Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Στρατόπεδο Λοχαγού (ΠΖ) Αποστολίδη: Ακραίο Κάτεργο για τους φαντάρους και επιθετικές συμπεριφορές στρατιωτικών που φτάνουν σε σεξουαλική παρενόχληση!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από το Στρατόπεδο Λοχαγού (ΠΖ) Αποστολίδη 
Το στρατόπεδο με απαιτήσεις που θυμίζουν τον Λόχο Απόδοσης Τιμών, ωστόσο το πλήθος του προσωπικού, οι εγκαταστάσεις και οι συνθήκες διαβίωσης, θυμίζουν κάποιο μακρινό φυλάκιο. 
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. 
Το ενδιαφέρον για τους στρατιώτες είναι ανύπαρκτο. 
Υπηρεσίες πολλές σε αριθμό (συγκεκριμένα κάποιες μονάδες έχουν την αναλογία 5 υπηρεσίες/1 έξοδο) και με τρελές απαιτήσεις (έφοδοι κάθε ώρα με σχεδόν καθημερινά εξωτερικές) που καθιστούν τις υπηρεσίες τρομερά δύσκολες.
Με στρατιώτες να βγαίνουν διαρκώς Ελεύθεροι Υπηρεσιών και περιπτώσεις που αναγκάζονται να παίρνουν αναβολή, μη αντέχοντας άλλο τη ψυχολογική και σωματική πίεση. 
Αναφορικά με τη κόπωση, πέραν των υπηρεσιών, υπάρχουν τα πόστα και οι αγγαρείες, μη αφήνοντας τους στρατιώτες να ξεκουραστούν σε καμία στιγμή της ημέρας. 
Στρατιώτες-οδηγοί που κατόπιν υπηρεσίας και άυπνοι κάνουν δρομολόγια εκτός νομού.
Στρατιώτες που κατόπιν υπηρεσίας δέχονται διαταγή να κόβουν χόρτα για ώρες - ακόμη πιο επικίνδυνο τώρα στην καλοκαιρινή περίοδο.
Στρατιώτες εν υπηρεσία που τους ζητείται από ανωτέρους να ανοίγουν τα κυλικεία πρωί - απόγευμα ώστε να μπορούν να φέρουν χρήματα στη μονάδα και να μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους. 
Ως μελέτη περίπτωσης, ας δούμε την ημέρα ενός στρατιώτη που του έχει ανατεθεί το πρώτο νούμερο σκοπού αποθήκης οπλισμού, μία τυπική καθημερινή: 
ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝ 
06:00 - 08:30 εγερτήριο, καθαριότητες, πρωινό, σημαία, αναφορά 08:30 - 14:30 πόστο, αγγαρείες, κωλυόμενα νούμερο, μεσημεριανό 14:30 - 15:00 φρουρά 15:00 - 18:00 Σκοπός ΑΟΤ 18:00 - 21:00 Αγγαρεία στα μαγειρεία, βραδινό, σημαία 21:00 - 24:00 Ελεύθερος χρόνος 00:00 - 02:00 Σκοπός ΑΟΤ 02:00 - 06:00 Ελεύθερος χρόνος, προετοιμασία για πρωινή φρουρά 
Σημείωση: 
Στρατιώτες συχνά δεν προλαβαίνουν καν να πάνε για φαγητό.
Πότε θα κάνουμε μπάνιο; 
Πότε θα κοιμηθούμε; 
Πότε θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας; 
Την επόμενη μέρα που έχουμε πάλι ακριβώς τα ίδια; 
Η έλλειψη στρατιωτών, που συνάδει με την υπερκόπωση τους, επιδεινώνεται από τη βυσματοκρατία. 
Το στρατιωτικό πρατήριο, η λέσχη και τα ΚΑΑΥ, που αποτελούν αντικειμενικά ευκολότερα σημεία για να περάσει κανείς τους μήνες της θητείας του, μας παίρνουν συνεχώς άτομα. 
Βέβαια, κάποιοι από τα άτομα με κατάλληλες γνωριμίες δεν φεύγουν καν από το στρατόπεδο, απλώς κάνουν πολύ λιγότερες υπηρεσίες. 
Υπάρχουν στρατιώτες που παίρνουν 2 και 3 εξόδους σερί χωρίς να δικαιολογείται από κανένα πόστο ή κάνουν πάντα τις εύκολες εσωτερικές υπηρεσίες, την ίδια στιγμή που υπάρχει ο στρατιώτης που αναφέραμε στην παραπάνω μελέτη περίπτωσης - όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι το τυπικό παράδειγμα. 
Το φαινόμενο της άνισης κατανομής των υπηρεσιών διογκώνεται και ανάμεσα στις μονάδες μεταξύ τους. 
Το φαινόμενο της έλλειψης στρατιωτών οφείλεται επιπλέον σε κακές αποφάσεις Αξιωματικών ως προς τη διαχείριση τους. 
Για παράδειγμα, τη στιγμή που δεν έχουμε αρκετούς ενόπλους στρατιώτες για τον σκοπό της πύλης, έχουμε τέσσερις στρατιώτες στο πόστο του ΑΜ καθημερινώς (οι οποίοι δεν κάνουν υπηρεσίες). 
Η καταπόνηση των στρατιωτών δε σταματά στον φόρτο εργασιών που αναλαμβάνουν, συνεχίζεται και στις συνθήκες διαβίωσης. 
Ο στρατιώτης που θα διψάσει στις 15:00-18:00 ή μετά τις 20:00 δεν μπορεί καν να βρει από κάπου νερό, καθώς όλα τα ΚΨΜ (εκ των οποίων τα περισσότερα δεν έχουν κάποιον χώρο αναψυχής, είναι απλώς κυλικεία χωρίς ούτε μία καρέκλα κοντά) είναι κλειστά! 
Για την ικανοποίηση της πείνας και της δίψας των στρατιωτών στις προαναφερθείσες ώρες υπάρχει ΕΝΑΣ αυτόματος πωλητής σε όλο το στρατόπεδο ο οποίος δεν έχει ΠΟΤΕ νερό! 
Επιπλέον, τις ελάχιστες ώρες του ύπνου θα τους περάσει σε κρεβάτια με κοριούς, οι οποίοι έρχονται συνεχώς από το φυλάκιο της πύλης. 
Όλοι οι στρατιώτες που διανυκτερεύουμε εκεί λόγω της υπηρεσίας ξυπνούμε πάντα με τσιμπήματα και ζητάμε διαρκώς να λυθεί το πρόβλημα αυτό χωρίς αποτέλεσμα. 
Τα παραπάνω συμβαίνουν σε ένα στρατόπεδο με άπειρα στελέχη, εκ των οποίων υπάρχουν αρκετά που δεν κάνουν απολύτως τίποτα και περιφέρονται από γραφείο σε γραφείο με ένα τσιγάρο στο χέρι (σε εσωτερικό χώρο), ενώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν. 
Επιπλέον, πέραν της άρνησης τους να βοηθήσουν με τα ζητήματα του στρατοπέδου, είναι αγενή και διαπράττουν παραβατικές συμπεριφορές. Για παράδειγμα, ΑΥΔΜ, αργά τη νύχτα, έχει προσεγγίσει στρατιώτη την ώρα που βρίσκονταν στη τουαλέτα και ειδικότερα κατά τη διάρκεια της ούρησης, προκειμένου να τον επιπλήξει για τις καθαριότητες - συμβάν που βρίσκεται στο πλαίσιο της σεξουαλικής παρενόχλησης. 
Σε άλλο περιστατικό, ΑΥΔΜ προσέβαλλε τη νοημοσύνη στρατιώτη, χωρίς ούτε καν ίχνος “χιούμορ” στον τόνο του (ακόμη και να ήταν εμφανές κάποιο χιούμορ δε θα ήταν πάλι σε καμία περίπτωση αποδεκτό). Ακόμη, συχνά στελέχη με αντικλείδι από τους οπλοβαστούς παίρνουν όπλα χωρίς να ενημερώσουν τον θαλαμοφύλακα για την έξοδο του όπλου και τα στοιχεία τους, χωρίς καν να κλείνουν τον οπλοβαστό! 
Υπάρχει στέλεχος που εν ώρα υπηρεσίας και μπροστά στον στρατιώτη, βλέπει πορνογραφικό υλικό στο κινητό του. 
Συνήθη φαινόμενα εννοείται αποτελούν το “σκάτωμα” από στελέχη σε στρατιώτες άνευ αιτίας και η ανάθεση των καθηκόντων τους σε αυτούς προκειμένου να συνεχίσουν να μην κάνουν τίποτα κατά τη διάρκεια του εργάσιμου ωραρίου ή της υπηρεσίας τους (για παράδειγμα ΑΥΔΜ έχει στείλει στρατιώτη τη νύχτα για έφοδο!). 
Επειδή έχετε αποδείξει πως είτε δεν μπορείτε είτε δε θέλετε να βρείτε λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων, στύψαμε κάποια λεπτά το νου μας προκειμένου να σας δώσουμε μερικές έτοιμες προτάσεις που θα βοηθήσουν τις συνθήκες που βιώνουν οι οπλίτες θητείας του στρατοπέδου, ενώ ταυτόχρονα κυμαίνονται στα υπηρεσιακά πλαίσια είναι οι εξής: 
● Κατάργηση του φυλακίου της πύλης και της αντιμετώπισης του σκοπού της πύλης ως 24ωρη υπηρεσία. 
● Κεντρικό κυλικείο-ΚΨΜ που θα κλείνει μόνο κατά τη διάρκεια του σιωπητηρίου. Το κυλικείο αυτό εννοείται πως θα είναι μη κερδοσκοπικό. 
● Επαρκής αυτόματοι πωλητές που δουλεύουν όλο το 24ωρο και έχουν επαρκή προϊόντα. 
● Το καθήκον των μαγειρείων αντί να πραγματοποιείται από διαφορετικούς στρατιώτες πρωΐ και βράδυ και να θεωρείται επιπλέον αγγαρεία για τους εν υπηρεσία στρατιώτες, να δίνεται και το πρωϊνό και το βραδινό ωράριο στους ίδιους και να λαμβάνεται επίσημα υπόψη ως υπηρεσία. 
● Να πραγματοποιείται συστηματικά απογραφή στρατιωτών σε όλες τις μονάδες από στελέχη και στρατιώτες σε ανύποπτους χρόνους ώστε να μην μπορούν πλέον οι μονάδες να δηλώνουν μικρότερη δύναμη με σκοπό να λαμβάνουν λιγότερες υπηρεσίες. 
● Οι στρατιώτες με πόστο (και κατ’επέκταση οι μονάδες που έχουν πολλούς στρατιώτες με πόστο) να κάνουν επίσημα λιγότερες υπηρεσίες από αυτούς χωρίς. 
● Επιστροφή στρατιωτών που βρίσκονται σε διάθεση στο πρατήριο, τη λέσχη και τα ΚΑΑΥ, ώστε να υπάρχει το προβλεπόμενο προσωπικό. Ίδια αντιμετώπιση να λάβουν και τα υπέρ αρκετά άτομα που επιτελούν τα χρέη του ΑΜ. 
● Απεντόμωση όλων των θαλάμων του στρατοπέδου στους οποίους κοιμούνται οπλίτες την ίδια ημέρα. 
● Ψεκασμός στρατοπέδου ώστε να μην υπάρχουν ζιζάνια και να μη μεγαλώνουν τα χόρτα με ραγδαία ταχύτητα. 
● Κατάργηση της υπηρεσίας σκοπού αποθήκης οπλισμού, καθώς είναι ήδη υπερασφαλισμένη με πολλά επίπεδα ασφαλείας. Την φύλαξη της αποθήκης θα την αναλάβει το περίπολο και οι κάμερες. 
Γενικά το στρατόπεδο έχει όλα τα δεινά που εμφανίζονται στην υπηρεσία πανελληνίως, απλώς στη μεγαλύτερη κλίμακα και με περισσότερες απαιτήσεις. 
Κάθε μέρα ακούμε πώς πρέπει να κυκλοφορούμε και να συμπεριφερόμαστε όπως προβλέπεται. 
Εμάς πότε και ποιοι θα μας συμπεριφερθούν με τον ανάλογο τρόπο; Επιλέγουμε να στείλουμε καταγγελία στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Απαιτούμε να ληφθούν μέτρα και να αντιμετωπιστούν οι Αυθαιρεσίες και οι Παραβατικές συμπεριφορές στελεχών.
Είμαστε αποφασισμένοι να ενημερώσουμε την Ιεραρχία με κάθε τρόπο που προβλέπεται και να ζητήσουμε την παρέμβαση των Ανώτατων Αξιωματικών.
Επιπλέον, στην περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι για τις παραπάνω κατηγορίες αποδοθούν οι ευθύνες σε εξιλαστήρια θύματα δε θα μας σταματήσει τίποτα από το να πάμε στη στρατονομία. 

Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή, Ταξίαρχο και ΑΣΔΕΝ
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.

Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στο ύψος του βασικού μισθού από  τα   8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Όπως είναι όλα τα στρατόπεδα με άλλα λόγια με την διαφορά δεν έχουμε αυτόματα για νερό και το κυλικείο δουλειά τις ώρες που πρέπει και ζούμε σε απολίτιστο πολιτισμό νησιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή