Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και εκτέλεσης καθηκόντων των σκοπών της Λέσχης Αξιωματικών της ΕΛ.ΔΥ.Κ στην Λευκωσία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και εκτέλεσης καθηκόντων των σκοπών της Λέσχης Αξιωματικών της ΕΛ.ΔΥ.Κ στην πόλη της Λευκωσίας.
Συγκεκριμένα, οκτώ στρατιώτες αποστέλλονται σε εβδομαδιαία βάση από το 2ο Μ/Κ Τάγμα Πεζικού (ΕΛΔΥΚ) στη Λέσχη Αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ στην Λευκωσία προκειμένου να εκτελέσουν χρέη φύλαξης του χώρου. 
Οι ίδιοι ενημερώνονται πως θα παραμείνουν εκεί για μια εβδομάδα εάν και πολύ συχνά το διάστημα αυτό επεκτείνεται σε δυο εβδομάδες χωρίς την συγκατάθεση τους.

Ξεκινώντας, θα αναφερθούμε στις απαράδεκτες συνθήκες εκτέλεσης της υπηρεσίας. Κάθε σκοπός φυλάει συνολικά οκτώ ώρες το εικοσιτετράωρο, χωρισμένες σε δυο τρίωρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα βραδινό δίωρο. 
Η ορθοστασία είναι επιτακτική και μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού αποκτά χαρακτήρα βασανιστηρίου. Ο κάθε σκοπός καλείται να στέκεται στην κεντρική πύλη, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν και συχνά ξεπερνούν τους 40°C φορώντας χιτώνιο, εξάρτηση τύπου vest και φουλάρι ενώ δεν υπάρχει κανένας ανεμιστήρας στο χώρο φύλαξης ή κλιματιστικό στο κουβούκλιο των σκοπών. 
Ο ιδρώτας τρέχει ποτάμι και ο κίνδυνος θερμοπληξίας ή/και λιποθυμίας είναι πολύ μεγάλος ! 
Οι εκκλήσεις των σκοπών προς την διεύθυνση της λέσχης για τοποθέτηση τουλάχιστον ενός ανεμιστήρα έχουν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία. Επιπροσθέτως, στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνεται καμία έξοδος παρά μόνο ένα με δυο υπηρεσιακά σημειώματα των δυο ωρών για βασικές αγορές. 
Αυτό δίνει χαρακτήρα φυλακής στο χώρο καθώς η κίνηση των σκοπών περιορίζεται μονάχα στη πίσω αυλή της λέσχης !

Συνεχίζοντας, πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθούμε στις συνθήκες διαμονής και διαβιώσεις των σκοπών. Ο θάλαμος θυμίζει περισσότερο αποθήκη παρά στρατιωτικό θάλαμο καθώς δεν φέρει κανένα παράθυρο ! Έχει μεν κλιματισμό αλλά είναι άγνωστο πότε αλλάχθηκαν τελευταία φορά τα φίλτρα. Το ίδιο ισχύει και για τα φίλτρα του ψύκτη που χρησιμοποιείται για το γέμισμα των υδροδοχείων. 
Ταυτοχρόνως, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την ύπαρξη κοριών στα κρεβάτια και οι στρατιώτες υποβάλλονται συχνά σε κάψιμο των σκελετών των κρεβατιών. 
Σημαντικότερο από όλα είναι το γεγονός πως στους οκτώ σκοπούς αναλογεί μονάχα μια τουαλέτα και μια ντουζιέρα τα οποία μάλιστα ανήκουν στον χώρο της ταβέρνας της λέσχης και όχι στο χώρο διαμονής τους !

Κλείνοντας κρίνεται επιτακτικό να ληφθούν άμεσα μέτρα και αποφάσεις προκειμένου να αλλάξουν ριζικά οι συνθήκες της λέσχης ΕΛΔΥΚ για τους στρατιώτες της φρουράς. 
Είναι ντροπή η διεύθυνση της λέσχης αλλά και ο Αρμόδιος Αξιωματικός της ΕΛΔΥΚ που διαμένει σε αυτήν να αντιμετωπίζουν με τέτοιο τρόπο τα παιδιά τους που έχουν έρθει Υποχρεωτικά να υπηρετήσουν.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Εμείς απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συνφάνταρων.
Δε θα συνεχίσουμε εμείς να λιώνουμε για τη Μιλιταριστική επίδειξη, τον καριερισμό Αξιωματικών και τα προνόμια των Αξιωματικών.
Να φύγουν όλοι οι φαντάροι από τις ΛΑΦ και να λειτουργήσουν με Πολιτικό Προσωπικό.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου