Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 8η Ταξιαρχία: Τη μεγάλη έκρηξη προκάλεσε το ΤΝΤ των πανάρχαιων οβίδων που είχε υγροποιηθεί

Αυτοί είναι οι τρεις Πεζοναύτες που σκοτώθηκαν στο Βόλο σε άσκηση με παρόμοια ληγμένα πυρομαχικά όλμων.
Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έγιναν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ σχετικά με την πρόσφατη έκρηξη στο Πεδίο Βολής Ζίτσας κατά τη διάρκεια της άσκησης ΤΑΜΣ, ”ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ”.
Θυμίζουμε ότι η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό τριων στελεχών και απείλησε την ζωή δεκατριών ατόμων.
Αν οι καταγγελίες ισχύουν, τότε αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναδεικνύεται ότι υπάρχει πλήρη Αδιαφορία για τους φαντάρους και το χαμηλόβαθμο προσωπικό, καθώς οι καταγγελίες συσχετίζουν το δραματικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στα Γιάννενα με αντίστοιχο δραματικό επεισόδιο, όταν και σκοτώθηκαν ένας συνφάνταρος και δύο ΕΠ.ΟΠ., κατά τη διάρκεια αντίστοιχης άσκησης στον Βόλο, με παρόμοια ληγμένα πυρομαχικά! 

Υπάρχει ένα βασικό ερώτημα που οι επίσημη στρατιωτική ηγεσία και οι Ανώτεροι Αξιωματικοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν την άσκηση της 8ης Ταξιαρχίας αποφεύγουν να απαντήσουν.
Για ποιο λόγο ανατινάχθηκαν οι οβίδες των όλμων που βρίσκονταν αποθηκευμένες σε σκηνή ώστε να χρησιμοποιηθούν στην άσκηση;
Η απάντηση που δίνεται από τις Επιστολές που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι ότι λόγω παλαιότητας είχε Υγροποιηθεί το ΤΝΤ!
Εξαιτίας λοιπόν της υψηλής θερμοκρασίας, προκλήθηκε ανάφλεξη στα πυρομαχικά, που όταν τα έβγαλαν από τις αποθήκες ήταν υγρά!
Έτσι προκλήθηκε η ισχυρή έκρηξη και στο προσωπικό δεν έμενε άλλη επιλογή παρά να τρέξουν για να σώσουν την ζωή τους....
   
Υπάρχουν όμως τρία ζητήματα.
Καταρχήν, τα βλήματα των όλμων είναι πολύ παλιά.
Ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει πυρομαχικά που έδωσαν οι Αμερικανοί από την εποχή του Εμφυλίου πολέμου και τη δεκαετία του 50, αλλά και πιο πρόσφατης παραγωγής, ελληνικής κατασκευής που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 80.
Τι γίνεται όμως και πως όλα αυτά σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Είναι γνωστό ότι πολλές αποθήκες πυρομαχικών του Ελληνικού Στρατού έχουν αδειάσει, αφού όπλα και πυρομαχικά στέλνονται συστηματικά στην Ουκρανία.
Πριν όμως από την όποια αποστολή στον Ουκρανικό Στρατό, έρχεται στην Ελλάδα Επιτροπή Ουκρανών στρατιωτικών που επιλέγει τον οπλισμό που θα δοθεί, για να μην πάθουν τα ίδια με τους Έλληνες ΕΠ.ΟΠ, στα Γιάννενα.
Αυτό σημαίνει ότι φεύγουν για Ουκρανία τα πιο σύγχρονα βλήματα και μένουν στις αποθήκες του Ελληνικού Στρατού τα παλαιότερα και ληγμένα, τα οποία χρησιμοποιούνται στις Ασκήσεις.

Αναρωτιόμαστε, να όλα αυτά που μας καταγγέλλονται ισχύουν, δεν τα γνωρίζει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία;
Εν προκειμένω, δεν τα γνωρίζουν οι Υπουργοί Άμυνας, οι Διοικητές της 8ης Ταξιαρχίας, του Γ Σώματος Στρατού και της 1ης Στρατιάς;
Αν τα γνωρίζουν όλα αυτά, είναι δυνατόν να διατάζουν τη διεξαγωγή τέτοιου είδους ασκήσεων όταν συντρέχουν τέτοιοι τεράστιοι κίνδυνοι για τους φαντάρους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη;   

Οι καταγγελίες όμως πάνε παραπέρα και συσχετίζουν το δραματικό περιστατικό στο Βόλο, όταν το 2014, ένας συνφάνταρος και δύο ΕΠ.ΟΠ. σκοτώθηκαν  όταν εξερράγη ο όλμος μόλις τον έβαλαν στον πυροσωλήνα.
Τότε η στρατιωτική ηγεσία είχε μιλήσει για Αστοχία Υλικού!!!
Σύμφωνα όμως με τις καταγγελίες που έγιναν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ο λόγος που σκοτώθηκαν οι τρεις στρατιώτες ήταν ο ίδιος.
Και πάλι εξαιτίας της παλαιότητας των οβίδων, το ΤΝΤ είχε Υγροποιηθεί.
Μόλις επομένως έβαλαν το βλήμα στον όλμο, από την τριβή του πυρομαχικού στα τοιχώματα του πυροσωλήνα, σημειώθηκε πρόωρη έκρηξη...   

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αν ισχύουν οι καταγγελίες, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας δεν έκαναν σοβαρή έρευνα  για να βρουν τα αίτια του δυστυχήματος στον Βόλο το 2014;
Αν ήξεραν επομένως Υπουργοί και στρατηγοί τι συνέβη πραγματικά στο δυστύχημα του Βόλου, πως είναι δυνατόν να διοργανώνουν αντίστοιχες ασκήσεις με παρόμοια πυρομαχικά, τόσο μεγάλης επικινδυνότητας;
 
Άραγε ποιες πρωτοβουλίες θα λάβει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας για να μην συμβούν ξανά τέτοια δραματικά περιστατικά;
Ας κρατήσουμε όμως ότι αφενός η Άσκηση συνεχίστηκε κανονικά...
Αφετέρου, θα πραγματοποιήσουν ΕΔΕ εναντίον του προσωπικού που κινδύνευσε να σκοτωθεί από την έκρηξη των δεκάδων βλημάτων, για "εγκατάλειψη θέσης"!!!!
Τους κατηγορούν Αξιωματικοί γιατί οι ΕΟ.ΟΠ. έτρεχαν να σωθούν από τα βλήματα, αντί να κάτσουν να σβήσουν την φωτιά.
Να επισημάνουμε ότι όταν έγινε η έκρηξη δεν υπήρχαν Αξιωματικοί τριγύρω.
Ανώτεροι Αξιωματικοί καθόντουσαν μακριά και παρακολουθούσαν την άσκηση με τα κιάλια!!!
 
Άραγε το ΓΕΣ όλες αυτές τις πολύ σοβαρές καταγγελίες;
Τι απαντούν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας; 
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Είναι γνωστό θέατρο όταν είναι για έλεγχο τις καθαρίζουν τις αποθήκες και διώχνουν κάθε ατέλειες ώστε να φαίνονται καλά η τις πάνε προσωρινά σε καλύτερη αποθήκη αλλά μόνο προσωρινά,όλες θέλουν σκάψιμο και μόνωση καλή αλλά ποιος θα τα κάνει αυτά όταν δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό Γιάννα ασχολούνται η να γίνονται η σωστούς ελέγχους στις αποθήκες με ξαφνικές εφόδους πυρομαχικών για να γραφτούν τα προβληματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί έχετε ψευδαισθήσεις ο Ελληνικός στρατός είναι σε κατάσταση διάλυσης. Οι Στρατηγοί οι Ταξίαρχοι ζουν σε ένα παράλληλο εικονικό σύμπαν. Εκπαίδευση δεν γίνεται λόγω πολλαπλών και ανούσιων υποχρεώσεων, αγηματα, πυρασφάλειες σύντομα χωρίς καμμία απολύτως εκπαίδευση με οχήματα άκρως επικίνδυνα αφού τα χρήματα δεν δίνονται για συντήρηση. Υπάρχει πληθώρα στρατοπέδων που δεν προσφέρουν τίποτα. Αποθήκες πυρομαχικών που αρχίζουν να αδειάζουν λόγω Ουκρανίας. Όσοι
    φαντάροι έχουν βύσμα περνάνε καλά. Το μεγαλύτερο όμως σκάνδαλο είναι το φακελάκι στα στρατιωτικά νοσοκομεία από τους μεγαλογιατρούς εκεί. Χειρουργούν ιδιώτες άσχετους με τις Ένοπλες Δυνάμεις σε στρατιωτικά νοσοκομεία με φακελάκι φυσικά. Αν δεν έχεις χρήματα και πας σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο την αβαψες. Κλασικό παράδειγμα όλων αυτών όταν έπαθε έμφραγμα ο τέως αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική επέμβαση Stent (μπαλονάκι). https://www.protothema.gr/greece/article/858961/sto-nosokomeio-me-emfragma-o-neos-arhigos-ges/ δεν μπορούσε να πάει στο ΚΙΧΝΕ. η στο 401 ή 424 Νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή