Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Attack στα ΑΕΙ: Έξω οι δολοφόνοι των λαών από τις σχολές μας!

Στις 28/8/24, η συνέλευση Τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΣΘΕ, συζήτησε για τη συμφωνία χορηγίας μεταξύ της Lockheed Martin και του ΕΚΠΑ για πρόγραμμα υποτροφιών φοιτητών του Τμήματος Αεροδιαστημικής. Όπως σημειώνει η Attack στα ΑΕΙ είναι η πρώτη φορά που τμήμα ελληνικού πανεπιστημίου καλείται να εγκρίνει πρόγραμμα υποτροφιών από αυτήν την πολυεθνική του πολέμου! Κάλεσμα για κινητοποίηση στη ΣΘΕ του ΕΚΠΑ τη Δευτέρα 2/9 στις 11:00 και σε πολύμορφες δράσεις σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας.

Όπως είχαν αποκαλύψει στο παρελθόν τα σχήματα της Attack στη ΣΘΕ, το τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΣΘΕ (ιδρύθηκε με τον ν. Γαβρόγλου επί ΣΥΡΙΖΑ) συνεργάζεται άμεσα με την πολυεθνική εταιρία όπλων Lockheed Martin. Η συγκεκριμένη εταιρία είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός όπλων, στενά συνδεδεμένος με το Ισραήλ, προμηθεύοντάς το με τα πιο υπερσύγχρονα όπλα για τους σκοπούς της γενοκτονίας που διεξάγει στην Παλαιστίνη. Ακόμα, η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί συστηματική προμηθεύτρια οπλικών συστημάτων στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, δηλαδή και στην Ελλάδα. Όλα αυτά καθιστούν την εν λόγω πολυεθνική στην καρδιά του πολέμου στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη και γενικότερα σε οποιονδήποτε πολεμικό και μη ανταγωνισμό υπάρχει στον κόσμο, καθώς συμμετέχει ενεργά στην πυροδότησή τους ακόμα και μέσα από μαραθώνιους εξοπλισμών όπως συμβαίνει με τη δική μας χώρα, με επόμενο σταθμό την προμήθεια 20 F-35 των 3.5 δις ευρώ.

Εχθές, 28/8/24, η συνέλευση Τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΣΘΕ, συζήτησε για τη συμφωνία χορηγίας μεταξύ της Lockheed Martin και του ΕΚΠΑ για πρόγραμμα υποτροφιών φοιτητών του Τμήματος Αεροδιαστημικής. Είναι η πρώτη φορά που τμήμα ελληνικού πανεπιστημίου καλείται να εγκρίνει πρόγραμμα υποτροφιών από αυτήν την πολυεθνική του πολέμου(!). Οι υποτροφίες αυτές δεν είναι “αγαθοεργία” της Lockheed Martin για την προώθηση της επιστήμης, αλλά είναι ΑΓΟΡΑ νέων μυαλών που θα σχεδιάσουν τα καταστροφικά και δολοφονικά όπλα του μέλλοντος, όπως συμβαίνει και σε άλλα πανεπιστήμια με ερευνητικά προγράμματα του ΝΑΤΟ.

Εμείς δε δεχόμαστε να χρησιμοποιηθεί το μυαλό μας, οι ιδέες μας, τα σχέδιά μας, για να σκοτώνονται άνθρωποι στην άλλη άκρη του κόσμου. Γινόμαστε επιστήμονες για να βοηθήσουμε την κοινωνία και όχι να πατήσουμε επί πτωμάτων για μια χούφτα ECTS ή για λίγα ματωμένα δολάρια. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο πόλεμος μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι στην Παλαιστίνη και στην Ουκρανία, αλλά με δεδομένη την εμπλοκή της χώρας μας δε χρειάζονται πολλά για να μετατραπούμε κι εμείς σε στόχο. Εμπνεόμαστε από το Αμερικάνικο και διεθνές φοιτητικό κίνημα που σε πολλά πανεπιστήμια μπλόκαραν πολεμικά ερευνητικά προγράμματα και έδωσαν μήνυμα αξιοπρέπειας σε όλη την υφήλιο, ενάντια στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και την αντικοινωνική έρευνα που παράγει για το κέρδος και τον πόλεμο.

Κάνουμε ξεκάθαρο πως ότι απόφαση και να παρθεί στη συνέλευση Τμήματος, εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την ύπαρξη δολοφόνων στις σχολές μας! Τα πανεπιστήμια στα οποία σπουδάζουμε δε θα συνεργάζονται με το κράτος-δολοφόνο, ούτε με τους πολεμοκάπηλους έμπορους όπλων.
Η κοσμητεία της ΣΘΕ και ο κοσμήτορας Εμμανουήλ έχουν τεράστια ευθύνη και θα μας βρουν απέναντί τους στο έγκλημα που διεξάγουν! Όποιος συντάσσεται με τους δολοφόνος και μάλιστα στις πλάτες των φοιτητών/τριών του, θα έχει την ανάλογη αντιμετώπιση.

-ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΘΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ LOCKHEED-MARTIN
-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛ – ΗΠΑ- ΝΑΤΟ

*Καταθέτουμε στους φοιτητικούς συλλόγους ψήφισμα για κινητοποίηση στη ΣΘΕ του ΕΚΠΑ τη Δευτέρα 2/9 στις 11:00 και σε πολύμορφες δράσεις σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Δε θα περάσει!*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου