Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

643 ΤΕ Καρδάμυλα Χίου: Τραγικά Απελπιστική η κατάσταση των φαντάρων που βρίσκονται στο στάδιο της Λιποθυμίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Αρχικά όλα το πρόβλημα ξεκινάει στην έλλειψη στρατιωτών. 
Δεν υπάρχει δύναμη ούτε για καθαρισμό θαλάμου. 
Με την κατάσταση που επικρατεί στρατιώτες είναι ένα Τσακ πριν την λιποθυμία κάθε στιγμή της ημέρας.
Δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι, πόσο μάλλον να κάνουν μέχρι και 3 διαφορετικές υπηρεσίες την ημέρα!!! 
Δεν δέχονται την επίσκεψη σε γιατρό στους στρατιώτες που νιώθουν καταπονημένοι και δεν γνωρίζουν καν αν υπάρχουν έστω φάρμακα στο στρατόπεδο. 
Μια λύση που βρέθηκε με το να βοηθήσουν στελέχη στις υπηρεσίες που ήταν ανάσα ζωής ακυρώθηκε αμέσως όταν τα στελέχη σταμάτησαν να πηγαίνουν στις υπηρεσίες τους και ‘χώσανε’ ξανά απρόοπτα στρατιώτες.
Οι γονείς των παιδιών κλαίνε και στενοχωριούνται που βλέπουν τα παιδιά τους σε τέτοια κατάσταση και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό. Ζητείτε άμεσα η παρέμβαση της Ιεραρχίας, κατανόηση και ελάφρυνση πίεσης στους στρατιώτες που δεν ξέρουν πόσο ακόμα μπορούν να συνεχίσουν έτσι.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Τι συμβαίνει τέλος πάντων;
Γιατί τα προβλήματα επάνδρωσης στις μονάδες αυξάνονται παρά την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες;
Γιατί πολλοί απλά η κυβέρνηση βολεύει τα βύσματα σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, τα γαλάζια βύσματα φεύγουν για προνομιακές θέσεις αμέσως μετά τα ΣΠΕΝ.
Αναδεικνύεται έτσι το τι σημαίνει ο νέος Ελληνικός Στρατός που συγκροτούν.
Πλήρως ενταγμένος στα επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ που εξυπηρετούν και τις στρατηγικές βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου.
Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι πανάκριβοι πολεμικοί εξοπλισμοί και οι προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, με αύξηση της δύναμης των στρατιωτικών.
Επιπλέον αστικός στρατός ενταγμένος στην Πολιτική Προστασία.
Η Υποχρεωτική Στράτευση εξυπηρετεί την εξασφάλιση δωρεάν εργαζόμενων νέων για την Πολιτική Προστασία, τα προνόμια των Αξιωματικών και την συντήρηση των μονάδων.
Σε όλα αυτά γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά ενώ οι πελατειακές σχέσεις απογειώνονται με χωμένους φαντάρους και χαμηλόβαθμα στελέχη αλλά και βύσματα στρατιώτες και στελέχη.
 Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή και Ταξίαρχο.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.

Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com     

2 σχόλια:

  1. Εκτός ότι δεν υπάρχει πόσιμο νερό αλλά και δεν υπάρχει ούτε σκιά μετά από ένα σημείο που να σταθείς, δηλαδή ούτε ένα δίχτυ σκίασης δεν υπάρχει .Το 1 σημείο για πόσιμο νερό είναι πρόβλημα αποκλειστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός ότι δεν υπάρχει πόσιμο νερό αλλά και δεν υπάρχει ούτε σκιά μετά από ένα σημείο που να σταθείς, δηλαδή ούτε ένα δίχτυ σκίασης δεν υπάρχει .Το 1 σημείο για πόσιμο νερό είναι πρόβλημα αποκλειστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή