Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Διώχνουν τον Υποδιοικητή της Εθνικής Φρουράς

Ειδοποιήθηκε να λάβει την άδεια του ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς

Με το τέλος του καλοκαιριού φαίνεται να αποχωρεί από το στράτευμα ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Λουκάς Χατζημιχαήλ.

Πληροφορίες του philenews, αναφέρουν πως ο δεύτερος τη τάξει αξιωματούχος του κυπριακού στρατεύματος έλαβε επίσημα ειδοποίηση από το Υπουργείο Άμυνας πως θα πρέπει να λάβει όλη την άδεια αναπαύσεως που δικαιούται μέχρι τις 31 Αυγούστου, οπότε ολοκληρώνει τη διετή θητεία του στη θέση του Υπαρχηγού.

Αυτή η εξέλιξη ήδη σχολιάζεται εντόνως από τα μέσα της εβδομάδας σε κύκλους που πρόσκεινται στο κυπριακό στράτευμα. Αυτό που αναφέρεται είναι πως το Υπουργικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να ανανεώσει τη θητεία του αντιστράτηγου και κατά συνέπεια ανοίγει ο δρόμος για έναν νέο διορισμό.

Πάντως, το υπό αναφορά γεγονός, αποτέλεσε το έναυσμα για ανάπτυξη παραφιλολογίας. Συγκεκριμένα, επαναφέρθηκε το θέμα των σχέσεων του Yparxhgo;y με τον νυν Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Γεώργιου Τσιτσικώστα. Δημοσίευμα ελλαδικής ιστοσελίδας με αντικείμενο θέματα άμυνας, εντός της χθεσινής ημέρας αναφέρθηκε σε άδεια ενός μήνα που έλαβε ο κ. Χατζημιχαήλ, ενώ κάνει λόγο για οριστική ρήξη στις σχέσεις μεταξύ Υπαρχηγού και Αρχηγού.

Το armyvoice.gr μετέδωσε συγκεκριμένα ότι «οι εντάσεις μεταξύ τους είναι καθημερινότητα για την Εθνική Φρουρά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr από σήμερα ο υπαρχηγός αντιστράτηγος Χατζημιχαήλ βρίσκεται σε άδεια διάρκειας ενός μήνα, κάτι που σίγουρα δεν συνηθίζεται για ανώτατους στρατιωτικούς». Υπάρχουν, μάλιστα, αναφορές για βαρύ κλίμα που καθιστά αδύνατη τη μεταξύ τους συνεργασία.

Aπό την Πέμπτη επιχειρήσαμε να λάβουμε επίσημες θέσεις από τον ίδιο τον Υπαρχηγό, αλλά και από το Υπουργείο Άμυνας. Ο αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ με τον οποίο προσπαθήσαμε να επικοινωνήσαμε και εντός της ημέρας, μας ανέφερε πως στην παρούσα φάση δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί για οποιοδήποτε θέμα.

Από πλευράς Υπουργείου μας μεταφέρθηκε η θέση πως «βάσει της νομοθεσίας ο Υπαρχηγός υποχρεούται να λάβει όλη την κανονική άδεια που έχει σε πίστη του πριν τη λήξη του συμβολαίου του». Δεν έγινε οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση.

Ο αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ είχε διοριστεί στη θέση του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς τον Σεπτέμβριο του 2022.

1 σχόλιο:

  1. Αυτο γινεται παντου και σε αλλα Νησια ο ενας υποβαθμίζει ον αλλον και στο τελος δεν γινεται τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή