Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Δ Σώμα Στρατού: Συνεχείς ασκήσεις με στρατεύματα Γαλλίας και ΗΠΑ, ενώ η Αλεξανδρούπολη θα είναι ένας από τους 5 άξονες εισβολής των ΗΠΑ στην Ρωσία

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από φαντάρους και χαμηλόβαθμα στελέχη, συνεχείς είναι οι ασκήσεις μονάδων του Δ Σώματος Στρατού  με στρατεύματα της Γαλλίας και των Αμερικανών.
Σε αυτές έρχονται να προστεθούν δημοσιεύματα του Διεθνούς τύπου /όπως ο Βρετανικός Telegraph που αναφέρουν ότι «η Αλεξανδρούπολη θα είναι ένας από τους 5 άξονες εισβολής των ΗΠΑ στην Ρωσία»



Ο βρετανικός Telegraph αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει πολλαπλούς «χερσαίους άξονες» στην Ευρώπη για μία εισβολή στην Ρωσία και ένας από αυτούς ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη!

Πρόκειται για διαδρόμους επιμελητείας από τους οποίους θα προμηθευτούν οι δυτικές δυνάμεις απαραίτητα εφόδια για να σταματήσουν μία μεγάλη ρωσική επίθεση στο ουκρανικό μέτωπο.

Αμερικανοί στρατιώτες θα αποβιβάζονται σε πέντε προεπιλεγμένα λιμάνια και θα μεταφέρονται κατά μήκος προσχεδιασμένων υλικοτεχνικών διαδρομών για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή επίθεση από τη Μόσχα, είπαν αξιωματούχοι στην «The Telegraph».

Οι «υλικοτεχνικές» διαδρομές έχουν γίνει βασική προτεραιότητα από τότε που οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να προετοιμάσουν μία δύναμη αποτελούμενη από 300.000 στρατιώτες που θα παραμείνουν σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας για να υπερασπιστούν τη Συμμαχία.

Τα υπάρχοντα σχέδια προβλέπουν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα αποβιβάζονται σε ολλανδικά λιμάνια πριν επιβιβαστούν σε τρένα που τους μεταφέρουν μέσω της Γερμανίας και της Πολωνίας.

Τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποβιβάζονταν πρωτίστως στο λιμάνι του Ρότερνταμ πριν μεταφερθούν προς τα ανατολικά.

Εάν όμως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που εισέρχονται από την Ολλανδία χτυπηθούν από ρωσικούς βομβαρδισμούς ή καταστραφούν λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης, η συμμαχία πρόκειται να στρέψει το επίκεντρό της στα λιμάνια της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας!

Από τα ιταλικά λιμάνια, τα αμερικανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν μέσω ξηράς μέσω της Σλοβενίας και της Κροατίας στην Ουγγαρία, η οποία μοιράζεται τα σύνορα της με την Ουκρανία.

Παρόμοια σχέδια υπάρχουν για μεταφορά δυνάμεων από τουρκικά και ελληνικά λιμάνια μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας για να φτάσουν στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας.

Επίσης, εκπονούνται σχέδια για τη μεταφορά στρατευμάτων μέσω λιμανιών στα Βαλκάνια, καθώς και μέσω Νορβηγίας, Σουηδίας και Φινλανδίας.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν είναι άσχετες με τη θωράκιση του Έβρου ενάντια στους πρόσφυγες, ενώ μόλις χθες δημοσιεύαμε:
Έλληνας πιλότος βρίσκεται στην Ουκρανία και εκπαιδεύει πιλότους στα F-16 για να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας
Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να θέσει τον Ελληνικό Στρατό ως αιχμή της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στην Ουκρανία, αναλαμβάνοντας έναν κρίσιμο ρόλο που φέρνει το ελληνικό κράτος σε απευθείας σύγκρουση με την Ρωσία.
Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα την αποστολή Γάλλων στρατιωτικών στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τους νεοσύλλεκτους ως κρέας στα κανόνια του βρώμικου ιμπεριαλιστικού πολέμου δια αντιπροσώπων.
Ενώ το ΝΑΤΟ μέχρι τώρα μίλαγε για εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F-16 σε πολεμικές βάσεις των χωρών μελών του.
Αποκαλύπτεται ότι ήδη βρίσκεται στην Ουκρανία σε Μυστική Αποστολή, Έλληνας πιλότος που εκπαιδεύει Ουκρανούς συναδέλφους του στα F-16 και μεταφέρει την Τεχνογνωσία της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δεν περνά απαρατήρητη η ομιλία του Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δ. Χούπη σε πάνελ στο Συνέδριο για την Ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων, όπου κάλεσε τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να στηρίξουν με κάθε δύναμη την νίκη του Κιέβου, καθώς σε περίπτωση ήττας η ρωσική επιθετικότητα θα στοχοποιήσει έθνη της Συμμαχίας.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η κυβέρνηση της ΝΔ, με ψέματα και Μυστική Διπλωματία στέκεται απέναντι στον λαό μας και μας εκθέτει στον θανάσιμο κίνδυνο της σοβαρής ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, που τείνει να πάρει χαρακτήρα απευθείας σύγκρουσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας, με χρήση ακόμη και πυρηνικών όπλων.
Μετά επομένως την μυστική αποστολή όπλων και πυρομαχικών, έχουμε και την μυστική αποστολή πιλότου της Ελληνικής  Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται ήδη στο Κίεβο, εκπαιδεύοντας Ουκρανούς στην επιχειρησιακή χρήση των μαχητικών F-16. 
Η αποστολή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του “συνασπισμού εκπαίδευσης στο F-16”, που συγκροτήθηκε στις 13 Ιουλίου 2023 στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, με σκοπό την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων τεχνικών και προσωπικού υποστήριξης στον συγκεκριμένο τύπο μαχητικού. Στον συνασπισμό αρχικά συμμετείχαν 11 χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, οι Βέλγιο, Βρετανία, Δανία, Ολλανδία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Σουηδία.

Στις 21 Αυγούστου 2023 ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκεπτόμενος την Αθήνα, μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε την ένταξη του ελληνικού κράτους στον συνασπισμό:
«Σήμερα έχουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τον αεροπορικό συνασπισμό: η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην εκπαίδευση των πιλότων μας στα F-16», ανακοίνωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ενώ από ελληνικής πλευράς τηρείται σιγή ιχθύος για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Δύο ημέρες μετά την ελληνική ένταξη στον συνασπισμό, που οι Έλληνες πολίτες, πληροφορήθηκαν από δήλωση… του προέδρου της Ουκρανίας, και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ένταξη τους.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης F-16
Στο πλαίσιο του συνασπισμού, δημιουργήθηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης F-16 (EFTC) στη Ρουμανία, το οποίο άρχισε να λειτουργεί στις 13 Νοεμβρίου 2023.
Το κέντρο αυτό, που  εδρεύει στην 86η Αεροπορική Βάση «Lieutenant Aviator Gheorghe Mociorniță», της Αεροπορίας της Ρουμανίας, χρηματοδοτείται από όλα τα μέλη του συνασπισμού, παρέχει εκπαίδευση σε Ουκρανούς πιλότους, τεχνικούς και προσωπικό υποστήριξης. 
Επιπλέον, η Ρουμανία συνεισέφερε τις εγκαταστάσεις – υποδομές, η Ολλανδία τα μαχητικά F-16 (αρχικά 12, στη συνέχεια 18) που χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση και η Lockheed Martin τους εκπαιδευτές μέσω των υπεργολάβων της, της Draken International και της Gesellschaft für Flugzieldarstellung (GFD).
Έλληνας πιλότος εκπαιδεύει Ουκρανούς στα F-16 Η κυβέρνηση το κρατά κρυφό
Η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον διεθνή συνασπισμό και την αποστολή του Έλληνα πιλότου στο Κίεβο μυστική, εγείρει ερωτήματα. 
Ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από αυτήν την επιλογή; 
Τι προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση από τους Έλληνες πολίτες;

Σε κάθε περίπτωση εμείς απαιτούμε την επιστροφή του Έλληνα πιλότου.
Να σταματήσει η συμμετοχή - εμπλοκή του ελληνικού κράτους και στρατού στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

 Θα σταλούν και άλλοι Έλληνες στρατιωτικοί ως "εκπαιδευτές" στην Ουκρανία;
Η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη εμπλέκεται όσο κανείς στον βρώμικο πόλεμο δια αντιπροσώπων στην Ουκρανία. Οι μυστικές συμφωνίες μεταξύ Μητσοτάκη και Ουκρανού προέδρου σημαίνουν και την πρόσφατη αποστολή στην Ουκρανία 250 κοντέινερ με πολεμικό υλικό από τις αποθήκες του Ελληνικού Στρατού .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Επίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τα ελληνο-αμερικανικά Μνημόνια που προβλέπουν τη δράση Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη υπό τις διαταγές Αμερικανών Αξιωματικών.
Σε κάθε περίπτωση το ελληνικό αστικό κατεστημένο έχει αποφασίσει και δρομολογεί την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων σε πολεμικά μέτωπα, με ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις προκειμένου να αναβαθμίσει τον στρατηγικό ρόλο. Αυτή η επιδίωξη ωθεί τον ελληνικό καπιταλισμό να ακολουθεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, αλλά και τον πολεμικό σχεδιασμό της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας τόσο για την πολεμική αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και για την ενεργή παρουσία στις ιμπεριαλιστικές αναμετρήσεις.

Το Αντιπολεμικό κίνημα, δρώντας μέσα και έξω από τον στρατό πρέπει να Μπλοκάρει την Μηχανή του Πολέμου, να αμφισβητήσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής αστικής τάξης που επιδιώκει να χαράξει δρόμους κερδοφορίας και αναβαθμισμένου παρεμβατικού πολιτικού ρόλου.
Έξω όλοι οι Ιμπεριαλιστές από την Ουκρανία. Να σταματήσει την εισβολή και να αποχωρήσει ο Ρωσικός Στρατός. Ανάγκη κοινού αγώνα των λαών της Ουκρανία ενάντια στην φιλονατοϊκή ακροδεξιά κυβέρνηση και όλους τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία.  
Πρέπει να αμφισβητήσουμε την Στρατιωτικοποίηση, τις προσλήψεις Μισθοφόρων στρατιωτών και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ-ΦΑΝΤΑΡΟΣ-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΕΣΟ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ-να επιστρέψουν όλα τα εκστρατευτικά σώματα και οι φρεγάτες. 
Απαιτείται Κοινός αγώνας των λαών εναντίον του εθνικισμού και του ιμπεριαλισμού, ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον καπιταλισμό που επιβάλλουν την εκμετάλλευση, την καταπίεση και οδηγούν στον πόλεμο, την καταστροφή και την προσφυγιά.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο: