει ξεκινήσει και οι μαθητές περιμένουν τους καθηγητές να φανούν. Άδικος κόπος. Τα οριστικά αποτελέσματα για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού στη ΣΜΥ ανακοινώθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2023, λίγες ημέρες πριν κλείσει η Σχολή για τα Χριστούγεννα.

Υποβάθμιση ΣΜΥ: Ένα εξάμηνο αντί μαθημάτων έκαναν γυμναστική

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς καλύφθηκε αυτό το χαμένο εξάμηνο. Η απάντηση είναι καθηλωτική.

Οι σπουδαστές έκαναν μόνο 2 ώρες την ημέρα στρατιωτικά μαθήματα. Στη θέση των ακαδημαϊκών μαθημάτων έκαναν 2 ώρες γυμναστική με επίβλεψη αξιωματικού και όχι γυμναστή (κάτι που είναι εξόχως προβληματικό) και 2 ώρες μελέτη μόνοι τους. Και το απόγευμα έκαναν άλλες 2 ώρες γυμναστική.

Τα ακαδημαϊκά μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου για όλα τα έτη ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και στη συνέχεια οι μαθητές έδωσαν κανονικά εξετάσεις. Το τραγικό βέβαια είναι ότι βαθμολογήθηκαν και για την παρουσία τους στην τάξη (προφορική εξέταση έχει βαφτιστεί), ενώ δεν υπήρχε καν μάθημα για 3 -4 μήνες.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των ΑΣΣΥ αντί να προάγουν την κριτική σκέψη και την ακαδημαϊκή επάρκεια, προάγουν πλήρη υποταγή στην αδιαφάνεια.

Το κερασάκι στην «τούρτα» το έβαλε η διοίκηση της Σχολής, η οποία αντί να φροντίσει να συμπληρώσει κάπως την χαμένη ακαδημαϊκή εκπαίδευση, αύξησε τα όρια των αθλημάτων, έτσι ώστε να εξαναγκαστούν οι σπουδαστές να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια να πιάσουν τα όρια. Και όλα αυτά με τη μορφή ομαδικού καψονιού, κόβοντας δηλαδή τις εξόδους και τιμωρώντας όσους δεν πιάσουν τα νέα όρια.

«Στην γυμναστική πλέον πηγαίνουμε σαν να μας εκτελούν», λένε μαθητές στο Armyvoice.gr και εξηγούν:« Όταν η σχολή με κρρατάει 2 ώρες παραπάνω να κάνω γυμναστική στερούμαι κάτι άλλο που θα έκανα έξω είτε για την εκπαίδευση μου, είτε για την ψυχολογία μου».

Δεν απολογήθηκε κανένας για το γεγονός ότι υποχρέωναν σπουδαστές, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης έως τα 21 τους έτη να κάνουν ένα εξάμηνο γυμναστική χωρίς την παρουσία γυμναστή, και δίχως εξειδικευμένο πρόγραμμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην ανάπτυξη των σπουδαστών. Προς το παρόν μπορούν να αισθάνονται τυχεροί, μέχρι να προσφύγει ένας από τους σπουδαστές στα δικαστήρια, όπως έχει κάθε δικαίωμα.

Δσυτυχώς αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι αντί να υπάρχει λογοδοσία και διαφάνεια, καλλιεργείται ο εκφοβισμός και η ασυδοσία των ανώτερων διοικητικών επιπέδων στο στράτευμα.

1 σχόλιο:

  1. Από τους Νεαρούς Σπουδαστές της ΣΜΥ ζητάνε αθλητικά όρια μονάδων ειδικών δυνάμεων κάνουν πλάκα οι τύποι? Γιατί με τις τελευταίες τοποθετήσεις διοικητών μονάδων έβαλαν σε μονάδα καταδρομών για διοικητή τον ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗ από την περίφημη ελληνική ταινία ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ!Θα επανέλθουμε στο θέμα ΣΥΝΤΟΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή