Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Τι έρχεται; – Η Ουκρανία έπληξε το διαστημικό κέντρο επικοινωνιών και έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας – Τις ΗΠΑ κατηγορεί επίσημα η Μόσχα

Τι έρχεται; – Η Ουκρανία έπληξε το διαστημικό κέντρο επικοινωνιών και έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας – Τις ΗΠΑ κατηγορεί επίσημα η Μόσχα
Συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε Αμπχαζία και Νταγκεστάν
Ευάγγελος Λ. info@warnews247.gr 
Μετά τα κτυπήματα στη Σεβαστούπολη και τις απώλειες Ρώσων αμάχων σε Κριμαία και Νταγκεστάν, η Ουκρανία έπληξε και το πολύτιμο διαστημικό κέντρο παρακολούθησης και επικοινωνίας NIP-16 κοντά στην πόλη Ευπατορία στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Πρόκειται για μια σοβιετική εγκατάσταση η οποία τέθηκε υπό τη Διοίκηση των Ρωσικών Δυνάμεων Αεροδιαστημικής Άμυνας για Πυρηνικές Επιχειρήσεις Έγκαιρης Προειδοποίησης και Διοίκησης μετά την ένωση της Ρωσίας με την Κριμαία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Κίεβο πλήττει, πλέον, συστηματικά στρατηγικής σημασίας ρωσικούς στόχους. Η Μόσχα δεν μπορεί πλέον να μην πάρει μέτρα.

Η εγκατάσταση NIP-16 περιλαμβάνει δύο τοποθεσίες που βρίσκονται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων: τον σταθμό λήψης στη θέση 1, κοντά στο χωριό Vitino, και έναν σταθμό εκπομπής στη θέση 2, κοντά στο χωριό Uyutnoe.

Όπως όλοι οι άλλοι σοβιετικοί επίγειοι σταθμοί, ο NIP-16 στελεχώθηκε με αξιωματικούς του Σοβιετικού Στρατού. Η στρατιωτική μονάδα είχε την επίσημη ονομασία V/Ch 34346.

Με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία έχασε τον έλεγχο του σταθμού διαστημικών επικοινωνιών αφήνοντας το δίκτυο παρακολούθησης μερικώς “τυφλωμένο”. Η “μερική τύφλωση” επεκτάθηκε καθώς ο σοβιετικός στόλος των συμπληρωματικών δικτύων παρακολούθησης ερήμωσε τη χαοτική δεκαετία του 1990.

Χωρίς αυτά, η Ρωσίας θα μπορούσε να επικοινωνεί μόνο με τα διαστημόπλοια καθώς περνούσαν πάνω από το ρωσικό έδαφος. Η μόνη άλλη επιλογή ήταν να τα ενσωματώσει η NASA στο εκτεταμένο δορυφορικό δίκτυο παρακολούθησης και επικοινωνιών των ΗΠΑ. Κάτι που φυσικά δεν ήταν εφικτό.

Όμως η ένωση με τη Κριμαία έδωσε στη Ρωσία την ευκαιρία να ενισχύσει την ικανότητά της να επικοινωνεί με τα διαστημόπλοια και τους στρατιωτικούς δορυφόρους της.

Ο ουκρανικός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την εκτόξευση οκτώ πυραύλων MGM-140 ATACMS.

Δείτε βίντεο


Ρωσικό ΥΠΑΜ: Η Ουάσιγκτον οργάνωσε την επίθεση εναντίον αμάχων στη Σεβαστούπολη

Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για την ουκρανική επίθεση που εξαπολύθηκε σήμερα στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας με πέντε αμερικανικής προέλευσης πυραύλους. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά σκοτώθηκαν ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 124 από την ουκρανική επίθεση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους πύραυλους ATACMS, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας και τα πυρομαχικά ενός πέμπτου εξερράγησαν στον αέρα.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανέφερε ότι οι Αμερικανοί δεν έδωσαν μόνο το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα στην Ουκρανία αλλά τους όρισαν επίσης τις συντεταγμένες πτήσης των πυραύλων με βάση πληροφορίες που είχαν συλλέξει από αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους, γεγονός που σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον είναι άμεσα υπεύθυνη για την επίθεση.

«Η ευθύνη για τη σκόπιμη πυραυλική επίθεση σε αμάχους της Σεβαστούπολης βαραίνει πάνω από όλα την Ουάσινγκτον, η οποία προμήθευσε αυτά τα όπλα στην Ουκρανία, και το καθεστώς του Κιέβου, από τα εδάφη του οποίου πραγματοποιήθηκε αυτό το πλήγμα», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.

Παράλληλα, και ο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας της Κρατικής Δούμας Βασίλι Πισκάρεφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι οργανωτές της τρομοκρατικής ενέργειας στη Σεβαστούπολη και πρέπει να λογοδοτήσουν.

«Είναι προφανές ότι το αίμα των φιλήσυχων κατοίκων της Σεβαστούπολης δεν είναι μόνο στα χέρια του Ναζί Ζελένσκι, αλλά και στα χέρια του Μπάιντεν και της κυβέρνησής του, που προμηθεύουν πυραύλους στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο διοργανωτής αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτό», έγραψε ο Πισκάρεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Η Γενική Εισαγγελία και η FSB θα πρέπει να ξεκινήσουν την κατηγοριοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ως τρομοκρατικών οργανώσεων τόνισε ο Πισκάρεφ .


«Δεν υπάρχουν άλλες κόκκινες γραμμές» – Αυξάνεται η πίεση στον Πούτιν

Ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Alexander Sladkov, αντιδρώντας στη σημερινή επίθεση του Κιέβου με αμερικανικά πυραυλικά όπλα σε μια πολυσύχναστη παραλία στη Σεβαστούπολη, έγραψε τα εξής στο κανάλι του στο Telegram:

“Δεν υπάρχουν άλλες κόκκινες γραμμές.

Αυτό δεν μπορεί να είναι εξ ορισμού «λάθος του πυροβολικού». Αυτό είναι ήδη σαφές από τις αναφορές του Υπουργείου Άμυνας ότι οι Αμερικανοί ορίζουν αποστολές πτήσης για τους πυραύλους ATACMS με βάση αμερικανικά δεδομένα από δορυφόρους και drones.

Την ώρα του χτυπήματος στη Σεβαστούπολη, αμερικανικό drone στρατηγικής αναγνώρισης συνέχισε να «κάνει κύκλους» πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, χρησιμοποιώντας την κάλυψη του διεθνούς δικαίου γι αυτό – ενεργώντας κρυφά σε ουδέτερο εναέριο χώρο.



Πρέπει να καταρρίψτε αυτά τα drones (αμερικανικά, ΝΑΤΟϊκά) όταν εμφανιστούν κοντά στην Κριμαία” τόνισε ο ίδιος.
Σαρώνουν την Αμπχαζία για τους ενόπλους

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αμπχαζίας αναζητά τους εμπλεκόμενους στη ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή του συνοριακού φυλακίου Psou, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.

«Η αναφορά πυροβολισμών στο σημείο ελέγχου Psou ελήφθη από το τμήμα υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας στις 16:55 της 23ης Ιουνίου. Οι αστυνομικοί ποινικών ερευνών του υπουργείου Εσωτερικών εντόπισαν αμέσως υπόπτους για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος, και οι επιχειρησιακές και ανακριτικές δραστηριότητες βρίσκονται σε εξέλιξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της δημοκρατίας, τρεις πολίτες της Αμπαζίας τραυματίστηκαν και ένας ακόμη σκοτώθηκε.

Τέλος, πριν λίγο ολοκληρώθηκαν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Νταγκεστάν. Η πόλη είναι αποκλεισμένη. Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου