Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Κατεχόμενη Δυτική Όχθη: Έξι νεκροί από επιθέσεις του ισραηλινού στρατού

Ο ισραηλινός στρατός κατοχής συνεχίζει τις επιθέσεις σε χωριά και πόλεις Παλαιστινίων και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σε χωριό κοντά στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπως ανακοίνωσαν η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος και το υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας αναφέρει πως έξι άνδρες, ηλικίας 21 έως 32 ετών, «σκοτώθηκαν από πυρά των κατοχικών δυνάμεων στην κοινότητα Κουφρ Νταν, στην περιοχή της Τζενίν».

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο χωριό Κουφρ Νταν συναντώντας απρόσμενα αντίσταση νεαρών Παλαιστινίων μαχητών. Ο στρατός αναγκάστηκε να ζητήσει τη συνδρομή στρατιωτικού επιθετικού ελικοπτέρου που άρχισε να βάλλει με πυραύλους κατά σπιτιών του χωριού.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος επιβεβαίωσε πως μετέφερε έξι νεκρούς από το χωριό Κουφρ Νταν.

Επίσης, σε νέα εισβολή του στρατού στο προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα που βρίσκεται ανατολικά της Ναμπλούς τραυματίστηκε ένας νεαρός και ένας άνδρας 60 ετών. Το ίδιο 24ωρο, δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από επίθεση εποίκων κοντά στην περιοχή Μασούντια βορειοδυτικά της Ναμπλούς καθώς τους έριξαν στα μάτια σπρέι πιπεριού.

Σήμερα συνελήφθησαν τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι.

Υπολογίζεται πως από τις 7 Οκτωβρίου οι επιθέσεις στρατού και εποίκων έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 538 Παλαιστινίων (τα 133 παιδιά και έφηβοι) και τον τραυματισμό πάνω από 5.200 άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου