Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

30 Μ/Κ Ταξιαρχίας: Μεγάλος όγκος υπηρεσιών, Περίπολα στο ποτάμι και δασοπερίπολα που ξεπερνούν το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαστε στελέχη της 30 Μ/Κ Ταξιαρχίας και η κατάσταση αυτό το διάστημα έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. 
Σημαντικά μειωμένος αριθμός προσωπικού αλλά παρ' όλα αυτά οι υπηρεσίες και οι υποχρεώσεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα. 
Υπηρεσίες στη μονάδα, περιπολίες στο ποτάμι, δασοπερίπολα εντός και εκτός στρατοπέδου και όλα αυτά πέρα του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας που αγγίζει μέχρι και το 12ωρο. 
Μας ορίζουν ως ομάδες πυρόσβεσης προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της περιοχής του Έβρου χωρίς όμως να διαθέτουμε ούτε την απαραίτητη εκπαίδευση, ούτε υλικά, καθώς και εξοπλισμό.
Ένα ακόμη θέμα είναι η επάνδρωση φυλακίων που συνεπάγεται με δέσμευση προσωπικού, καθιστά ανίκανες τις μονάδες να εκτελέσουν τις καθημερινές υποχρεώσεις αφού μειώνεται ακόμη περισσότερο ο ήδη μειωμένος αριθμός των στελεχών. 
Μέσα σε αυτά έρχονται να συμπληρώσουν οι διάφορες εκδηλώσεις όπου πρέπει να συνδράμουμε. 
Από τις διοικήσεις ακούμε συνέχεια μόνο πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά δεν βλέπουμε να πέφτουν λύσεις στο τραπέζι ή απλά δεν θέλουν να βρουν μη τυχόν και χαλάσουν την εικόνα τους, επομένως συμβιβάζονται με την ευκολότερη λύση πλέον να ακυρώνονται προγραμματισμένες άδειες και απαλλαγές προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν. 
Τα αποτελέσματα των μεταθέσεων για ακόμη μια χρονιά φέρνουν αρνητικούς αριθμούς στις δυνάμεις των μονάδων, αφού φεύγουν περισσότεροι και έρχονται όλο και λιγότεροι καθώς και αντικαθιστούν έμπειρο προσωπικό με νεοτοποθετημένους ΕΠΟΠ που είναι άπειροι. Συμμεριζόμαστε την κατάσταση και προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αλλά θα πρέπει να λογιστούν και οι ίδιοι ότι με το που περάσουμε τις πύλες ξεκινάει η προσωπική μας ζωή με παιδιά, συζύγους, υποχρεώσεις δραστηριότητες και εννοείται προβλήματα! 
Δεν βρισκόμαστε εδώ ούτε για να λύσουμε το δημογραφικό τους ούτε να κάνουμε ελεημοσύνες.
Αυτό που ζητάμε είναι απλά η εύρυθμη λειτουργία, η σωστή κατανομή των υπηρεσιών στα πλαίσια της υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία χωρίς να παραβιάζεται το δικαίωμα των 40 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως διότι πέρα από τις υποχρεώσεις υπάρχει και ο παράγοντας της κούρασης με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί κάποιο ατύχημα. Ελπίζουμε να βρεθεί κάποια λύση σύντομα διαφορετικά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην παραίτηση.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Εμείς καλούμε τους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους που έχουν Παραιτηθεί.
Κανένας νέος και νέα να μην καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. είτε ως στρατιωτικός.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Δεν χαμπαριαζουν τιποτα και εαν εχουν προβλημα θα κανουν χαρτι και θα στειλουν απ ολοι την ελλαδα κοσμο οπως κανουν και τωρα με τα ΚΑΑΥ για συγκεκριμένα πραγματα εχουν 5 βοηθους ,διοτι δεν ξερουν απο υπολογιστή αλλωστε για αυτο πανε συνεχεια στην εκκλησία ωστε να μην τους τυχει τιποτα οταν εχουν αναλαβει μοναδα και μεχρι να φυγουν να μην χασουν την βαθμολογία που περνουν βαθμολογια ακομα και εαν λενε συνεχεια Ναι σε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή