Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

30η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία: Πόσο απέχουμε από ένα ατύχημα

Armyvoice News
30η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία: Πόσο απέχουμε από ένα ατύχημα – Καταγγελίες για χρήση επικίνδυνων οχημάτων στα σύνορα και με συνθήκες καύσωνα

Θυμίζουμε σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον Έβρο. Στρατιωτικοί μας καταγγέλλουν ότι καλούνται να κάνουν υπηρεσίες στα σύνορα και ιδιαίτερα στην Ζώνη Απαγόρευσης (ΖΑΠ) με οχήματα που είναι επικίνδυνα.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν διαθέτουν κλιματισμό και πρέπει να περιπολούν κάτω από συνθήκες καύσωνα. Είναι ότι την ίδια ώρα «στις μονάδες έχουν στείλει καινούργια οχήματα «του κουτιού» δωρεές για τον Ελληνικό Στρατό και τα χρησιμοποιεί για να πηγαίνει βόλτα ο Συνταγματάρχης», μας λένε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον επισημαίνουν πως ότι όχημα αναγνωρίσεως 240 GD και όχημα MS 290 GD 1/4 TON κυκλοφορεί, είναι σάπιο με λάστιχα που δεν θα περνούσαν ποτέ από το ΚΤΕΟ.

Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ατυχήματος. Το προειδοποιητικό καμπανάκι έχει χτυπήσει. Τι κάνει ο Αρχηγός ΓΕΣ; Θα το αφήσει έτσι μέχρι να έρθει η «κακιά η ώρα»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου