Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας: Ζητά να διερευνηθεί θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο ζωοτροφών

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας: Ζητά να διερευνηθεί θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο ζωοτροφών
Να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου ενός 70χρονου εργαζόμενου σε εργοστάσιο ζωοτροφών της «AVRAMAR» (πρώην «KEGO») στο Βατώντα Νέας Αρτάκης Εύβοιας ζητά το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, «ο 70χρονος, που είχε συνταξιοδοτηθεί αλλά αναγκαζόταν παράλληλα να δουλεύει σε αυτήν την ηλικία γιατί δεν μπορούσε να επιβιώσει, άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας την Πέμπτη 6/6/24».

Το Συνδικάτο ζητάνα διερευνηθεί «αν για την εργασία την οποία έκανε ο συνάδελφος είχε ληφθεί υπόψη η ηλικία του. Αν η εργοδοσία της “AVRAMAR” είχε μεριμνήσει να τεθεί υπόψη του ιατρού Εργασίας το ιατρικό ιστορικό του συναδέλφου και αν υπήρχε εκτίμηση ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο πόστο ή αν υπήρχε οποιαδήποτε άλλη οδηγία».

Σημειώνει «ότι η “AVRAMAR” διαφημίζεται ως ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακού ψαριού στον κόσμο που δημιουργήθηκε με αποφάσεις των κυβερνήσεων της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει χρηματοδοτηθεί κατ’ επανάληψη».

Προσθέτει πως το εργατικό ατύχημα «έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν καταντήσει τις συντάξεις ψίχουλα με τα οποία δεν μπορεί να επιβιώσει ένας άνθρωπος και αναγκάζεται να συνεχίζει να δουλεύει ακόμα και συνταξιούχος και σε τέτοια ηλικία».

«Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου με τους αγώνες μας να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, των οικογενειών μας, των παιδιών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου