Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αποσύρεται από υποψήφιος, η Κάμαλα Χάρις έρχεται

Με ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Όπως έγραψε στο X , δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή, αναφέροντας πως είναι «προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να αποχωρήσω». Σε δεύτερο μήνυμα εκφράζει τη στήριξη του στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ως επίσημη υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την Προεδρία. Γίνεται σαφές ότι η Χάρις έχει ισχυρό προβάδισμα, ωστόσο η υποψηφιότητα της χρειάζεται να επικυρωθεί στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα απευθυνθεί στο έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα και ότι «θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος» για το υπόλοιπο της θητείας του».

Ο Μπάιντεν αποσύρθηκε πριν τον «αποσύρουν»

Η απόσυρση του Τζο Μπάντεν ήταν προδιαγεγραμμένη καθώς πλήθαιναν καθημερινά όλο και περισσότερα στελέχη των Δημοκρατικών, τα οποία έκαναν σαφές ότι θεωρούν ότι η πνευματική του λειτουργία έχει ασθενήσει και δεν είναι σε θέση να διεξάγει μια απαιτητική προεκλογική εκστρατεία και να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Μπάιντεν αναγκάστηκε σε απόσυρση από την κούρσα πριν την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ.

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι πραγματικό «αφεντικό» στην πολιτική λειτουργία των μεγάλων κομμάτων είναι οι μεγάλοι χορηγοί-χρηματοδότες οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που απείλησαν ότι θα σταματήσουν τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των Δημοκρατικών αν δεν αντικαταστήσουν τον Τζο Μπάιντεν από υποψήφιο.


My fellow Democrats, I have decided not to accept the nomination and to focus all my energies on my duties as President for the remainder of my term. My very first decision as the party nominee in 2020 was to pick Kamala Harris as my Vice President. And it’s been the best… pic.twitter.com/x8DnvuImJV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου