Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΠΟΕΣ: Μαζικές Παραιτήσεις Στρατιωτικών

Armyvoice News
Η Ομοσπονδία Στρατιωτικών ΠΟΕΣ αναφέρεται στην πρωτοφανή κρίση που μαστίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις, με κύριο σύμπτωμα τις μαζικές παραιτήσεις στελεχών, συμπεριλαμβανομένων Αξιωματικών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ αποκαλύπτει ένα ζοφερό τοπίο οικονομικής απαξίωσης, δύσκολων εργασιακών συνθηκών και χαμηλού ηθικού, που οδηγεί στην αποδόμηση του στρατεύματος.

Μαζικές Παραιτήσεις Στρατιωτικών 2024: Η ΠΟΕΣ Καταγγέλλει Απαξίωση

Αιτίες της Κρίσης

Η ΠΟΕΣ επισημαίνει μια σειρά από παράγοντες που συνθέτουν το εκρηκτικό μίγμα:

Οικονομική Απαξίωση: Οι χαμηλοί μισθοί, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος ζωής, καθιστούν δύσκολη την αξιοπρεπή διαβίωση για τα στελέχη των ΕΔ.

Δυσμενείς Εργασιακές Συνθήκες: Οι υπερβολικές απαιτήσεις, η ελαστικοποίηση του ωραρίου και η έλλειψη σεβασμού στην προσωπική ζωή των στρατιωτικών δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον.

Αυθαιρεσίες και Αδικίες: Η ΠΟΕΣ καταγγέλλει αυθαιρεσίες και αδικίες στη σταδιοδρομία και τις απολαβές των στελεχών, ιδιαίτερα των Αξιωματικών προελεύσεως ΑΣΕΙ.
Χαμηλή Επαγγελματική Ικανοποίηση: Η απουσία αναγνώρισης και η έλλειψη προοπτικών εξέλιξης οδηγούν σε απογοήτευση και απώλεια κινήτρων.

Επιπτώσεις της Κρίσης

Η κρίση αυτή έχει σοβαρές επιπτώσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις:

Μαζικές Παραιτήσεις: Οι παραιτήσεις στελεχών, ακόμα και Αξιωματικών, έχουν λάβει μαζικό χαρακτήρα, υπονομεύοντας την επάνδρωση και την αποτελεσματικότητα του στρατεύματος.

Κενά στις Στρατιωτικές Σχολές: Η πτώση των βάσεων εισαγωγής και τα μεγάλα κενά στις στρατιωτικές σχολές αποδεικνύουν την απώλεια ενδιαφέροντος της νέας γενιάς για μια καριέρα στις ΕΔ.

Απώλεια Αξιοπρέπειας και Κύρους: Οι στρατιωτικοί βιώνουν μια υποβάθμιση του κύρους τους, καθώς αντιμετωπίζονται ως “παιδιά για όλες τις δουλειές” και αδυνατούν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή για τις οικογένειές τους.

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλούμε τους στρατιωτικούς να ακολουθήσουν την επιλογή όσων συνειδητοποίησαν το λάθος να καταταγούν στον Στρατό.
Κανένας νέος και νέα να μην καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. και δηλώσει Στρατιωτική Σχολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου