Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Στην Ιταλία ανακοινώνουν τα όπλα που στέλνουν στην Ουκρανία! Η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη γιατί το κρατά μυστικό;

Στην Ιταλία ανακοινώνουν τα όπλα που στέλνουν στην Ουκρανία! 
Η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη γιατί το κρατά μυστικό;
Η εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πολύ μεγάλη.
Στέλνει όπλα, πυρομαχικά, εκπαιδευτές.
Όμως όλα αυτά δεν ανακοινώνονται στον λαό μας αλλά γίνονται γνωστά από ξένα ΜΜΕ ή πολιτικούς ηγέτες άλλων κρατών.
Η κυβέρνηση της ΝΔ προβάλλει το επιχείρημα ότι η δημοσιοποίηση των τέτοιων πληροφοριών είναι Απόρρητο και απειλεί με διώξεις.
Γιατί επομένως η κυβέρνηση Μητσοτάκη το χειρίζεται με αυτό τον τρόπο;
Καταρχήν, για να μην μαθευτεί το μέγεθος της ελληνικής συμβολής στον πόλεμο στην Ουκρανία, άρα και το μέγεθος της επικινδυνότητας που απορρέει.
Δεύτερον, για να μην μαθευτεί που πάνε οι επιβαλλόμενες θυσίες του λαού μας, τα τεράστια ποσά που δαπανώνται σε πολεμικούς εξοπλισμούς με πρόσχημα την άμυνα.
Τρίτον, εξαιτίας του πολιτικού κόστους που θα είχε για την ΝΔ από την πληροφόρηση τέτοιου είδους πληροφοριών καθώς θα μεγέθυναν τις αντιδράσεις του Ακροδεξιού ακροατηρίου.
Γιατί δεν μπορεί να εξηγήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, που επενδύει τόσα πολλά στον εθνικισμό και στην προβολή της "τουρκικής επιθετικότητας", το πως αδειάζουν οι αποθήκες του ελληνικού στρατού και γιατί φεύγουν όπλα από τα νησιά για να σταλούν στην Ουκρανία.   

Η είδηση από την Ιταλία, όπως την δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:
«Είναι γνωστό ότι θα στείλουμε στην Ουκρανία σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Samp-T, το οποίο μας ζητήθηκε από το Κίεβο. Δεν πρόκειται για μυστικό», δήλωσε απόψε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία της Rai.
O επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης εργάζεται για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου» και υπενθύμισε ότι «η Ιταλία κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να στείλει στρατιώτες της στην Ουκρανία και ότι τα ιταλικά όπλα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ρωσικό έδαφος».

Ο Ταγιάνι επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο «σκέφτεται να άρει το απόρρητο το οποίο καλύπτει το στρατιωτικό υλικό που η χώρα του παραδίδει στην Ουκρανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου