Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Κρίσιμα συμπεράσματα για το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό κίνημα από την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ

Το Ιράν "τρύπησε" τον πανάκριβο ισραηλινό θόλο αλλά οι δημοσιογράφοι του Δένδια απαιτούν την αγορά του εδώ και τώρα για Έβρο-Αιγαίο!
Υπάρχουν ορισμένα κρίσιμα συμπεράσματα από την πρόσφατη επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.
Πρώτον, οι λαλίστατες εναντίον του Ιράν, ΗΠΑ και ΕΕ, συνεχίζοντας να καλύπτουν την παράνομη δράση του Ισραήλ, ακόμη δεν έχουν καταδικάσει τον κατάφωρα παράνομο βομβαρδισμό της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, με σκοπό τη δολοφονία δυο κορυφαίων αξιωματικών των «Φρουρών της Επανάστασης» μέσα σε προστατευμένο από διεθνείς συνθήκες έδαφος, που προκάλεσε την πρόσφατη Ιρανική επίθεση.
Δεύτερον, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία λειτούργησαν και πάλι ως «προστάτες» του Ισραήλ, επιχειρώντας να καταρρίψουν τα ιρανικά drones και πυραύλους, είτε με την άδεια της χώρας όπου πέταξαν τα αεροσκάφη τους (Ιορδανία) είτε χωρίς (Συρία, Ιράκ).
Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονται σε βάση στην Κύπρο, απογειώθηκαν μετά τις 00:00 την Κυριακή 14/04, ώστε να συνδράμουν στην αναχαίτιση των ιρανικών drones που εξαπολύθηκαν κατά του Ισραήλ.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην άμυνα του Ισραήλ» δήλωσε από τον Λευκό Οίκο. «Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε το Ισραήλ να αμυνθεί και το Ιράν δεν θα επιτύχει».
Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξής του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η κυβέρνησή του θα εναντιωθεί σε οποιαδήποτε αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, μετά την άνευ προηγουμένου ιρανική επίθεση με drones και πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, αναφέρει ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios επικαλούμενος πηγή του στον Λευκό Οίκο ενήμερη για όσα ειπώθηκαν μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Κατόπιν καθοδήγησής μου, για να υποστηρίξω την άμυνα του Ισραήλ, ο στρατός των ΗΠΑ μετέφερε αεροσκάφη και αντιτορπιλικά άμυνας βαλλιστικών πυραύλων στην περιοχή κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Χάρη σε αυτές τις αναπτύξεις και την εξαιρετική ικανότητα των στρατιωτικών μας, βοηθήσαμε το Ισραήλ να καταρρίψει σχεδόν όλα τα εισερχόμενα drones και πυραύλους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με το Associated Press στο τηλεφώνημα ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε παράλληλα τη «σιδηρά» δέσμευση της Αμερικής στο Ισραήλ. «Του είπα ότι το Ισραήλ επέδειξε μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αμύνεται και να νικάει ακόμη και πρωτοφανείς επιθέσεις – στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς του ότι δεν μπορούν να απειλήσουν αποτελεσματικά την ασφάλεια του Ισραήλ».
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν δεκάδες ιρανικά drones που κατευθύνονταν κατά στόχων στο Ισραήλ, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους
Πέρα από τις καταρρίψεις ιρανικών drones οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν δεκάδες ιρανικών πυραύλων που κατευθύνονταν κατά στόχων στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας στην άμυνα του στενού συμμάχου τους στην Μέση Ανατολή κατά της ιρανικής επίθεσης, όπως δήλωσαν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι, αργά το Σάββατο.
Δύο από τους αξιωματούχους, που μίλησαν ανώνυμα, δήλωσαν ότι μερικοί από τους πυραύλους καταρρίφθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ εκδηλώθηκε μετά από τις εκτοξεύσεις ιρανικών drones φορτωμένων με εκρηκτικά, αλλά και πυραύλων κατά του Ισραήλ, αργά το Σάββατο στην πρώτη άμεση επίθεση της Τεχεράνης κατά ισραηλινών εδαφών.

Τρίτον, υπήρξε σαφή εμπλοκή της Κύπρου και της Ελλάδας με συμμετοχή στις πολεμικές επιχειρήσεις των βάσεων σε Ακρωτήρι και Σούδα. Το ελληνικό κράτος βρίσκεται στο πλευρό του Ισραήλ και συμβάλλει στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης με πολλαπλούς τρόπους:
  • με τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα
  • από τον ελληνικό εναέριο χώρο περνά όλη η προμήθεια αμερικανικού πολεμικού υλικού στο Ισραήλ. Σε αυτό συμβάλλουν και οι επιπλέον βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας που παραχωρήθηκαν στις ΗΠΑ, 110 πμ και 112 ΠΜ
  • με την αποστολή βλημάτων για το Πυροβολικού του Ισραήλ που βομβαρδίζει την Λωρίδα της Γάζας από τις αποθήκες του Ελληνικού Στρατού
  • με την συμμετοχή πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο που αποσκοπούν στον εκφοβισμό φιλοΠαλαιστινιακών δυνάμεων σε Συρία-Λίβανο.
  • Αλλά και την αποστολή της Φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα εναντίον των ανταρτών Χούθι της Υεμένης που υπερασπίζονται τον λαό της Παλαιστίνης.
Τέταρτον, παρά την τεράστια αυτή κινητοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Δύσης, ο περίφημος θόλος του Ισραήλ "έσπασε" και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία του.    
Η επίθεση του Ιράν στόχευε στην αεροπορική βάση Ραμόν στην έρημο της Νεγκέβ απ’ όπου ξεκίνησαν τα F35 τα οποία βομβάρδισαν το ιρανικό προξενείο. Επτά βαλλιστικοί πύραυλοι όχι μόνο προκάλεσαν ζημιές στην ισραηλινή αεροπορική βάση, αλλά απέδειξαν ότι η περίφημη αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ, είναι σουρωτήρι.

Πέμπτον, παρά το γεγονός ότι τα αμερικανικά F-35 και ο ισραηλινός στόλος απέτυχαν να αποτρέψουν τα ιρανικά πλήγματα, τα δημοσιογραφικά φερέφωνα του ΥΕΘΑ Δένδια και της κυβέρνησης της ΝΔ κραυγάζουν υπέρ της απόκτησης τους. Κάνουν λόγο για κάλυψη του Έβρου και εννοούν την υπεράσπιση της Αλεξανδρούπολης, κρίσιμου ενεργειακού και στρατιωτικού κόμβου για τις ΗΠΑ. Θυμίζουμε ότι εκεί βρίσκεται συστοιχία ΠΑΤΡΙΟΤ, για να επιχειρήσει σε ενδεχόμενη επίθεση της Ρωσίας.  

Έκτον, η σχέση κόστους-οφέλους των σύγχρονων στρατιωτικών αναμετρήσεων προκαλεί πολλά ερωτηματικά.
Εως 1,35 δισ. δολάρια το κόστος της αναχαίτησης για το Ισραήλ
Αντιαεροπορικοί πύραυλοι αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων ο ένας επιστρατεύτηκαν για να αποκρούσουν την επίθεση του Ιράν. Επιπρόσθετο κόστος από τις εξόδους μαχητικών.

Η αναχαίτιση από το Ισραήλ δεκάδων ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της νύχτας κόστισε στο Τελ Αβίβ έως και 5 δισεκατομμύρια σέκελ (1,35 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφεραν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Η εφημερίδα Yedioth Ahronoth μετέφερε δηλώσεις του στρατηγού Ram Aminach, πρώην οικονομικού συμβούλου του αρχηγού του ισραηλινού επιτελείου, που σημείωσε ότι «το κόστος της άμυνας χθες το βράδυ υπολογίστηκε μεταξύ 4-5 δισεκατομμυρίων σέκελ (1,08-1,35 δισεκατομμύρια δολάρια).
«Μιλάω μόνο για αναχαίτιση σε αυτό που εξαπέλυσαν οι Ιρανοί και όχι για τραυματισμούς που ήταν οριακοί αυτή τη φορά», είπε.
«Ένας πύραυλος «Arrow» που χρησιμοποιείται για την αναχαίτιση ενός ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το κόστος ενός πυραύλου «Magic Wand» είναι 1 εκατομμύριο δολάρια. Επιπλέον υπάρχει το κόστος της εξόδου των αεροσκαφών που συμμετείχαν στην αναχαίτιση των ιρανικών drones», είπε.
Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Τσιάρας στην ΕΦΣΥΝ "σε στρατιωτικό επίπεδο, βασικός στόχος των επιθέσεων ήταν δυο ισραηλινές αεροπορικές βάσεις, στη μία εκ των οποίων σταθμεύει το σμήνος των αμερικανικής κατασκευής stealth αεροσκαφών F-35, που σύμφωνα με το Ιράν πραγματοποίησε και την επιδρομή στη Δαμασκό. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή απώλειες, αλλά από τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει φαίνονται δεκάδες μεγάλης κλίμακας εκρήξεις. Πρακτικά, και παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, φαίνεται ότι η άγγλο-αμερικανική αεροπορική ασπίδα και ο πολυδιαφημισμένος ισραηλινός «Σιδερένιος Θόλος» δεν κατάφεραν να προστατέψουν πλήρως τις θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενες ισραηλινές υποδομές. Τα περισσότερα drones καταρρίφθηκαν προτού καν φτάσουν στο Ισραήλ, αλλά αυτό επέτρεψε σε αρκετούς πυραύλους να περάσουν την πολυπλόκαμη «ομπρέλα»: πρόκειται για τακτική που εγκαινίασαν το 2022 οι Ουκρανοί με τη βοήθεια των ΝΑΤΟ-ικών συμμάχων τους, αλλά τώρα έχουν τελειοποιήσει οι Ρώσοι.

Όπως και στην ρώσο-ουκρανική σύρραξη, αποδείχτηκε και πάλι πως ο συνδυασμός αργοκίνητων αλλά ευέλικτων drones, πυραύλων cruise που πετούν χαμηλά και υπερηχητικών βαλλιστικών πυραύλων μπορεί να οδηγήσει σε «κορεσμό» της αεράμυνας και να «τρυπήσει» ακόμη και τις πιο αποτελεσματικές «ασπίδες». 
Ζούμε ήδη στην εποχή των πυραύλων και των ρομπότ, και οι ως σήμερα ζηλευτοί θεμέλιοι λίθοι της στρατιωτικής υπεροχής – μεγάλα πολεμικά πλοία, πανάκριβα επανδρωμένα αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων, και τεθωρακισμένα άρματα μάχης- αποδεικνύονται όλο και πιο ευάλωτα στο πεδίο. 
Και το Ιράν, αλλά και οι σύμμαχοι του σε Λίβανο και Υεμένη διαθέτουν χωρίς υπερβολή δεκάδες χιλιάδες πυραύλους: οι απειλές της Τεχεράνης για κατακόρυφη κλιμάκωση σε περίπτωση ισραηλινών αντιποίνων δεν είναι κούφιες".

Ο εκτεταμένος πόλεμος που προκαλούν στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ και το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει.
Να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα του λαού της Παλαιστίνης.
Να φύγουν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Πρέπει να αγωνιστούμε για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών.
Η κλιμάκωση των αγορών όπλων με διακύβευμα την στρατιωτική υπεροχή δεν φέρνουν την Ειρήνη, αλλά την κλιμάκωση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, την συμμετοχή-εμπλοκή στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την καταστροφή των λαών είτε με τον πολεμικό όλεθρο είτε την οικονομική χρεωκοπία.
Να αγωνιστούμε ενάντια στις προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, το Φιλανδικό Μοντέλο του Δένδια και την Στρατολόγηση φτωχών γυναικών στον στρατό, βασικές κατευθύνσεις της αντιδραστικής και πιο φιλοπόλεμης αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Με κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.

Το δίλημμα της αριστερής και κινηματικής νεολαίας είναι αν θα ντυθεί υποχρεωτικά στα χακί για να υπερασπίσει τα εθνικά κρατικά αστικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή τον επεκτατισμό της ελληνικής άρχουσας τάξης....
Αν θα συμβιβαστεί με το ελληνικό αστικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας  και τον αστικό στρατό που παραχωρεί το (Ι5), κατοχυρώνοντας την κοινωνική συμμαχία με τμήματα των μικροαστικών στρωμάτων την οποία έχει ανάγκη για την αστική οικονομική ανάπτυξη και εμβάθυνση της ταξικότητας του Στρατού, με την στρατολόγηση νέων φτωχών ανδρών και γυναικών, αλλά και την διεύρυνση του κατασταλτικού και ιμπεριαλιστικού του ρόλου.....       
Ή θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη αντιπολεμικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό, αμφισβητώντας το Αξιόμαχο και την Πολεμική Προετοιμασία, προβάλλοντας και διεκδικώντας με ενωτικούς συλλογικούς αγώνες το:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Έλληνες επιχειρηματίες, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες και μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ κοινωνικούς αγώνες

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου