Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ίλη Ιππικού: Μέγας χορηγός η Βουλή των Ελλήνων – Φάτε σανό

Ίλη Ιππικού: Μέγας χορηγός η Βουλή των Ελλήνων – Με δωρεά του Κοινοβουλίου η περπατούρα των αλόγων στο ΚΕΤΘ – Φάτε σανό και χορτάστε με θεάματα
Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά ετοιμάζονται για αυξήσεις έως και 70% στα τιμολόγια ρεύματος, την ώρα που οι στρατιωτικοί δεν παίρνουν ούτε τις στολές που δικαιούνται και αναγκάζονται να δανείζονται από άλλους πολλές φορές για να πάνε σε μια τελετή, υπάρχει μια μονάδα «ελίτ» που περιβάλεται με φροντίδα ακόμα και από τον Κοινοβούλιο.

Η «ίλη ιππικού», η μονάδα που στήθηκε από την αρχή με μαύρο χρήμα, κάτι που έχουμε γράψει πολλές φορές και ουδέποτε διαψευστήκαμε, με τον 77χρονο επανελθόντα ταξίαρχο ως διοικητή, βρίσκεται στο επίκεντρο της φροντίδας ακόμα και της Βουλής.

Ίλη Ιππικού: Μέγας χορηγός η Βουλή των Ελλήνων – Φάτε σανό

Μάλλον θα θεωρούν ότι ο κόσμος θα χορτάσει με θεάματα και δεν θα σκέφτεται ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει το ρεύμα. Έτσι λοιπόν, με χρήματα από δωρεά της Βουλής κατασκευάστηκε η περπατούρα των αλόγων επίδειξης στο ΚΕΤΘ.
Ίλη Ιππικού: Μέγας χορηγός η Βουλή των Ελλήνων – Φάτε σανό

Δώδεκα άλογα που αγοράστηκαν με μαύρο χρήμα για να συμμετέχουν σε «αυτοκρατορικού τύπου» εκδηλώσεις τις οποίες προγραμμάτιζε να χρησιμοποιήσει για την δική του δόξα ο απόστρατος πλέον στρατηγός Κ. Φλώρος.

Μόνο που δεν του έκατσε όπως τα υπολόγιζε και εκεί που ήταν να στήσει σόου, πέρυσι στην παρέλαση της Αθήνας, τελευταία στιγμή τον μάζεψαν και έτσι έμειναν μόνο στις πρόβες και σε κάτι νυχτερινές φωτογραφίες με τον υπερήλικα ταξίαρχο.
Ίλη Ιππικού: Πληρώνουμε 132.000 το χρόνο για ….«σανό»

Σήμερα τα λειτουργικά έξοδα για την διατήρηση 12 αλόγων είναι περίπου 11.000 το μήνα, δηλαδή περίπου 132.000 το χρόνο, χωρίς σε αυτά να συνυπολογίζεται ο μισθός του υπερήλικα ταξίαρχουν που ξεπερνάει τις 30.000 ετησίως.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στο armyvoice.gr κάθε μήνα πληρώνουμε:2000€ για διατροφή των αλόγων
1000€ για πριονίδι στους στάβλους
1.600€ για πετάλωμα
3.000€ για κτηνίατρο και φάρμακα
500€ για μυοκτονία και απεντόμωση στους στάβλους
800€ για καθαριστικά
200€ για υλικά της εξάρτυσης λόγω φθοράς
400€ για συντήρηση των εγκαταστάεων

Σε αυτά τα έξοδα δεν περιλαμβάνεται η κατανάλωση νερού και ρεύματος, καθώς χρεώνεται σε ολόκληρο το στρατόπεδο και δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός.

Την ίδια ώρα, πολλά στρατόπεδα χρειάζονται σύγχρονες εγκαταστάσεις, μαγειρεία, θαλάμους, χώρους υγιεινής, ή έστω όπως έχουμε ξαναγράψει ας βάλουμε πρίζες για να μπορούν να παίρνουν ρεύματα τα tablets που θα κάνουν τη θητεία «φινλανδικό μοντέλο».

4 σχόλια:

  1. Τοσα δεν δινουν ουτε για να καθαρισουν το στρατοπεδο που κοιμουνται άνθρωποι αλλα ουτε για να γινουν η θαλαμοι και οταν γινεται κοιτανε με 30 ευρω να το κανουν εναν θάλαμο να ριξουν θαρμακο για κοριους ( Βαφτισαν καποιον και τον εκαναν ειδικο συνεργείο )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ονειρο τους ταξιαρχου με το αλογο και την κλασικη στολη μαζι με αλλους απο πισω αλλα με τα ποδια θα ειναι να κανουν εφοδο στην τουρκια και να φωναξει αερα αλλα με φωτογραφους να εχει το λιγοτερο 5 για να βγαζουν φωτογραφιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το κοβω καθολου απιθανο να θελει και να το ζωγραφισουν και να βαλουν το πινακα στην εισοδο του ΓΕΣ η ΓΕΕΘΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως την στολη την φοραει συνεχεια σχεδον οπου και να βγει φωτογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή