Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 21 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Συνεχείς βομβαρδισμούς στρατιωτικών ελικοπτέρων, μαχητικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροπλάνων δέχονται και σήμερα οι κάτοικοι κυρίως κεντρικών και νότιων περιοχών της Λωρίδας της Γάζας, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται και πάλι κατά δεκάδες.

Ο νεότερος απολογισμός κατά την 293η μέρα του πολέμου ανέφερε 39.175 νεκρούς και 90.403 τραυματίες.

Και ενώ το μακελειό συνεχίζεται, οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η κυνική προκλητική και δήθεν ... ανήξερη ΕΕ για την στήριξή της στην εγκληματική πολιτική του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού αλλά και η εικόνα με τους «Δημοκρατικούς» και «Ρεπουμπλικάνους» να χειροκροτούν όρθιοι τον σφαγέα Νετανιάχου πριν τρεις μέρες στο Κογκρέσσο των ΗΠΑ.

Ττουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε νέες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα. Σύμφωνα με το Al Jazeera, τουλάχιστον 18 σοροί έφτασαν σήμερα το πρωί στο ιατρικό συγκρότημα Νάσερ στη Χαν Γιουνίς, ενώ ένα άτομο σκοτώθηκε σε επίθεση σε κτίριο κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ. Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή σε κατοικία στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

Παρά το μακελειό που έχει προκαλέσει το Ισραήλ, οι στρατιωτικές του δυνάμεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σκληρή αντίσταση στη Γάζα. Οι Ταξιαρχίες Al-Quds, η ένοπλη πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά των ισραηλινών δυνάμεων γύρω από το πέρασμα της Ράφα. Η ομάδα είπε επίσης ότι συμμετείχε σε σφοδρές συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις από χθες το βράδυ στα ανατολικά του Χαν Γιουνίς, χρησιμοποιώντας πολυβόλα και αντιαρματικές οβίδες.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας ακόμη στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στη νότια Γάζα.
Μειώνουν τις μερίδες τροφίμων στη Γάζα

Την ίδια ώρα, η ανθρωπιστική καταστροφή στην πολύπαθη Λωρίδα, παραμένει σε επικίνδυνα επίπεδα, με την πείνα και τις ασθένειες να θερίζουν. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να μειώσει τις μερίδες τροφίμων στη Γάζα «για να εξασφαλίσει ευρύτερη κάλυψη για τους νεοεκτοπισμένους».

Σε μια ανάρτηση στο X, πρόσθεσε ότι οι προμήθειες είναι σπάνιες στην κεντρική και νότια Γάζα, καθώς σχεδόν δεν υπάρχουν εμπορικές παροχές.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ κατηγόρησε το Ισραήλ για την έναρξη του λιμού στη Γάζα, κατηγορώντας το ότι διεξήγαγε μια «στοχευμένη εκστρατεία λιμοκτονίας», κυρίως εμποδίζοντας την παροχή βοήθειας, καθώς και μέσω του ανηλεούς βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για τα πυρά κατά τριών νηοπομπών βοήθειας του ΟΗΕ μεταξύ Κυριακής και Τρίτης στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου