Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα: Παράλογες τιμωρίες και άσχημα υβριστικά σχόλια σε στρατιώτες από Αρμόδιο Αξιωματικό και στελέχη!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Παραθέτονται τα παρακάτω συμβάντα από στρατιώτες στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα που είναι ανάρμοστα και ανεπίτρεπτα!

1. Αρμόδιος Αξιωματικός βρίζει ανεκδιήγητα τους φαντάρους στις πρωινές αναφορές και όχι μόνο, φτάνοντας στο σημείο να πιάνει στο στόμα του τους γονείς των στρατιωτών και να τους ξεφτιλίζει δημόσια!

2. Συγκεκριμένα στελέχη (λίγα ευτυχώς) που έχουν συγκεκριμένα πόστα βρίζουν, απειλούν, τιμωρούν εκδικητικά και ξεφτιλίζουν φαντάρους. Τα στελέχη αυτά καλύπτονται από Αρμόδιο Αξιωματικό.

3. Στρατιώτες τιμωρούνται με υπηρεσίες εκδικητικά όταν τραυματίζονται από το οτιδήποτε, όσο σοβαρό και αν είναι και βγαίνουν ελεύθεροι υπηρεσίας ή παίρνουν αναρρωτική (από το 401 υπογεγραμμένη από γιατρούς). 
Σε κάποιες περιπτώσεις Αρμόδιος Αξιωματικός έχει υπερβεί απόφαση γιατρού!

4. Το 70-80% των φαντάρων πηγαίνουν στην λέσχη όπου έχουν την μεγαλύτερη έξοδο και οι υπηρεσίες τους πηγαίνουν σταθερά 1 μέσα 1 έξω και οι υπόλοιποι (με το ζόρι 10 άτομα) μένουν για να κάνουν της σκοπιές και τους πηγαίνει 2-3 μέσα 1 έξω, κάνουν όλες τις αγγαρείες και τις πιο βρώμικες δουλειές του στρατοπέδου και θεωρούνται ο "βούρκος" των στρατιωτών της μονάδας αυτής.

5. Στρατιώτες που έχουν αλλάξει πόστα να μην παίρνουν καμία τιμητική στο τέλος αδιαφορώντας ο Αρμόδιος Αξιωματικός πλήρως για την εργασία που έχουν προσφέρει όλους τους μήνες που έκαναν θητεία σε αυτή την μονάδα.

Αυτά αλλά και πολλά άλλα συμβαίνουν στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα στους στρατιώτες!

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Τι απαντά ο Διοικητής της Μονάδας Καπερώνης Γεώργιος;
Οι φαντάροι απαιτούν από το Διοικητή και το ΓΕΣ να σταματήσουν να συμβαίνουν όσα καταγγέλλουν και να ληφθούν μέτρα για την επιθετική συμπεριφορά στρατιωτικών.
  
Θυμίζουμε πρόσφατη καταγγελία:
ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα: Ένα απέραντο μπάχαλο και κάτεργο για τους Απλήρωτους Υπηρέτες φαντάρους !
Τελικά τα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα δεν είναι μόνο κάτεργα Αυταρχισμού και Τρομοκρατίας των φαντάρων....
Χώρος κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος για έργα βιτρίνας και Δημοσίων Σχέσεων με το ΓΕΣ και το στρατιωτικό κατεστημένο καθώς δεκάδες χιλιάδες  ευρώ ξοδεύονται για την Οικία του Αρχηγού και τα "στέκια των Ανωτάτων..."
Αλλά είναι ένα μοναδικό Μπάχαλο!

Ας δούμε τι δημοσιευμένες καταγγελίες που κάνουν λόγο για την απαράδεκτη κατάσταση των οικιών...
Ειδικότερα και σε ότι αφορά την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα Αττικής και του εξοπλισμού αυτών, αναφέρεται:

α. Ελλιπή έως και ανύπαρκτη συντήρηση των παραθεριστικών οικιών για σειρά ετών, με εμφανείς διαβρώσεις στις τοιχοποιίες, παλαιά κουφώματα με σπασμένα τζάμια, χαλασμένες εσωτερικές πόρτες, σκισμένες ή ανύπαρκτες σίτες στα εξωτερικά κουφώματα, φραγμένες αποχετεύσεις, μπρίζες που κρέμονται ή στηρίζονται με μονωτική ταινία και σκουριασμένες ηλεκτρικές συσκευές.

β. Οι ηλεκτρικές εστίες σε πολλές περιπτώσεις, είτε έχουν απομακρυνθεί από τις διατιθέμενες οικίες λόγω παλαιότητας, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί, είτε έχουν αποσυνδεθεί από τη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με την αιτιολογία ότι δύνανται να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα (!!!) αλλά παρόλο τον επικίνδυνο αυτό παράγοντα και για λόγους που δεν κατανοούμε, οι συσκευές παραμένουν στο χώρο των οικιών.

γ. Απεντόμωση στις οικίες, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά που είναι αναρτημένα σε αυτές, δεν έχει γίνει και καταλήγει και η εργασία αυτή ως άλλη μία ‘’υποχρέωση’’ που εξ ανάγκης καλύπτουν με ιδία μέσα οι παραθεριστές.

δ. Τα λεβητοστάσια των κτιριακών αυτών συγκροτημάτων χρησιμοποιούνται ως αποθήκες και παρατηρείται εντός των χώρων αυτών πλήθος αχρήστων υλικών, σκουπιδιών και χαλασμένων ηλεκτρικών συσκευών.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η κατάσταση που περιγράψαμε, δεν αφορά το σύνολο των οικιών, καθόσον κάποιες εξ’ αυτών, ιδίως αυτές που είχαν καταστραφεί στην πρόσφατη πυρκαγιά καθώς και αυτές που βρίσκονται πλησιέστερα στην θάλασσα, έχουν ανακαινιστεί.

3. Ασφαλώς όλα τα παραπάνω δεν είναι μια κατάσταση που εμφανίστηκε φέτος ως κεραυνός εν αιθρία. Οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και χρήζουν εκτεταμένης συντήρησης ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι τα δίκτυα ευκολιών που τις υποστηρίζουν (ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρικό δίκτυο κλπ) αδυνατούν πολλές φορές να ανταπεξέλθουν στον όγκο των παραθεριστών και στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ωστόσο τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά τοις πάσι, αλλά δυστυχώς η προτεραιοποίηση από τις εκάστοτε Διοικήσεις δίνεται κυρίως σε έργα ‘’βιτρίνας’’.

Αισθητικές παρεμβάσεις γίνονται επιλεκτικά στον περιβάλλοντα χώρο ορισμένων μόνο κατοικιών που φιλοξενούν συγκεκριμένα στελέχη!

4. Επιπρόσθετα και σε ότι αφορά το κόστος σίτισης στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα Αττικής μας καταγγέλλεται ότι το κόστος αγοράς των διατιθέμενων γευμάτων στο συγκεκριμένο ΚΑΑΥ, έχει αυξηθεί αδικαιολόγητα τόσο σε σχέση με αυτό της προηγούμενης παραθεριστικής περιόδου, αλλά και σε σχέση με το κόστος των διατιθέμενων γευμάτων στις υπόλοιπες Λέσχες που λειτουργούν στην περιοχή της Αττικής. Μια απλή σύγκριση των τιμών του ΚΑΑΥ από τον τιμοκατάλογο που εκδίδεται καθημερινά, με τις αντίστοιχες τιμές στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα, εμφανίζει αδικαιολόγητες αυξημένες τιμές του ΚΑΑΥ στις διατιθέμενες μερίδες φαγητού που κυμαίνονται από 20% μέχρι και 60%.

Αλήθεια τί είναι αυτό που δικαιολογεί τη συγκεκριμένη διαφοροποίηση στις τιμές καθόσον ούτε η ποσότητα είναι αυξημένη, ούτε η ποιότητα των υλικών είναι διαφορετική. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι οι ποσότητες των γευμάτων που διατίθενται καθημερινά στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, είναι πολλαπλάσιες αυτών της ΛΑΕΔ, θα περιμέναμε οι τιμές να είναι χαμηλότερες.

Φυσικά για όλα αυτά υπάρχουν ευθύνες.
Ευθύνες όμως που δεν τις αναλαμβάνει κανείς, ούτε καμιά σοβαρή έρευνα γίνεται από το ΓΕΣ.
Αντίθετα Αξιωματικός διαλαλεί ότι είναι βύσμα του ΑΓΕΕΘΑ Χούπη!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τα έχει ξανά ξανά καταγγείλει όλα αυτά.
Έχουμε αναδείξει τα Προνόμια των Αξιωματικών:

Κυρίως έχουμε καταγγείλει την παρουσία συνφάνταρων ως Απλήρωτο εργατικό δυναμικό.
 Καλούμε τους συνφάνταρους να ζητήσουν να φύγουν από εκεί και να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες.
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Απαιτούμε την Απομάκρυνση όλων των φαντάρων από τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ να έχουμε τεράστια Ανεργία στον χώρο του Τουρισμού και ο Στρατός να καλύπτει θέσεις εργασίας με τη ΔΩΡΕΑΝ εργασία των φαντάρων.
Να γίνουν τώρα Προσλήψεις Πολιτικού Προσωπικού.
Αυτή την κατάσταση ακραίας εκμετάλλευσης Αμφισβητεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Καλούμε σε κοινή πάλη τα σωματεία, τους εργαζόμενους και την νεολαία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Πως θα κρατήσουν την θέση τους ,εάν δεν γονατίζουν στον αφέντη

    ΑπάντησηΔιαγραφή