Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Καταπλακώθηκε από βράχο εν ώρα εργασίας 66χρονος στη Ρόδο

▸Συνεχίζονται τα θανάσιμα «εργατικά ατυχήματα» μέσα στο κατακαλόκαιρο με τους εργαζόμενους να θεωρούνται αναλώσιμοι και τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας πολυτέλεια. Αυτή τη φορά θύμα ήταν ένας 66χρονος εργάτης με καταγωγή από την περιοχή του Έμπωνα στη Ρόδο, που ήθελε ελάχιστους μήνες για να συνταξιοδοτηθεί. και ήταν όπως σημειώνεται πολύ γνωστός και αγαπητός στο νησί.

Ο 66χρονος που απασχολούνταν σε εταιρεία αποψίλωσης της δασικής περιοχής από την Ελεούσα προς τον Προφήτη Ηλία πάτησε στις 12 το μεσημέρι σε ένα κομμάτι βράχου, με αποτέλεσμα αυτό να υποχωρήσει, να τον παρασύρει στην πλαγιά και να τον καταπλακώσει στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον, έτσι, θανάσιμα.
Στην περιοχή βρέθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία όπου βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως όλοι αντιλαμβάνονται οι ευθύνες της εργοδοσίας είναι μεγάλες. Είχαν αναθέσει μια τόσο βαριά δουλειά σε έναν 66χρονο που εργαζόταν σε υψηλές θερμοκρασίες στις 12 το μεσημέρι σε μια πολύ επικίνδυνη περιοχή. Η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου