Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

«Ράβε ξήλωνε μνημείο να μη σου λείπει»

Λίγους μήνες έμεινε στο ΥΠΕΘΑ το μνημείο Αθανάτων και χρειάστηκαν μερικές ώρες για να εξαφανιστεί.

Μετά λοιπόν τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ξοδεύονται για την ίλη Ιππικού, έχουμε πλέον και το ξήλωμα του «Μνημείου των Αθανάτων» αποκλειστικής έμπνευσης του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού ε.α. Φλώρου , το οποίο αν πιστέψουμε όσα λέγονται και γράφονται κόστισε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα προήλθαν από τη δωρεά ΤΣΟΥΝΗ και τα περισσότερα από τον Π/Υ του ΓΕΣ που την ώρα που πετσόκοβε την αποζημίωση των στελεχών του για συμμετοχή στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, διέθετε τεράστια ποσά για το μνημείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις Δένδια το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνουν όλες οι αλλαγές που στην ουσία ξηλώνουν την κατασκευή Φλώρου. Άλλωστε ο Υπουργός φρόντισε να απουσιάζει στη τελετή εγκαινίων του μνημείου (29/11/2023), όπως και η ΠτΔ και ο Πρωθυπουργός (που στήριξε πολύ είναι αλήθεια τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ).

Ήδη από την Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες αποξήλωσης των μεταλλικών στοιχείων, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, με τον ρυθμό των εργασιών να μαρτυρά την αγωνία Δένδια για την εξαφάνιση του έργου Φλώρου.

Εδώ όμως αρχίζουν τα ερωτήματα:

1. Τελικά πόσο στοίχισε το μνημείο και από πού προήλθαν τα χρήματα και με ποια διαδικασία (έγιναν διαγωνισμοί ή απευθείας αναθέσεις) ;

2. Διεξήχθη οικονομικός έλεγχος ;

3. Ποιο είναι ακριβώς το κόστος της νέας ανάπλασης ;

4. Γιατί αυτά τα χρήματα δεν διατέθηκαν για το προσωπικό ;

5. Γιατί ο Δένδιας δεν φρέναρε το έργο όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και άφησε να ολοκληρωθεί ;

6. Γιατί οι χορηγίες που επικαλείται ο κ. Δένδιας δεν κατευθύνονται στην κάλυψη αναγκών του προσωπικού (πχ στεγαστικές ανάγκες) ;

7. Yπάρχει κανένας εισαγγελέας που θα ασχοληθεί με αυτό το όργιο σπατάλης στο ΥΠΕΘΑ ;

8. Αληθεύουν οι φήμες περί άγριας κόντρας νυν και πρώην Α/ΓΕΕΘΑ με αφορμή το μνημείο ;

9. Mήπως ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ (και πρώην Διοικητής της ΔΕΠ) μπορεί να απαντήσει εάν ολοκληρώθηκε (εμείς γνωρίζουμε…), το έργο της ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΠ, για το οποίο διατέθηκαν με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 73.000 Ευρώ από τον Π/Υ του ΓΕΣ ;

Την ίδια ώρα λοιπόν που κάποιοι ξοδεύουν ασύστολα τα χρήματα του δημοσίου για τις μωροφιλοδοξίες τους, τα προβλήματα στο ΥΠΕΘΑ είναι εδώ. Ενδεικτικά:

1. Οι Στρατιωτικές Σχολές , έχουν καταντήσει να αποτελούν σχολές προς αποφυγή.

2. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ΠΕΝΟΝΤΑΙ (καθαρός μισθός Ανθυπολοχαγού 880 ευρώ, καθαρός μισθός Μόνιμου Λοχία 740 ευρώ). Και η πενία ξεκινά ήδη μέσα από τις Σχολές αφού λαμβάνουν 4 φορές λιγότερα χρήματα από τους σπουδαστές των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ και του ΛΣ.

3. Οι παραιτήσεις στελεχών αυξάνονται: Όπου φύγει – φύγει οι περισσότεροι…γιατί; γιατί ένιωσαν τη «μέριμνα» στο πετσί τους και φεύγουν μήπως βρουν κάτι άλλο και επιβιώσουν, αλλά και επειδή δεν ανέχονται πλέον να βλέπουν την ηγεσία να ζει μέσα στην απόλυτη χλιδή και να σκορπά αλόγιστα τα χρήματα του ελληνικού λαού για χάρη της ματαιοδοξίας τους, τη φωτογραφία και τα 5 λεπτά δημοσιότητας (για την χλιδή θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες…).

Θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο για τα κατορθώματα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά θα σταματήσουμε εδώ. Άλλωστε δεν θα πλήξουμε καθώς κάθε ημέρα μαθαίνουμε και κάτι καινούριο…..

Αντί επιλόγου θα θυμήσουμε στον νυν Α/ΓΕΕΘΑ μια φράση της ομιλίας του κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής 6 μόλις μήνες πριν: «δεν χρειαζόμαστε άρχοντες, χρειαζόμαστε ΗΓΕΤΕΣ». Υπάρχουν ;

Υ.Γ 1: Εκτιμούμε ότι στην τελετή εγκαινίων της ΝΕΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ θα προσκληθούν και θα παρευρεθούν η ΠτΔ και ο Πρωθυπουργός…..Για τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ δεν παίρνουμε όρκο….

Υ.Γ 2: Εάν τα όργανα στις σχέσεις νυν και πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ξεκίνησαν από τώρα με αφορμή το μνημείο, αναρωτιόμαστε τι θα γίνει όταν φτάσει στη Δικαιοσύνη η υπόθεση της ΛΙΒΥΗΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου