Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

SOS εκπέμπει το 424 ΓΣΝΕ: Δένδιας και Κεφαλογιάννης δεν σώζουν το ΕΣΥ με τις Αποσπάσεις, Διαλύουν και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία!

SOS εκπέμπει το 424 ΓΣΝΕ, από τη συνεχή διάθεση στρατιωτικών γιατρών από το δεύτερο μεγαλύτερο ”χακί” νοσοκομείο της χώρας στο ΕΣΥ. 
Οι παραιτήσεις Παθολόγων έχουν αυξηθεί και η αντίστοιχη κλινική λειτουργεί στο όριο.
Σύμφωνα με καταγγελία:

Mε αφορμή την ανακοίνωση περί ανανέωσης διάθεσης 2 Παθολόγων και 2 Αναισθησιολόγων από το 424 στα πολιτικά νοσοκομεία Δράμας Ξάνθης, Σερρών για άλλους τρεις μήνες, θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου και πλήρη κατάρρευση των Στρατιωτικών νοσοκομείων το επόμενο έτος. Ήδη οι διαθέσεις αυτές ξεπερνάν τον ενάμιση χρόνο, άρα δεν τίθεται θέμα έκτακτης ανάγκης αλλά δομικού προβλήματος του ΕΣΥ, που φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο Στρατός!! 
Έκτακτη ανάγκη είναι για ένα, δυο, άντε τρεις μήνες!! 
Όχι για ενάμιση χρόνο!!
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση οδήγησε σε παραίτηση 7 Παθολόγους από το 424 και η Παθολογική κλινική του 424 λειτουργεί στο όριο, χωρίς ούτε ειδικευόμενους παθολόγους .
Η χειρουργική του 424 τα ίδια και χειρότερα, δεν έχει ειδικούς και γίνονται μόνο τα έκτακτα χειρουργεία.
Ο ΥΦΕΘΑ δεν καταλαβαίνει ότι με την απαράδεκτη αυτή πρακτική σε λίγους μήνες θα παραιτηθούν άλλοι τόσοι γιατροί από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν;
Το βλέπει αλλά δεν τον νοιάζει γιατί το πρόβλημα θα σκάσει στον επόμενο;
Η ουσία είναι ότι η περίθαλψη των στρατιωτικών καταστρέφεται για να σωθεί το καράβι του ΕΣΥ που βυθίζεται, λόγω έλλειψης σχεδιασμού του Υπουργείου υγείας.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επικοινώνησε με αγωνιστές νοσοκομειακούς γιατρούς που πρωταγωνιστούν στο Κίνημα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Οι αγωνιστές δηλώνουν:
Καταρχήν, δυστυχώς δικαιονώμαστε στις βασικές μας εκτιμήσεις, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με την αστική πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης, διαλύει το ΕΣΥ και ταυτόχρονα διαλύει τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
Σε δεύτερο επίπεδο, οι αμοιβές των γιατρών που διατίθενται σε μονάδες της παραμεθορίου είναι αναντίστοιχες της Ακρίβειας και των μεγάλων οικονομικών αδιεξόδων.
Τέλος, όλες οι αποσπάσεις στα νησιά γίνονται με πρόσχημα την υγεία των περιφρονημένων νησιωτών που παραμένουν στο έλεος και στην πραγματικότητα καλύπτουν τις ανάγκες των ξενοδόχων που εισπάττουν δις ευρώ κάθε τουριστική περίοδο.

Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για ένα πραγματικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού μας.
     ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

2 σχόλια:

  1. Μα φυσικά και όχι άλλωστε αναφέρουν ότι κανένας δεν έχει προβλήματα υγείας και ότι δεν χρειάζονται η μονάδες άσχετα που δεν ξέρουν καν το κόσμο τούς στην μονάδα τούς,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτη βλεπου παραδειγμα το Αμερικανο ομως η διαφορα μεταξυ μας ειναι οτι εχουν εξοπλισμό ακομα και να στησουν με ξεχωριστα ατομα ενα υγεινομικο τμημα κατι που δεν το εχουμε οπως το φανταζονται και εαν υπαρχουν θα ειναι σε αποθηκες αγνωστες που δεν γνωριζει κανενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή