Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Αποκάλυψη για ΕΥΠ-Predator: Κοινοί στόχοι, κοινό κέντρο

▸Μαζί στις παρακολουθήσεις ΕΥΠ και το πρόγραμμα Predator-Τα 27 ονόματα που ήταν στο στόχαστρο στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας»

Νέα στοιχεία σε σχέση με τη σχέση των «νομότυπων» υποκλοπών και των παράνομων παρακολουθήσεων φέρνει στο φως η ιστοσελίδα insidestory.gr. Το δημοσίευμα αναδεικνύει τους «κοινούς στόχους» ανάμεσα στην ΕΥΠ και στο παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό «Predator», καταδεικνύοντας κοινό επιχειρησιακό κέντρο.
Το ένα τρίτο των στόχων του «Predator» είχαν βρεθεί στο στόχαστρο και της ΕΥΠ.

Από τον έλεγχο που έκαναν οι δύο πραγματογνώμονες που όρισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχ. Ζήσης, βρέθηκε ότι από τα 87 πρόσωπα που είχαν στοχοποιηθεί από «Predator», για τα 27 είχε εκδοθεί τουλάχιστον μία διάταξη άρσης του απορρήτου τους από την ΕΥΠ, γεγονός που δείχνει ότι «οι νομότυπες (και συχνά καταχρηστικές) επισυνδέσεις και οι παράνομες παρακολουθήσεις εκπορεύονται από το ίδιο κέντρο και είναι σε γνώση του πρωθυπουργικού γραφείου».

Ανάμεσα στους κοινούς στόχους νόμιμης και παράνομης υποκλοπής επικοινωνιών βρίσκονται υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, αλλά κι ένας εφοριακός, ένας εισαγγελέας και μια τραπεζικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου