Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία Καβάλας: Σκλάβοι οι Αποσπασμένοι φαντάροι! Για να περνούν καλά τα βύσματα πολιτικού της ΝΔ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Δεν θα ξεκινήσω καν από το γεγονός ότι με το έτσι θέλω επιλέγουν να αποδυναμώσουν την Ταξιαρχία του Πετροχωρίου, με τον υπέρογκο αριθμό αποσπασμένων που ζητάνε, με αποτέλεσμα να μην έχουμε άτομα να βγαίνουν καν οι υπηρεσίες στην μονάδα μας. 
Όταν πηγαίνεις αποσπασμένος στην Μεραρχία στην Καβάλα είσαι και αυτόματα "σκλάβος" τους. 
Πέρα από το γεγονός ότι κάνεις όλες τις δύσκολες υπηρεσίες για να βγαίνουν οι οργανικοί, εκεί πέρα σχεδόν κάθε μέρα έξω, κάνεις και ότι αγγαρεία προκύψει.
Εννοείται βέβαια ότι ο αρμόδιος Αξιωματικός αναφέρει ότι όλοι κάνουμε τις αγγαρείες και όχι μόνο οι αποσπασμένοι, αλλά πως τυχαίνει κάθε φορά να είμαστε μόνο αποσπασμένοι. 
Αγγαρείες από το να πηγαίνεις για οποιαδήποτε κίνηση προκύψει, μέχρι να κουβαλάς ξύλα, να απλώνεις τσιμέντα, βάψιμο ακόμα και σκάψιμο για να βάλει αρμόδιος Αξιωματικός παρτέρια λουλούδια, και όλα αυτά εννοείται κάτω από τον καυτό ήλιο της Καβάλας, Ιούνιο μήνα. 
Τα στελέχη εννοείται ότι δεν νοιάζονται για τους αποσπασμένους, καθώς ακόμα και μετά από 3 ώρες σκοπιά στον ήλιο σε ζητάνε καπάκι για να "βοηθήσεις" στις δουλειές οι οποίες προκύπτουν. 
Και μέσα σε όλα αυτά οι συνθήκες διαμονής είναι τραγικές, καθώς πέρα από το τεράστιο πρόβλημα με τους κοριούς, υπάρχει και μεγάλη έλλειψη υγιεινής. 
Εν ολίγοις έχουμε καταντήσει όλοι οι στρατιώτες με τον μόνιμο φόβο και άγχος μιας απόσπασης στην Καβάλα, καθώς και δύσκολα περνάμε και αυτοί που μένουμε πίσω, αφού στέλνοντας τόσο μεγάλο αριθμό αποσπασμένων δεν έχουμε άτομα ούτε καν για τις υπηρεσίες μας πίσω στην μονάδα. 
Όλα αυτά τα εννοείται έχουμε αναφέρει αρκετές φορές αλλά αντί να γίνονται καλύτερα τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα, καθώς επίσης μας την "λέει" και Αξιωματικός της Ίλης Στρατηγείου στην Καβάλα που τολμάμε να κάνουμε παράπονα για τις συνθήκες που βιώνουμε εκεί.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Πρέπει όλοι να ενωθούμε απέναντι στην Εργασιακή και Οικονομική Εκμετάλλευση αλλά και τη βυσματοκρατία.
Τα γαλάζια βύσματα κάνουν ΣΠΕΝ και φεύγουν.
Κανένας φαντάρος, δεν έχει καμιά δουλειά να βρίσκεται στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και να κάνει τους Υπηρέτες, τα Γκαρσόνια και τους Ναυαγοσώστες των Αξιωματικών.
Ούτε στα Στρατιωτικά Πρατήρια και τις ΛΑΦ.

Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή και Ταξίαρχο.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.

ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.

Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ειναι εντελως ηλιθιο να ποτιζεις μεσημερι τα λουλουδια και μετα να απορουν γιατι χαλασαν,οχι τιποτα αλλο το βυσμα θα πρεπει αν αγορασει νεα λουλουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή